14.12.21

Tot despre cum am intrat și noi „în rândul lumii”

Această postare e în continuarea celei anterioare.

Hai să punem într-un tabel numărul de cazuri mortale de AVC/infarct („decese cauzate de boli cardiovasculare”, la modul general) din 2020 vs. 2021. Arată așa:

Tabel 1: Decese cauzate de boli cardiovasculare în 2021 (coloana 4) vs. 2020 (coloana 3). Date oficiale de la Institutul Național de Statistică 

Acum hai să băgăm și o coloană în care să trecem și numărul de doze de vaccin administrate, pe fiecare lună în parte.

Tabel 2: Tabel 1 + doze de vaccin administrate în fiecare lună

Să ordonăm tabelul de la nr. maxim de doze la nr. minim și în loc de diferență absolută/procentuală pe coloanele 5-6 să facem o singură coloană pe care să punem pur și simplu „+” pentru o creștere a cazurilor, și „-” pentru o scădere a lor.

Tabel 3: informațiile de mai sus, simplificate

Ce observăm? Păi observăm că singurele două luni în care scade incidența cazurilor de deces ca urmare a unui accident cardio-vascular, sunt fix cele două luni în care s-a vaccinat cel mai puțin. Dar hai să mai trecem într-o coloană și cazurile de Covid înregistrate oficial:

Tabel 4: tabel 3 + cazuri Covid în fiecare lună


Ce mai observăm? Păi observăm că la coada clasamentului sunt două din ultimele trei luni ca incidență declarată. Singura notă discordantă o face luna iunie, atâta doar că asupra incidenței declarate în luna iunie avem toate motivele să fim suspicioși, în sensul că să i-o spună Arafat lu' mutu că au fost doar 3.055 de cazuri, câtă vreme în intervalul 15 iunie - 15 iulie ei au raportat peste 130 de decese (deci o mortalitate enormă de 4%) *. Am mai discutat problema asta, era luna de după declarația lui Iohannis legată de „victoria” împotriva virusului.

Vă amintiți de cazul istoricului de la Iași, mort după vaccinare?

Vă amintiți de cazul apreciatului istoric Sorin Iftimi de la Iași, mort în luna noiembrie după ce s-a vaccinat? În cazul său s-a descoperit ulterior că el se vaccinase în timp ce era deja infectat cu Covid.

Nu avea decât 56 de ani. Eu am un prieten care are 58 de ani și care a făcut de două ori Covid (o dată în decembrie 2020, a doua oară acum) și de fiecare dată în circumstanțe dintre cele mai grave, cu încărcătură virală mare. Mai ales acum, nici că se putea mai grav: a fost, practic, singurul ajutor în casă pentru trei bătrâni în vârstă de peste 80 de ani bolnavi de Covid, bătrâni care, culmea, au scăpat toți. Dar toți i-au tușit în nas până l-au îmbolnăvit și pe el. 

A scăpat cu o schemă de tratament specific din care nu au lipsit vitamina D și antiviralul chinezesc Agripavi (Lianhua - e folosit în China în protocolul oficial pentru abordarea timpurie). Nu s-a dus nici măcar o zi la spital. Având în vedere că trecuse deja prin boală anul trecut, de data asta a scăpat repede (și ieftin, având în vedere circumstanțele), într-o săptămână.

Istoricul Sorin Iftimi, din păcate, nu a fost așa de norocos. S-a îmbolnăvit, s-a vaccinat fără să știe că e infectat (a aflat și s-a aflat ulterior) și a murit. Mass-media (v. articolul de mai sus din Ziarul de Iași) notează că dânsul probabil „nu a știut de recomandarea Ministerului Sănătății care zice că trebuie să treacă minim 14 zile de la infecție pentru a te vaccina, dacă vrei să te vaccinezi”.

Păi normal că bietul om nu a știut, pentru că nu i-o fi zis nimeni treaba asta. Oile trebuie băgate la crotal, ce mai contează ce e bine pentru ele?... Abia cu prilejul decesului său s-a vorbit nițel de acest lucru.

Însă pentru orice specialist onest seria de tabele 1-4 de mai sus arată că există în mod evident o corelație între intensitatea campaniei de vaccinare, intensitatea circulației virusului și cel puțin excesul de decese din acest an datorat accidentelor cardiovasculare. Altfel zis, că există o corelație certă între vaccinarea în plin val epidemic și excesul de mortalitate din cel puțin o altă cauză decât Covidul însuși, corelație care ar trebui investigată amănunțit pentru a evita mii de decese inutile și ușor prevenibile. 100% recomandarea (șoptită!) că vaccinul trebuie evitat dacă ești infectat este corectă, ceea ce înseamnă că faptul că oamenii sunt băgați la vaccinare de-a-n boulea, fără nici un fel de evaluare, fără nimic (doar ca să se înțepe, Doamne-ajută că mai pică un comision de la Big Pharma!), ar trebui să fie considerat malpraxis criminal, dacă nu cumva chiar crimă cu premeditare. Și cineva ar trebui să plătească! 

Istoricul Sorin Iftimi a fost doar una dintre miile de „victime colaterale”. Dumnezeu să-i odihnească pe el și pe toți ceilalți. Majoritatea (cam 99,85%) ar fi supraviețuit fără probleme bolii. Și ar fi avut și certificat verde, să se poată deplasa oriunde.

____

* Apropo de asta, fix aceeași observație o putem face și cu privire la ultimele săptămâni! Valul Delta e fără îndoială în remisiune, dar mortalitatea e mult prea mare pentru ca numărul real de cazuri să fi ajuns la doar 1000 pe zi. Mult mai probabil încă avem 2.500-3.000 de cazuri pe zi, așa cum pe vârful valului în București incidența reală s-a dus spre 25 la mie, nicidecum (doar) 16 la mie.

3 comentarii:

Unknown spunea...

Foarte buna analiza. In contextul in care vorbim de vaccinare obligatorie si se moare de la vaccin (pe termen lung sau scurt), putem vorbi de crima, posibil de genocid. Prevad in cativa ani tribunale covid, care vor dezbate exact aceasta problema.

Ce e interesant, exact tarile care l-au dat sau adoptat pe celebrul Adolf - Austria sau Germania, se grabesc sa introduca vaccinarea obligatorie.

Noul ministru al sanatatii, se lauda cu noua frizura. Probabil ca si-a batut cineva joc de el sau vrea sa aduca trecutul in prezent. https://www.spiegel.de/international/germany/german-health-minister-on-vaccine-mandate-no-one-is-going-to-be-sent-to-jail-a-ff1a90f1-2969-49a4-8f03-ea330d944ad1

Emil spunea...

Adevarul incearca o mica dezinformare (cam stangace):

https://adevarul.ro/news/societate/covidul-lung-dublat-decesele-cauza-virusului-romania-numarul-real-romanilor-rapusi-sars-cov-2-1_61b8c63f5163ec427193faff/index.html

Lucian Sârbu spunea...

@Emil: n-are nici un sens ce zice omul ăla. Sub eticheta de „long covid” poți băga orice nu ești dispus să explici.