11.12.21

Intrarăm și noi în rândul lumii, în Europa civilizată

În toate țările „civilizate” s-a observat o chestie bizară care a urmat campaniilor de vaccinare de tip blietzkrieg: a crescut în mod ciudat mortalitatea excesivă. Am dat deja exemplul țărilor scandinave în care se observa o ciudată mortalitate excesivă care nu putea avea vreo legătură cu covidul. Lucrurile sunt atât de ciudate încât în Norvegia și Finlanda s-au înregistrat săptămâni cu maxim de mortalitate excesivă acum, după vaccinare, nicidecum în timpul epidemiei.

Iată însă că ieri Institutul de Statistică a comunicat datele pe luna octombrie și, așa cum era de așteptat, sunt extraordinar de proaste. 44.595 de decese, ceva sinistru. Că peste 10.000 au murit de Covid, se știa. Că în mod obișnuit mureau cam 20.000 de români în octombrie, iarăși, se știa. De unde, așadar, surplusul de cca. 13-14.000 de români morți?

Jurnaliștii de la Stiripesurse.ro remarcă în mod corect că e „ceva ciudat” la mijloc.

Sigur, prima tentație ar fi să spunem că sunt morți de Covid care nu s-au dus la spital și au murit pe la casele lor.

Numai că tot INS-ul a comunicat și cauzele deceselor: 20.836 s-au datorat unor boli ale aparatului circulator (cu alte cuvinte, AVC-uri, infarct) și numai 14.980 unor boli ale aparatului respirator (cu alte cuvinte, ceva gen Covid... probabil Covidul însuși!).

Comparând Y-o-Y, în octombrie 2021 decesele din cauze de tip infarct și AVC au crescut enorm, cu 5.917, față de octombrie 2020. Deci în octombrie 2020 s-au înregistrat doar 14.919 decese cauzate de AVC-uri și infarcturi. Procentual, creșterea de acum înseamnă nu mai puțin de +39,66%, ceea ce e imens, absolut imens. Ce naiba i-a apucat pe români de fac atâtea AVC-uri și infarcturi?!...

Confruntată cu astfel de cifre, orice autoritate onestă ar trebui să investigheze cauzele posibile, ca să le evite pe viitor, sau să le corecteze.

O cauză poate fi Covidul însuși, care știm că poate da în cazuri rare - post-infecție - incidente ale aparatului circulator. Numai că incidența acestor cazuri e minusculă, 0,0...ceva%: presupunând prin absurd că 5.917 români au făcut brusc un AVC în octombrie din cauza unui Covid vindecat cu 2-3 luni mai înainte, înseamnă că în timpul verii ar fi trebuit să avem vreo 10 milioane de cazuri de Covid (nedetectate, firește)... 

Așa ceva e imposibil.

În schimb, ce a făcut România diferit în octombrie 2021 față de octombrie 2020?

Păi ... a vaccinat în draci. 1,4 milioane de nou-intrați în programul de vaccinare, și 0,84 milioane vaccinați cu booster. Plus ceva doze de rapel. În total, nu mai puțin de 2.378.000 de doze de vaccin administrate. Vorbim, de departe, de luna cu cele mai multe doze de vaccin administrate din istoria campaniei de vaccinare.  (Aici am greșit: în luna mai - înaintea vacanțelor - au fost administrate 2.633.071 doze... în mod curios, se observă că în mai 2021 au murit cu 12% mai mulți oameni din cauze de „boli ale aparatului circulator” decât în mai 2020). 

În aceste condiții, nu este clar că se impune o investigație mai amănunțită?

Nu de alta, dar măcar să fim siguri că între vaccinarea de masă și creșterea abruptă a cazurilor de decese cauzate de boli ale aparatului circulator chiar nu există nici o legătură.

PS1. Nici noiembrie nu a fost o lună „rea”: au intrat în programul de vaccinare 0,7 milioane de oameni noi și s-au administrat alte 0,7 milioane de boostere. Deci un plus de 1,4 milioane de doze administrate, la care trebuie să adăugăm 0,8 milioane doze rapel. Deci un total de 2,24 milioane vaccinuri administrate, dar altfel segmentate. Oricum, o lună „bună” din perspectiva autorităților. Să vedem ce surprize ne mai rezervă statisticile în ianuarie.

PS2. E chiar ciudat. În nu mai puțin de 8 din primele 10 luni ale lui 2021 cazurile de AVC, infarct și alte incidente mortale ale aparatului circulator au fost mai multe decât în 2020 (culminând, așadar, cu luna octombrie, când au fost cu 39% mai multe).

Singurele 2 luni în care aceste incidente au fost mai puține decât în 2020 au fost iulie și august - fix lunile în care s-au înregistrat cele mai puține doze de vaccin, doar 365.253 în august și 447.974 în iulie.

A treia cea mai proastă lună a fost septembrie, cu numai 466.208 de doze administrate. 

Per ansamblu, în primele 10 luni din 2020 s-au înregistrat 126.088 de decese din cauze legate de aparatul circulator, și în primele 10 luni din 2021 cu 14.953/11,8% mai multe, adică 141.041.

Un comentariu:

Dumitru spunea...

De apreciat efortul tau de a combate ideile astora cu ...crede-n stiinta treci la seringa,cu argumentele stiintei(aka statistica),macar de s-ar mai lumina careva.
Privind in urma interesant cum s-a inoculat treptat populatiei narativul asta cu celebrii "cercetatori britanici",de aici ideeea asta cu... lasa ca stiu aia mai bine ce fac,ce atatea-ntrebari.
Altfel,ma gandesc la generatia mea(am 50 s-un pic),ca ne tot plingeam ca ne-a fost greu,ca generatie de sacrificiu ...dar ce vad ca vine peste urmatoarele generatii e cu mult mai urat.Mie personal,mi se rupe inima cand vad copilasii cu masca aia oribila pe fetele lor...iar acuma sa vad parinti cum duc micutii la-ntepat,mi se pare dea dreptul horror.Uf,ca urate vremuri mai traim.
PS Mai nou ,vad(la macanitorii de la TV) ca se pedaleaza insistent pe booster,semn ca urmeaza o noua campanie de intepaturi si fereasca sfantu sa se dezmeticeasca vreunul din cei care si-au facut primele doze si ar avea niscaiva indoieli.
Alta chestie care nu mie clara(poate o vei aborda in viitor)e referitor la noul vaccin care se pare ca va fi la europeni,Valneva pe sistem clasic cu virus inactiv(daca nu gresesc similar cu Sputnik si cel chinezesc).
Teoriile conspiro'zic ca virusul covideniei nu a putut fi izolat nicicum,deci
atunci despre ce virus inactiv poate fi vorba?
Acuma na,si teoriile anti,din cealalta tabara trebuie privite cu atentie,desi cum ai zis si tu cam ce-a fost considerat teoria conspiratiei uite ca se-mplineste.
Scuze pentru toata polologhia,dar in noianul asta de informatii e tare greu sa discerni ce-i real de ce-i propaganda...daca nici nu te siletsti sa te informezi...esti mancat.
Ganduri bune si spor in toate.