23.12.21

Episăptămâna 50: procentual, decesele printre vaccinați se mențin la un nivel ridicat

Tocmai s-a publicat raportul pe săptămâna 13-19 decembrie. Cu alte cuvinte, ce s-a întâmplat în săptămâna precedentă e definitiv pierdut în păpușoi.

Din raportul de acum aflăm că procentul deceselor de vaccinați în această săptămână s-a păstrat la un nivel destul de ridicat, 13,9%.

Teoretic - pur teoretic! - eficacitatea împotriva decesului e în continuare în jur de 79%, dar în acest moment nu mai putem pune bază pe ce comunică ăștia. Reamintesc:

  • Au mutat aceste rapoarte din ziua de marți a săptămânii subsecvente, până miercuri, apoi joi, vineri și...  acum au început să piardă săptămâni pe drum (cazul săptămânii 49)! HOPA, SĂPTĂMÂNA 49 A APĂRUT PE ȘESTACHE PE SITE ÎN WEEKENDUL DE CRĂCIUN!
  • La București nu se mai știe care e incidența reală; din data de 18 decembrie numărul cazurilor de pe hârtie a explodat, dar incidența... a continuat să scadă. Ei zic că au făcut nu știu ce realocări. Părerea mea e că s-au încurcat în calcule, nici ei nu mai știu ce calculează.
  • De la o vreme încoace (re)apare un număr halucinant de cazuri de deces din trecut. Azi, de pildă, au comunicat 81 de decese, dintre care nu mai puțin de ... 44 (!!!), adică peste 50%, „anterioare”. Cât de „anterioare”?! Păi... din octombrie și noiembrie!!! Azi fiind 23 decembrie!!! Incredibil? Doar dacă nu știm că trăim în România...
Tocmai de aceea renunț la a mai genera graficele și calculele obișnuite, pentru că informațiile furnizate de statul român sunt o rușine absolută.

Vine Omicron. Ne papă?

Nu. Omicron este în mod evident o variantă de virus adaptată la nișa vaccinaților. Orice virus vrea să infecteze un număr cât mai mare, nu cât mai mic de oameni. Or, așa cum se vede din UK și Danemarca Omicron pare adaptat la organismul vaccinaților - care în acest moment sunt majoritari în populația Occidentului. Datele din Danemarca (danezii au început să publice și ei recent niște rapoarte extrem de exhaustive, pe model britanic, iată-l aici pe cel mai recent, v. pag. 7) sunt lipsite de echivoc: Omicron se răspândește ca focul printre vaccinați, inclusiv printre cei busterizați. Coroborat cu faptul că în Africa de Sud (vaccinată doar 25%) „valul Omicron” deja se fâsâie fără să fi produs cine știe ce daune, putem să anticipăm faptul că în România varianta asta nu va avea un teren prea propice, deoarece:
  1. Majoritatea vaccinaților noștri au trecut deja prin Delta.
  2. Singurul teren „fertil” poate fi reprezentat pentru Omicron de cei cca. 2,5 milioane vaccinați în toamnă plus cei 1,9 milioane de busterizați. Deci, teoretic, numai 4,4 milioane (dar în realitate cred că mulți dintre cei vaccinați în toamnă trecuseră deja prin boală, deci au un layer protectiv conferit de imunitatea naturală).
  3. Populația nevaccinată tocmai a trecut prin Delta.
  4. Informațiile pe care le avem despre această variantă, atât din Africa de Sud cât și din UK și Danemarca, sunt foarte clare: virusul pare să se fi transformat într-un soi de răceală, ceea ce era de așteptat, dar nu așa de devreme. Sunt o mulțime de voci care zic că virusul a fost „ajutat” să o facă, varianta Omicron fiind creație de laborator. Cică numărul de mutații e mult prea mare, dar sunt pe acolo și niște markeri despre care oamenii care se pricep zic că era imposibil să apară dacă virusul nu era „ajutat” să o facă. De altfel Africa de Sud e un tărâm foarte ciudat, pe care și la începutul pandemiei s-au întâmplat lucruri: de pildă o discuție ciudată între Bill Gates și Tony Nadal (unchiul lui Rafael), în februarie 2020, când nimeni nu știa ce avea să urmeze, cu excepția miliardarului, care părea să știe totul...
Personal, sunt optimist și cred că e suficient ca populația să rămână nevaccinată și să ia zilnic vitamina D + C + zinc + quercetină (se găsește în ceapă și usturoi) pentru întărirea imunității (ceea ce fac eu) ca să trecem cu bine peste orice fel de omicroni și omicroane. Sigur, pentru cei bătrâni și pentru cei vulnerabili injecțiile ăstora ar putea fi utile. Dar dacă nici n-aș fi bătrân, nici n-aș fi într-o categorie vulnerabilă, în acest moment aș sta departe de ac. La fel cum o fac de la începutul anului (și vă salut voios, bine, sănătos! 😉 ).

PS. Nici vaccinul Novavax nu mă convinge. De ce? Simplu. Citiți disclaimerul. Și mi-am pierdut încrederea și în Sputnik V: recent, a căzut și reduta San Marino. În acest moment singurele vaccinuri adevărate pe care le-aș face dacă aș fi constrâns să fac vreun vaccin, sunt Coronavacul chinezesc și cu cel indian (ambele sunt cu virus inactivat).

Niciun comentariu: