18.11.21

Ce mai aflăm din datele de pe episăptămâna 45

INSP publica inițial marțea cele două rapoarte săptămânale de interes (variantele și sumarul ultimei săptămâni), apoi le-a publicat miercurea și acum văd că a ajuns să publice sumarul ultimei săptămâni joia.

În fine.

Ceea ce e ciudat în ultimul raport e că se raportează un procent absolut identic de infectări printre vaccinați cu procentul de săptămâna trecută: 30,3%

E prima oară când se întâmplă așa ceva. Până acum nu s-a mai întâmplat ca procentul de vaccinați infectați să fie, la virgulă, același cu cel din urmă cu o săptămână. Asta înseamnă că în graficul în care urmărim cine se infectează mai abitir, vaccinații sau nevaccinații, linia roșie și cu cea verde au mers cap la cap.

1. Eficacitatea vaccinurilor împotriva contagiunii

În episăptămâna 45 au decedat - conform procentului avansat de autorități - 248 (10,7%) de vaccinați și 2.066 (89,3%) de nevaccinați. De îmbolnăvit, s-au îmbolnăvit 10.745 vaccinați și 23.446 nevaccinați +12.

Pe data de 25 octombrie în România erau 5.974.134 de vaccinați cu schema completă, și 10.825.866 nevaccinați sau vaccinați cu schema incompletă.

Aplicând formula ne iese o eficacitate a vaccinurilor împotriva îmbolnăvirii de 16,96%, și...

2. Eficacitatea vaccinurilor împotriva deceselor

...împotriva decesului de 78,29%. Așadar eficacitatea împotriva contagiunii e în ușoară creștere (deși tot catastrofală e - autoritățile deja nu se mai obosesc să spună că „vaccinurile te apără de boală”, minciuna ar fi prea gogonată) în timp ce eficacitatea împotriva deceselor tinde să rămână cam la fel. Din păcate sub 80%.

Având în vedere că majoritatea covârșitoare a deceselor (peste 85%) se înregistrează la bătrâni, interesant ar fi să avem mai multe informații, pe grupe de vârstă (ca la englezi sau israelieni) pentru a putea compara eficacitatea vaccinului împotriva decesului în cadrul sistemului de sănătate românesc. Din păcate informațiile astea lipsesc cu desăvârșire.

Dar din experiența altor țări - care ar trebui să se vadă și la noi, că nu or fi românii defecți genetic - se observă că beneficiile reale se întâlnesc la vârstele înaintate, în timp ce la vârstele mici și la adulți, dacă iei în calcul și efectele adverse (începând cu... „micile miocardite” și terminând cu morții) raportul risc/beneficii e unul clar în defavoarea beneficiilor.

Adică beneficiile tind spre zero (nu te scapă de boală și nici nu te scapă de gravitatea bolii, pentru simplul motiv că dacă ești tânăr sau adult sănătos șansele de a face o formă gravă a bolii tind... spre zero, deci vaccinul lui pește prăjit te scapă de... nimic), în schimb riscurile sunt sigur mai măricele de zero.

3. Graficele contagiunii

De vreme ce la procentul de vaccinați valoarea nu s-a modificat nici măcar o zecime, cele două linii au mers cap la cap (totuși, cu un foarte mic avantaj, insesizabil, pentru linia verde, datorat procentului ceva mai măricel, dar nu foarte mare, de copii infectați).



În ritmul ăsta noi, în România, vom avea niște sărbători foarte liniștite, ceea ce nu se poate spune despre cei care până de curând ne făceau „idioții Europei”. Spitalele au început să se golească într-un ritm alert (de la peste 21.000 de internați s-a ajuns în nici 10 zile la 12.599), numai secțiile de ATI continuă să fie pline, pentru că ele se vor goli ultimele. 

4. Niște lighioane

M-am trezit recent pe blog cu niște lighioane comentace. 

Băi!... mergeți la jurmă, radu tudor, vasi rădulescu, Carabas-Barabas ăla de Cluj, băgați-vă în seamă pe la ei. Fugiți la ei să luați lumină!

Ce treabă aveți să veniți să trageți cu ochiul pe un colț de internet cu care nu sunteți de acord? Plecați măh de-aici.

Ușșșș...

Niciun comentariu: