22.10.21

O confirmare din Marea Britanie: virusul circulă mai abitir printre... vaccinați

Am scris aici despre felul în care funcționează capitalismul turbo și ce ne spun anumite informații din Marea Britanie, de pe situl oficial al guvernului.

Iată că britanicii au publicat un nou raport interesant, de data asta pe episăptămâna 42, din care aflăm un nou lucru stupefiant: în acest moment infectările sunt mult mai ridicate, exprimate ca raport la 100.000 printre... vaccinați, decât printre nevaccinați!

Singurele grupe de vârstă în care se observă în continuare ceea ce ar fi normal să se observe, și anume că lucrurile stau fix invers, sunt „under 18” și „20-29”- adică fix alea în care campania de vaccinare a început mai târziu.

Ceea ce sugerează raportul britanic e că după o perioadă extrem de scurtă („short-term”) de câteva luni în care vaccinurile astea reușesc, cât de cât, să funcționeze așa cum se preconiza, lucrurile pur și simplu o iau razna.

Iată tabelul care conține toate datele, îl găsiți la pag. 13:


Atenție, nu vorbim aici de numărul cazurilor, care în mod natural e de așteptat să fie mai mare printre vaccinați, dat fiind că în momentul ăsta britanicii sunt vaccinați full peste 60%, ci de frecvența lor care, dacă povestea oficială ar fi adevărată, desfide orice logică.

Documentul se găsește aici: assets.publishing.service.gov.uk. Situl e al guvernului britanic, ca să n-avem discuții.

Pe baza a ceea ce ne zice chestia asta nu e greu să anticipăm ce se va întâmpla și la noi peste 3-4 luni, după ce va „expira” imunitatea celor ce se grăbesc să se înțepe azi (deloc puțini): valul 5, cu cine știe ce variantă. Și va fi fix când va fi un nou sezon viral, adică în perioada aia când nici iarna nu e gata, nici primăvara nu a venit, și colcăie carcalacii. 

Până la vară numai așa o s-o ținem.

Scapă cine poate.

PS: Am uitat să zic: informația trebuie corelată cu următoarele două tabele (internări și decese) care confirmă încă o dată că ... „așa funcționează capitalismul turbo”. 😎

2 comentarii:

Cristian spunea...

Scapă cine poate este o falsă premisă.

Scapă de infectare cine are grijă să respecte toate regulile și se ferește de locurile cu posibilă încărcătură virotică.
Pentru a face o formă mai puțin gravă, vaccinul este un bun ajutor.
Dacă o persoană are probleme medicale cronice grave chiar și vaccinat, poate face o formă gravă sau/și mortală. Nu se poate mai simplu de atât.

Lucian Sârbu spunea...

„Scapă de infectare cine are grijă să respecte toate regulile și se ferește de locurile cu posibilă încărcătură virotică.”

Corect.

„Pentru a face o formă mai puțin gravă, vaccinul este un bun ajutor.”

Pentru cei care sunt -50 ani, e greu de spus. Principalele informații care ne-ar fi de ajutor nu ni se spun. Nu ni se spune, de pildă, câți dintre cei care se reinfectează sunt vaccinați și câți nu, și nici ce vârstă au cei spitalizați și cei de la ATI. În acest moment nu știm decât care e împărțirea cazurilor zilnice pe vârstă, și starea celor care mor. Deci avem cât de cât imaginea punctului A și a punctul Z, dar nu știm ce se întâmplă între ele. Având în vedere că 85% dintre decedați sunt bătrâni și 99% dintre ceilalți au diverse comorbidități, e imposibil să tragem o concluzie pentru majoritatea oamenilor care sunt -50. Anecdotic, am auzit de vaccinați care au făcut urât de tot în valul ăsta deși trecuseră și prin boală, și de oameni care au fost infectați mai demult, sau care chiar nu au fost niciodată infectați (cel puțin nu oficial), nu s-au vaccinat, și n-au avut nici pe naiba. Încă.