2.10.21

Așa funcționează capitalismul turbo: vaccinurile ne „scapă” de o problemă pe care tot ele o creează

Pe lângă Israel, mai avem un laborator: Marea Britanie. Care, și ea, raportează destul de clar o grămadă de chestii.

Bunăoară, recent au publicat raportul „Covid-19 vaccine surveillance report - Week 38”. Sunt acolo multe informații interesante, dar cele mai interesante mi se par graficele de la paginile 17-18, care ne arată infecțiile, spitalizările și decesele raportate la 100.000, în funcție de starea de vaccinare (vaccinat / nevaccinat).

Adică astea:



Două observații importante sunt de făcut aici:

1. În numere absolute, în săptămânile 34-37, analizate în acest raport, au murit mult mai mulți vaccinați decât nevaccinați: 3.733 vaccinați (din care 71,5% peste 70 de ani) vs 865 de nevaccinați (din care 45,8% peste 70 de ani).

E însă absolut normal, pentru că în Marea Britanie acoperirea vaccinală e foarte mare, peste 65% vaccinați cu ambele doze, iar categoriile în vârstă sunt vaccinate masiv, în jur de 90%. Deci e normal să fie mai multe decese la cei vaccinați. Nu e nimic în neregulă și nu e adevărat că „vaccinul nu protejează”.

2. În schimb, lucrul cel mai interesant e dacă ne uităm la primul grafic: prin cine circulă mai abitir virusul? Păi vedem că de la 40 de ani în sus (în mod real probabil de la 36-37 de ani) virusul circulă mai al dracului printre... vaccinați, nicidecum printre nevaccinați! În plus, gândiți-vă că de la 40 de ani în sus aproape fiecare britanic e vaccinat: dacă ar fi să transpunem în numere absolute, probabil că s-ar vedea clar că vaccinații sunt adevărate bombe cu ceas, care ar trebui închiși în casă.

Cu alte cuvinte, în categoriile de vârstă de la care încep să apară cu adevărat riscurile majore, vaccinații sunt adevărații „spreaderi” ai virusului, nicidecum nevaccinații. Sunt vaccinurile eficiente împotriva spitalizărilor și a deceselor? Sigur că da, numai că în buna tradiție a capitalismului, prin aceste vaccinuri Big Pharma a creat o problemă (varianta Delta) pe care tot ea ... „o rezolvă”. 

Circulația absurd de ridicată printre vaccinați ne sugerează ceea ce se vedea cu ochiul liber și ceea ce probabil se va recunoaște peste 20 de ani: vaccinarea de-a-n boulea e parte a problemei, nu a soluției. Să vedem ce va fi la noi, unde tâmpiții au început să (se) vaccineze fix acum, în plin val epidemic...

Din păcate nu vom putea compara niciodată cu ceea ce s-ar fi întâmplat dacă n-ar fi existat aceste vaccinuri. Cel mai probabil Covid-19 ar fi fost deja transformat într-un virus oarecare, unul dintre cele câteva coronavirusuri care ne produc periodic un pic de tuse cu muci, în general în timpul sezonului rece.

Niciun comentariu: