6.1.22

Momentan nu se întrevede nici o aglomerare a unităților spitalicești

Prima săptămână de ianuarie vine cu cifre record de infectări, dar la o privire mai atentă nu e nimic de speriat. Cei care țin sus steagul infectărilor sunt oamenii de vârstă medie (mai ales 20-49), cel mai probabil fel de fel de vaccinați care s-au rupt în figuri de Revelion. Pe grupa de vârstă 20-29 lucrurile sunt în mod particular grave, pentru că azi, cu 1.424 de infectați într-o singură zi, s-a ajuns la o cifră similară cu ceea ce se înregistra la această grupă de vârstă pe vârful valului 4. Urmează - ca amploare a infecțiilor - grupa de vârstă 30-39 și apoi 40-49. Pe grupa de vârstă 50-69 creșterea de cazuri e moderată și pe bătrânii-bătrâni - adică 70-80+ - e chiar insignifiantă.

Avem pe Datelazi.ro toate informațiile. Păstrați-vă calmul, momentan nu se întrevede un tsunami spitalicesc. Decât dacă vor ajunge cu roatele-n sus vaccinații de vârstă mijlocie, caz în care cineva ar trebui să dea socoteală.

Apropo de calm. Iată că a trecut și ziua de joi și Inst. de Sănătate Publică iar a întârziat nepermis publicarea situației pe ultima episăptămână.

Oare de ce? 

Le e teamă să recunoască faptul că infectările vaccinaților au ajuns să fie peste 40% din totalul infecțiilor? Și că vaccinații au ajuns să furnizeze în jur de 20% din decese? Hm...

Să fim calmi și să așteptăm.

Bonus: informațiile din Anglia ne arată că pentru nevaccinați SARS-CoV2 a devenit o banală gripă

Englezii au publicat binecunoscutul lor raport epidemiologic săptămânal. Nu am mai vorbit de multă vreme despre el, cred că din această postare

Ce observăm în raportul care poate fi descărcat de aici [PDF] ? Păi dacă ne uităm la tabelul rezumativ de la pagina 40 observăm că, în plină iarnă, rata de deces printre bătrânii nevaccinați în vârstă de peste 80 de ani este de numai 0,22% în primele 28 de zile și 0,24% în primele 60 de la testare.

La bătrânii nevaccinați de 70-79 de ani rata de deces e de 0,067 - 0,075%.

La categoria mea de vârstă rata de deces printre nevaccinați este de 0,0035% în primele 28 de zile și crește până la 0,0047% în primele 60 (cu doi de „0”, da, ați citit bine). Creșterea față de toamnă e insignifiantă.

În concluzie, dacă ne uităm la cei peste 80 de ani, sincer, nu cred că e ceva ieșit din comun dacă 24 de bătrâni din 10.000 sucombă ca urmare a unei infecții pulmonare dobândite pe timp de iarnă. Ar fi de mirare să fie altfel.

Să vedem, însă, dacă varianta Omicron le va da voie politicienilor să pună batista pe țambal, așa cum se pare că și-ar dori. Se tot zice că e varianta asta e „mild”, dar realitatea e că de vreo două săptămâni spitalizările în țările mega-injectate cresc ca la balamuc. Și vorbim de populația vaccinată! De numărul general de cazuri, care a crescut și ăsta ca la nebuni, nici nu mai pomenesc. Mă tem că au vrut ei să-și șteargă urmele cu Omicron, dar tot vor avea de dat niște explicații. Pandemia se transformă tot mai clar în pandemia vaccinaților. Cine răspunde?

Adăugire 9.01.2022. Cineva îmi atrage atenția că riscul de a da colțul așa cum reiese de la englezi nu e chiar 0,0035% la cei de 40-49 de ani, respectiv 0,24% la bătrâni. Că ar trebui raportat nu la întreaga populație, ci la numărul de cazuri. Caz în care, de pildă, la 40-49 de ani, nevaccinați, ar fi de 0,16% și la bătrâni, de 23,3%.

Fals.

Dacă ne uităm în același raport, la pagina 44, observăm că în acest moment cvasi-totalitatea populației britanice (undeva în jur de 99%) are imunitate la proteina spike, și undeva în jur de (numai) 22% are imunitate la tot virusul.


Imunitatea cvasi-generală împotriva proteinei spike nu poate fi decât rezultatul vaccinării, care fix asta țintește, proteina spike.

Dar infecția nu produce imunitate doar împotriva proteinei spike, cum fac vaccinurile, ci împotriva întregului virus. Deci atunci când sunt testați nevaccinații, ei apar ca fiind imuni și la proteina spike, și la nucleul virusului. Ei nu se pot regăsi decât între cei 22%.

De unde rezultă, logic, că în clipa asta numărul nevaccinaților care NU au trecut prin boală trebuie să fie aproape 0 (zero). Că altfel nu puteai avea o populație 99% imună la proteina spike. Ai fi avut doar 80-85% - câți s-au vaccinat. Dar ai 99%.

Virusul, așadar, a circulat deja în peste 2 ani de pandemie (de ce zic „peste 2 ani”?... păi, vă reamintesc că în Marea Britanie există dovezi negru pe alb că virusul circula cel puțin din noiembrie-decembrie 2019) în forma lui naturală sau sub formă de „vaccin” prin cvasi-totalitatea populației Marii Britanii.

Ceea ce înseamnă că de acum nu la cazurile care ajung să aibă simptome, în așa fel încât să se inițieze procesul de testare și detectare, trebuie să ne raportăm, ci la totalitatea populației. Raportarea la cazurile care ajung să fie detectate oficial avea sens în urmă cu un an, dar acum e inutilă. Dacă omul a supraviețuit variantelor mai periculoase (Wuhan, Alpha, Delta) cum naiba să nu supraviețuiască variantei Omicron sau celorlalte variante care vor urma de acum încolo? Trebuie să ne obișnuim cu gândul că virusul ăsta va deveni „o răceală” ca toate celelalte, pe care o vom face periodic, poate chiar în fiecare sezon de toamnă-iarnă. O să avem câțiva muci, și asta e.

Niciun comentariu: