10.1.22

Din nou despre declarația premierului Ciucă din 29.12. Se adeverește o „teorie a conspirației”

Au trecut mai bine de 10 zile de la acea declarație, dar abia acum îmi pică fisa.

O reamintesc:

„Cred că este corect din partea noastră să informăm cetățenii asupra beneficiilor vaccinării, în sensul în care nu îi protejează să nu contacteze virusul, ci îi protejează să nu facă forme grave de boală.

Ca și atunci, și acum declarația d-lui Ciucă mi se pare o adevărată bombă. În fond, ce zice ea? Zice că injecțiile astea nu sunt propriu-zis un vaccin (pentru că nu imunizează), ci un tratament preventiv, o terapie (pentru că îți maximizează, să zicem, șansele de a nu face o formă gravă a bolii în cazul în care te îmbolnăvești).

Tratament, da?

Păi fix asta ziceau și cei care criticau tehnologia din spatele injecțiilor mRNA: nu sunt vaccinuri, ci terapii genetice. Pe la începutul campaniilor de vaccinare treaba asta era repetată cu atâta insistență de „conspiraționiști” încât mass-media aservită a simțit nevoia să publice numeroase „fact-checks”. Iată aici un exemplu (pe Reuters).

Ce voiau să spună conspiraționiștii cu „terapie genetică”? Nu că te-ar transforma din om în câine, și începi să latri: doar că nu te imunizează, pentru că principiul tehnologic de bază nu e să te imunizeze, ci îți produc niște transformări în corp având drept scop creșterea rezistenței în fața virusului. „Conspiraționiștii” erau clari din acest punct de vedere: chestiile astea nu sunt și nu pot fi vaccinuri.

Iată că se confirmă din gură oficială ce ziceau ei.

Însă treaba asta are consecințe

Consecința e că dacă avem de-a face cu un tratament, nu cu un vaccin, am dreptul să-l refuz.

Când mă duc la doctor am dreptul să refuz ce-mi scrie ăla pe rețetă. Unii dintre noi au refuzat chiar să intre în sala de operație. „Pe semnătură”.

Până și la dentist când te duci, și zice ăla că ar fi necesar să-ți facă o extracție, trebuie să fii de acord. Extracția se poate face doar „pe semnătură”.

În acest caz nu avem nici un motiv să ne comportăm diferit. Dacă injecțiile nu sunt „vaccin” - și nu sunt - ci simple „tratamente / terapii”, atunci trebuie să avem dreptul, ca în cazul oricărui alt „tratament / terapie”, de a le refuza. 

Nu putem fi constrânși sub nici o formă să ne injectăm dacă nu vrem.

Un comentariu:

Cristian spunea...

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/71/wr/mm7101a4.htm

CDC: COVID-19 provoacă foarte rar decese în rândul adulților vaccinați cu schema primară
Un nou studiu publicat în Raportul săptămânal furnizat de Centers for Disease Control and Prevention din Statele Unite, efectuat pe un număr de peste 1,2 milioane de adulți vaccinați cu schema primară (2 doze din vaccinurile tip ARNm sau o doză de vaccin Johnson&Johnson) între decembrie 2020 și octombrie 2021, arată că decesul cauzat de Covid-19 este foarte rar în rândul acestora.

Aproximativ 2.200 au făcut Covid-19 (18 cazuri la 10.000 persoane vaccinate);
Dintre aceștia, 189 au făcut o formă severă;
Iar 36 au decedat ca urmare a complicațiilor (0,3 cazuri la 10.000 persoane vaccinate).
Riscul de a face o formă severă a fost mai mare la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și la cei imunocompromiși. Acest risc a fost mai mare și la persoanele cu oricare dintre următoarele afecțiuni preexistente: boli pulmonare, boli hepatice, boală cronică renală, boli neurologice, diabet sau boli cardiovasculare.

Mai mult, analiza arată că toți adulții cu forme severe COVID-19 post-vaccinare au avut cel puțin un factor de risc, iar 78% dintre cei care au decedat au avut patru sau mai mulți factori de risc.