31.8.21

Retardații noștri au ratat vaccinarea încă din iarnă, când se lăudau că sunt primii din UE

Dacă sunt proști, sunt proști. Dar, pe de altă parte, e bine că sunt așa. E în avantajul nostru.

Idioții ar fi trebuit să se asigure în iarnă că vor vaccina cât mai mulți bătrâni. Mai ales că o mare parte dintre bătrâni trăiesc în urban, deci au avut la dispoziție centre de vaccinare, nu apăruseră încă relatările despre efecte adverse și bătrânii erau receptivi. Retardații făceau un efort în plus și îi vaccinau și pe bătrânii de la țară și până la 15 martie ar fi avut o acoperire vaccinală ok a populației trecută de 60 de ani. Cu siguranță făceai 50-60% dintre bătrâni.

Dacă murea vreunul, nu era nici o problemă, că lumea ar fi zis: „Hai domn'e, că badea cutare sau tanti cutare oricum erau bătrâni.” Nu-ți scădea încrederea în vaccin.

În loc de asta, ei au stat ca momâile, s-au bucurat că mai fituiesc niște bani de la stat.

Abia apoi dădeau drumul la liber să se vaccineze speriații de bombe sau cei co-interesați (mai ales cei interesați să plece în vacanță). Mai venea un val să se înțepe. Până la 1 iulie ajungeai la minim 40-45% înțepați doar dacă vaccinai cum trebuie bătrânii, speriații și co-interesații.

Ei, dacă aveai un asemenea grad de acoperire, puteai să începi să strângi șurubul: „Dragi nevaccinați, vă tufem. Uite, aproape juma' de țară s-a vaccinat, voi de ce nu o faceți? Ia să faceți bine să o faceți.” 

Cum a făcut Macron în Franța.

La prima strângere de șurub îți mai veneau 5-10% și din momentul ăla, gata. Puteai instaura pe față dictatura.

Acum e imposibil. Uitați-vă la Israel.

Și ăia au fost oi, dar deja vaccinarea cu a treia doză merge mult mai greu decât celelalte.

- La grupa de vârstă 90+ au 90,7% vaccinați complet, 94,3% vaccinați cu o singură doză și numai 71,3% vaccinați cu a treia doză;
- La 80-89: 92% / 94,7% / 76,5%;
- 70-79: 93,6% / 96,2% / 80,5%;
- 60-69: 87,8% / 91,6% / 66%.

Vaccinarea cu a treia doză stagnează în populația bătrână, e și normal, bătrânii se simt înșelați: li s-a spus că s-au vaccinat de două ori, că sunt protejați, și acum văd că totul e un rahat. Când se va veni cu a patra, cu a cincea, cu a șasea doză rezistența probabil va fi și mai mare.

Vaccinarea cu a treia doză mai înaintează numai în virtutea faptului că s-a deschis către populația mai tânără,și se găsesc oameni încă dispuși, sau obligați de circumstanțe, să accepte această a treia doză, dar categoriile care inițial erau entuziasmate și s-au vaccinat, după cum se vede mai sus, în proporție de 90%, încep să-și piardă încrederea pe măsură ce realitatea dă o palmă teoriei.

În plus, să nu uităm, evreii bătrâni, cei care au azi de la 60-70 de ani în sus, încă mai simt în ceafă apăsarea Reichului nazist. Unii dintre ei poate că sunt chiar supraviețuitori ai lagărelor, ai experimentelor lui Mengele, sau urmași ai unor supraviețuitori. Cum credeți că se uită oamenii ăștia la ce se întâmplă acum, când li se spune să mai facă o injecție doar așa, de florile mărului?! Normal că încep să fie reticenți.

Or, la noi reticența a apărut de la primele cazuri de oameni în putere care au mierlit-o post-vaccinare.

Au fost câteva de notorietate: studentul ăla de la Cluj, useristul care se dădea cu parapanta la mare, soția handbalistului etc. Cazurile astea au început să devină vizibile în momentul în care numărul de vaccinați a început să crească masiv în populația lipsită de riscuri.

Mai nasol pentru retardații noștri - în ordine: Iohannis, Cîțu, bărbieritoare de vulve, Arafat și tânărul Gheorghiță - e că reticența a intrat și în vaccinați, cu excepția unui mic segment de spălați pe creier, votanți usere, pe care nimic nu-i poate mișca. Eu nu cunosc nici un vaccinat care să vrea să se re-vaccineze cu a treia doză.

Ieri am stat la o bere cu un prieten, vaccinat, firește. Ca să evit transportul în comun am preferat să merg pe jos la întâlnirea cu el și să vin tot pe jos. În total am făcut 6 km pe jos. A fost foarte plăcut. L-am întrebat de ce s-a vaccinat. Ca să poată pleca în concediu. Și după aia l-a durut inima, a crezut că moare. Și mai târziu a auzit că problemele cu inima sunt la ordinea zilei, fapt pentru care îi bagă în pizda mă-sii, că nu era vorba de așa ceva. I-am sugerat să nu se creadă protejat de virus și să aibă grijă să evite aglomerațiile, transportul în comun, îngrămădeala.

„Da' ce, crezi că eu nu sunt conștient? Uită-te la ăia în Israel.”, mi-a replicat el, sfătos, neștiind, firește, că și eu urmăresc atent situația din Israel.

Nu doar că nu cunosc vaccinat care să vrea să facă a treia doză, dar încep să aud de tot mai mulți vaccinați care încep să ia Covidul. Până acum sunt trei cazuri de care am cunoștință. Toate trei, nasoale, cu manifestări grave. Și știu și două cazuri de Covid nevaccinați. Au scăpat. La ea doar cu o mică stare virală, la el mai nasol, cu antibiotice, dar fără internare. Toate cazurile astea, în ultima lună.

De fapt, începe să se manifeste și la noi ADE-ul. Mai nasol e ceea ce rezultă din Israel: că un caz grav de vaccinat are șanse mult mai mari decât un caz grav de nevaccinat să sfârșească în sicriu. Mai ales dacă vaccinatul e bătrân sau în grupă de risc.

Spitalele se aglomerau deoarece Covidul se lungea o grămadă, stăteau ăștia la ATI și dura o lună până să moară sau să se vindece. Se pare că „soluția” adusă de aceste vaccinuri-minune e foarte simplă: pe ăia care riscau să aglomereze ATI-ul fiind bătrâni și/sau bolnavi, îi curăță de nu se văd. Gata cu problema noastră! Patul e liber! Altul la rând!

Urmează o toamnă al naibii de fierbinte.

Niciun comentariu: