13.8.21

Beneficiile și riscurile vaccinării cu Pfizer, pe grupe de vârstă (ce ne arată Israelul?)

Situația din Israel arăta astăzi în felul următor: 44.188 de cazuri active din care 456 grave. Dintre acestea grave 97 sunt „critice” și 74 la ventilație artificială.

S-a tot vehiculat faptul că majoritatea celor aflați în stare gravă sunt dublu vaccinați, ceea ce este adevărat. Numai că imediat a venit contraargumentul propagandiștilor: „Da, dar e normal să fie așa, fiindcă 90% din populație e vaccinată”. Și că de fapt numărul infectaților nevaccinați arată că e mai periculos să fii nevaccinat decât vaccinat.

De fapt, luând datele oficiale din Israel, disponibile aici: https://datadashboard.health.gov.il/COVID-19/general, situația pe grupe de vârstă a cazurilor active este următoarea:



iar cea a cazurilor grave arată așa:


ceea ce dă o imagine finală a riscului de a face o formă gravă de Covid Delta asociată cu vaccinarea sau nevaccinarea care arată astfel:


Concluziile sunt evidente

  • Câtă vreme vaccinarea nu oprește circulația virusului, vaccinarea tuturor celor sub 20 de ani, ba chiar sub 30 de ani, e o mare aberație. Riscul copiilor și al tinerilor de a face o formă gravă de Covid e absolut derizoriu. Vaccinându-i cu un produs experimental, mult mai mare este riscul de a-i îmbolnăvi de cine știe ce boală, de a-i omorî de-a binelea, sau de a le lăsa sechele pe termen lung.
  • Exact cum știam din Marea Britanie, beneficiile vaccinării sunt evidente începând de la 60 de ani în sus și sunt cel mai clar evidențiate la grupa de vârstă 60-69 de ani, unde un nevaccinat riscă de 5,84 ori mai mult decât un vaccinat să capete o formă gravă de Covid. După vârsta de 70 de ani diferența se mai estompează, dar un nevaccinat tot riscă 2,5 ori mai mult decât un vaccinat să facă o formă gravă de Covid.
  • Beneficiul de a te vaccina cu produsul experimental de la Pfizer pare a fi destul de clar și la grupa de vârstă 50-59. Totuși nevaccinații din această grupă de vârstă încă au 95,52% șanse să nu facă o formă gravă de Covid. Pe de altă parte majoritatea mai au în față 25-30 de ani de viață, deci există un risc real și să dezvolte sechele pe termen lung, ceea ce le va distruge bătrânețea. Grea decizie!
  • În schimb pentru grupa de vârstă 30-49 de ani lucrurile sunt absolut clare: dacă nu suferi de vreo boală nasoală, dacă nu ești în vreo grupă de risc, dacă nu ai vreo predispoziție la Covid, stai dreaq pe curu' tău, că mai mult riști cu vaccinarea decât cu Covidul. Între 30-39 de ani ai 99,16% șanse să nu dezvolți o formă gravă de Covid, și între 40-49 încă te mai bucuri de nu mai puțin de 97,64% șanse să scapi ieftin. La această vârstă un om mai are în mod normal în față încă 40-50 de ani de viață, deci nu e de glumit cu alegerile pe care le face.
De aceea singura motivație vizibilă de a vaccina ca maniacii tot ce zboară sub 50 de ani e aia cu „hai s-o protejăm pe bunica”. Numai că în momentul ăsta știm prea bine că asta e o motivație mincinoasă, pentru că virusul va continua să circule și noi, de fapt, nu o vom proteja pe bunica. Bunica va fi protejată (cât de cât!) numai dacă e vaccinată.

Motivația invizibilă, firește, e ca Pfizer să facă bani, mulți bani, și politicienii să înșface șpăgi grase din care să-și hrănească mai departe lipitorii de afișe din campaniile electorale, lacheii din mass-merdia, „experții” de tipul boschetarului ăla  bărbos de la Cluj, medicul-care-nu-e-medic Jurmă etc. etc. etc. Din banii imenși făcuți cu aceste vaccinuri se hrănește un întreg ecosistem de lichele.

Ce-i de făcut?

De acum, informațiile sunt clare. Avem informații și din Marea Britanie, și din Israel. 

De vaccinat, trebuie vaccinați masiv bătrânii, cât mai mulți dintre cei de peste 60 de ani. Care nu se vaccinează riscă să nu mai ia pensie prea multă vreme, că-l papă Delta, Lambda, Miu, Kappa, Epsilon, Theta, Omega etc.

Sub 55-60 de ani trebuie vaccinați doar cei care sunt în grupă de risc, iar restul oamenilor trebuie lăsați în pace să-și trăiască viața, desigur, menținând o minimă vigilență sanitară până când virusul va deveni benign și își va pierde complet virulența originală (ceea ce cu tulpina Delta deja dă semne că face). Pentru cei care sunt în grupă de risc vaccinul e cu siguranță util, în timp ce pentru ceilalți e și inutil, și nici nu împiedică transmiterea virusului. Unii probabil vor suferi mai mult, dar cu siguranță vor scăpa. Pe de altă parte nu trebuie uitat că în baza de date EUDRA VIGILANCE, dar și în VAERS, fix la grupele de vârstă sub 60 de ani întâlnim peste 70% din efectele adverse ale vaccinurilor, unele dintre ele cu consecințe tragice (morți, paralizii, mutilări, afecțiuni neurologice etc.). Fiecare om trebuie să-și calculeze riscul pe care vrea să și-l asume prin vaccinare sau prin nevaccinare.

În schimb, sub 30 de ani vaccinarea cu aceste produse experimentale e potențial o crimă de stat, un genocid. Cei vaccinați nu au nici un beneficiu real și vaccinarea lor nici nu împiedică transmiterea virusului. E o imbecilitate imensă care pe termen lung s-ar putea dovedi catastrofală.

LE. Unii sunt speriați, zic că deja 2,36% risc de a dezvolta nasol boala la grupa de 40-49 e deja mare. Eu însumi mă încadrez în grupa asta, ar trebui să-mi fie frică.

Bă nebunilor! Hai să vă zic eu câteva chestii ca să rămâneți între cei 97,64% care nu vor avea nici pe dracu:

- mănâncă sănătos și natural, mănâncă zilnic o fructă, o legumă, un măr, o pară, un castravete, mai lasă naibii fast-food-ul; nu strâmba din nas la usturoi și ceapă;
- dacă ești gras/-ă mișcă-ți fundu' și mai dă jos câteva kile; de asemenea, dacă ești sfrijit/-ă încearcă să mai pui carne pe tine;
- ai, n-ai treabă, ieși un sfert de oră afară la o plimbărică, să te vadă soarele; în cel mai rău caz, dacă n-ai ce face, plimbă-te pur și simplu prin cartier, prin jurul casei... fă zilnic un pic de mișcare în aer liber!!!;
- dacă ești anxios/anxioasă și ți-e frică de Covid, ia valeriană sau passiflora (fără glumă!) să te calmezi cu nervii; dacă ești nervos cu nervii rău de tot, treci pe chestii mai dure (distonocalm, rudotel etc.), zi-i medicului tău de familie că-ți vine să latri la antivaxeri și cere-i să-ți prescrie ceva dur;
- râzi în fiecare zi; nu ai de ce?... uită-te la o comedie pe Comedy Central, uită-te la filme cu pisici online, hai că ai destule motive să râzi;
- încearcă să dormi cât mai bine; ai probleme cu somnul?... încearcă să aerisești camera în care dormi, încearcă să o răcorești, ia o melatonină, fă-ți o rutină de somn;
- lasă zahărul, încearcă să mănânci cât mai puțin și nu mânca inutil; avem zahăr în toate alimentele, inclusiv în pâine, ce rost are să-ți mai pui și în cafeaua pe care o bei dimineața?!... pune miere în loc de zahăr;
- lasă și băutura, nu mai bea ca porcu' / scroafa; orice om trebuie să bea maxim un pahar de vin pe zi (atenție, pahar „de vin”, nu... pahar de halbă!), sau o bere de 0,5, sau un cidru rece, tot de 0,5, sau cel mult 100 ml de tărie (aperitiv sau digestiv); restul e beție și te va costa sănătatea ficatului!

Astea sunt doar câteva sfaturi de bun-simț pe care vi le pot da. Pe multe le-am primit și eu de la alții. În rest, fiecare face ce-l taie capul!

LE2. Foarte interesant. Un tip, Alex Berenson, de care abia am aflat și care urmărește și el atent ce se întâmplă în Israel, sugerează în acest articol că nevaccinații foarte bătrâni, care în Israel nu sunt decât vreo 10% (ei au vaccinat cam 90% din ce e trecut de 60 de ani) probabil au rămas nevaccinați nu fiindcă nu și-ar fi dorit, ci fiindcă au diverse boli care îi împiedică să se vaccineze. Altfel zis, că sunt foarte bolnavi, ceea ce înseamnă că oricum sunt predispuși la a suferi grav la întâlnirea cu virusul.

Mie mi se pare o speculație. Cred că datele arată clar că de la o vârstă încolo beneficiul vaccinului e clar. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după doza a treia, care a fost făcută deja de peste 750.000 de israelieni. În mod normal cam în 10-14 zile eficiența acesteia ar trebui să se vadă. Ca nespecialist eu nu pot înțelege cum poate circula virusul în halul ăsta într-o populație despre care se presupunea că a atins imunitatea de turmă. Ce pot înțelege e că vaccinul și-a încălcat toate promisiunile: nu reduce contagiunile, nu reduce cazurile grave și nu reduce nici decesele.

Un comentariu:

Dragos Bora spunea...

Dacă se poate, vaccinarea să se facă cu Sinovac ori Sputnik V, nu cu mizeriile mARN/mRNA occidentale...