15.8.21

Primul studiu care vorbește deschis de posibilitatea ADE în cazul vaccinurilor mRNA


În Journal of Infection a apărut pe 9 august primul studiu serios care vorbește deschis de apariția ADE ca urmare a vaccinării iresponsabile pe scară largă cu niște produse experimentale.

Titlul lui este fără echivoc: „Infection-enhancing anti-SARS-CoV-2 antibodies recognize both the original Wuhan/D614G strain and Delta variants. A potential risk for mass vaccination?”

Link: https://www.journalofinfection.com/article/S0163-4453(21)00392-3/fulltext

Autorii lui sunt niște cercetători cu multe apariții în Google Scholar:

- Nouara Yahi (link scholar)
- Henri Chahinian (link scholar)
- Jacques Fantini (link scholar)

Citez:

„Inasmuch as neutralizing antibodies overwhelm facilitating antibodies, ADE is not a concern. However, the emergence of SARS-CoV-2 variants may tip the scales in favor of infection enhancement. Our structural and modelling data suggest that it might be indeed the case for Delta variants.” (traducere: „Câtă vreme anticorpii neutralizanți sunt mult mai mulți decât anticorpii facilitatori, ADE nu reprezintă un risc. Totuși, apariția variantelor SARS-COV-2 pot înclina balanța în favoarea infectării. Datele noastre structurale și modelatoare sugerează că asta se întâmplă cu varianta Delta.”)

Până acum, ca să nege sau să ridiculizeze posibilitatea apariției ADE, propaganda cita doar niște studii teoretice, foarte puține (vreo două) apărute anul trecut, înainte de campania de vaccinare, studii care dădeau asigurări, tot teoretice, că așa ceva nu e posibil.

Rog medicii și cercetătorii să citească studiul acesta și să ne explice și nouă, profanilor, pe înțelesul tuturor, despre ce e vorba și cât de periculos este acest fenomen. Mă interesează să aflu mai ales cât e de periculos pentru cineva nevaccinat, și dacă eu, ca nevaccinat, trebuie să mă feresc de cei vaccinați, dacă vaccinații nu cumva devin superspreaders, punându-și în pericol și viața lor, și pe a celor din jur.

Iată de ce întreb: Israelul a început să înțepe cu disperare cu a treia doză. Până azi au înțepat deja nu mai puțin de 860.000 de oameni, majoritatea dintre cei peste 60 de ani, dar și o bună parte dintre cei peste 50 de ani. Ritmul e incredibil (deci disperarea e imensă), peste 100.000 de înțepături pe zi. Din câte reușesc eu să înțeleg, e nevoie de acest „booster” deoarece anticorpii generați la început, care vizează doar virusul original, au devenit prea slabi, și nu doar că au devenit prea slabi, dar nemaifiind capabili să neutralizeze virusul, pot fi „piratați” de noua variantă a virusului care, cu ajutorul lor, se plimbă prin tot corpul și se poate replica în voie. Pentru a preîntâmpina acest efect nedorit (ADE - antibody dependent enhancement) e nevoie de un „boost” în așa fel încât nivelul de anticorpi eficienți să redevină unul optim.

ADE explică astfel cu ușurință virulența acestui val „de vară”, vizibil peste tot unde s-au utilizat vaccinurile mRNA și cele cu adenovirus (e neclar dacă și Sputnik V e la fel de nesigur!).

Toate bune și frumoase, numai că drumul pe care pare să o fi luat Israelul e unul fără întoarcere și care mai mult ca sigur va duce la injecții periodice din ce în ce mai dese. Și aș vrea să mai atrag atenția asupra unui aspect. Aduceți-vă aminte că la începutul anului CEO-ul Pfizer zicea:

„Coronavirusul probabil nu va fi eradicat niciodată, dar cu ajutorul medicamentelor va fi redus la nivelul unei boli precum gripa și oamenii vor putea face o injecție anuală [s.m.] pentru a se feri de noile variante.” sursa: Times of Israel, 27 ianuarie 2021

Injecție anuală, da? Și Israelul deja se află la a treia injecție, în condițiile în care valul viral de toamnă-iarnă în Israel vine - din cauza climei - abia după 15 noiembrie, deci peste 4 luni.

Israelul își terminase campania de înțepături pe 20 martie și după numai 3 luni, la finalul lunii iunie, pentru cine avea ochi să vadă (a se vedea postările mele!), deja rahatul începea să se lățească pe ventilator. Păi dacă anticorpii de la primele injecții au început să dea chix după 3, hai 4 luni, ăștia de acum cât credeți că își vor păstra eficiența?!

Prognoza mea: până la finalul anului 2021 Israelul mai bagă o înțepătură (sau guvernul lor va schimba strategia, dacă va mai fi posibil!). Cetățenii israelieni vor avea parte de a patra injecție... „anuală” din acest an!

Niciun comentariu: