8.5.21

Alte învățăminte despre acest virus, din România, Israel și India

Cei care mă urmăresc (și) pe Facebook știu că încă din vara trecută am remarcat o chestie „ciudată”, și anume că virusul a părut să-și crească viteza de circulație fix vara, când era caniculă, contrar tuturor așteptărilor. La 30-40 de grade, pe caniculă, virușii ar trebui să crape, nu să zburde...

La momentul ăla am bănuit că trebuie să fie o legătură directă între instalațiile de climatizare, între faptul că oamenii petrec mult timp la interior, băgați la aer condiționat, și circulația virusului, dar în lipsa unor informații și studii reale provenind din partea unor autorități care să studieze la modul serios cum circulă acest virus, totul nu e decât o speculație. 

Însă am continuat să explorez această idee, nu mi-a dat pace, pentru că pur și simplu e ilogic ca un virus să prospere la 30-40 de grade. De aceea în urmă cu câteva zile mă întrebam pe Facebook dacă nu cumva tot ce se întâmplă în India nu are legătură de fapt cu venirea caniculei care i-a făcut pe cetățenii middle class și rich să dea drumul la instalațiile de climatizare.


India a raportat azi un număr incredibil de îmbolnăviri, 412.000. Ceea ce e ciudat acolo e că în perioada asta se...

Publicată de Lucian Sarbu pe Miercuri, 5 mai 2021

Ei bine, iată că la numai câteva zile după ce mi-am pus această întrebare, apar și analizele de clasă care confirmă bănuiala mea: da, e vorba de middle și upper-middle class, de bogați, cei care au acces la instalații de climatizare!


Apropo de ce ziceam în urmă cu câteva zile. Uite că încep să apară și analizele de clasă pe ceea ce se întâmplă în India...

Publicată de Lucian Sarbu pe Vineri, 7 mai 2021

Ca să fie cercul închis, hai să ne uităm și la un istoric al temperaturilor din Pune (7,4 milioane de locuitori, al doilea ca număr de locuitori din statul Maharashtra, unde e prăpăd). În India curba virusului a început să o ia nasol de tot în sus cam după data de 20 martie. Și ce observăm la Pune?

- în decembrie 2020 a fost o vreme blândă, cu temperaturi între 23-30 de grade;
- în ianuarie 2021 temperaturile maxime sunt până în 30-31 de grade;
- în februarie 2021 încep să se ducă încetul cu încetul spre 35 de grade (luna începe cu temperaturi de 29-30 de grade și se încheie cu temperaturi de 34-35 de grade);
- deja martie 2021 devine lună caniculară, cu temperaturi frecvente de 35 de grade și chiar 37-38 de grade în ultima săptămână;
- toată luna aprilie e jar, numai de la 35 de grade în sus, frecvent 38-39 de grade. Este luna în care explodează circulația virusului în India.

Cu alte cuvinte există o corelație mai mult decât evidentă între caniculă, intensificarea utilizării instalațiilor de climatizare și intensificarea circulației virusului.

Oameni buni, lăsați în pace festivalurile religioase și adunările electorale, că nu alea au potențat circulația virusului. Circulația e favorizată de accesul la tehnologia de climatizare ieftină, dar proastă, a claselor mijlocii și superioare din India! Paradoxal, săracii care stau în bătaia soarelui sunt mult mai feriți de virus...

Hai să vedem acum ce concluzii putem trage.

1. Concluzii de pe urma manifestațiilor din România. La sfârșitul lui martie a.c. în zeci de orașe din România au ieșit pe stradă peste 70.000 de oameni. Fel de fel de cretini s-au apucat să spună că ne va lua mama dracului din cauza asta. S-a întâmplat fix contrariul, dovadă mai mult decât clară că adunările în aer liber nu au nici o legătură cu circulația virusului. 

2. Concluzii de pe urma campaniei de vaccinare din Israel. Concluzia nr. 1 este că vaccinarea cu serul Pfizer gâtuie mult circulația virusului, dar - mare atenție! - nu o reduce de tot. Cine crede că în Israel „virusul a fost învins” fiindcă au fost injectați isteric toți locuitorii cu un lichid netestat, necertificat, se înșală amarnic. Mă încumet să fac următoarea predicție: Israelul e așezat pe malul Mediteranei și asta îl apără de caniculă până prin iunie. Canicula vine acolo cam după 15 iunie. După 15 iunie încep să duduie aparatele de A/C și în Israel, ajungându-se ca în lunile iulie-august temperaturile să urce constant peste 30 de grade. După 15 iunie a.c. vom observa o creștere evidentă a ratei de infectări în Israel și toată lumea se va panica.

3. Concluzii de pe urma dezastrului din India. Nu adunările religioase și electorale în aer liber sunt problema, ci lipsa generală de igienă și accesul la tehnologie de climatizare ieftină și proastă.

Ce-i de făcut?

Știu că mulți români au fost vaccinați cu forța de patronii lor ca să-i aducă înapoi la serviciu. Oameni buni, serurile astea netestate, necertificate, făcute pe genunchi strict pentru ca niște corporații să împuște banu', sunt o loterie. Până acum singura țară care pare, într-adevăr, să fi sugrumat complet pandemia este micul stat San Marino (33.000 de locuitori) care a folosit ... Sputnik V, adică exact vaccinul pe care nu-l vor nenorociții noștri. Dar chiar și acolo rezultatul e irelevant, pentru că vorbim, totuși, de un stat liliputan. Așa cum vedem deja din Israel (și cum bănuiesc că vor vedea toate capetele seci după data de 15 iunie) serurile occidentale sunt apă de ploaie. Ele par să reducă, într-adevăr, circulația virusului (deși e încă neclar cât e de la seruri și cât de la imunizarea naturală) însă nu eradichează virusul! Ceea ce înseamnă că și la noi, chiar dacă v-au pus ăștia să vă vaccinați, nu puteți ști dacă veți fi protejați sau nu de virus. Ce e sigur, e că dacă v-ați vaccinat și veți fi aduși iarăși la muncă de birou, și băgați în cubicluri, și „răcoriți” bine, în timp ce afară vor fi 33 de grade, puteți deveni următorul pacient pe patul de spital. În acest moment e mai mult decât evident că de fapt circulația virusului e favorizată de modul de viață modern, ultra tehnologizat, și de încălzirea globală, care ne forțează să utilizăm masiv instalațiile de aer condiționat în spațiile interioare, nicidecum de... adunările în aer liber sau de plimbatul cu prietenii la soare! După cum este evident că lockdown-urile pe timp de vară, obligarea oamenilor să stea închiși în casă în loc să-și formeze o imunitate naturală sănătoasă, au fost o crimă în masă, nicidecum o soluție. Dar să trecem peste... 

Totuși, revenind la problema care ne arde, dacă sunteți aduși cu forța la muncă, în cubicluri, sfatul meu este să vă rugați șefii să vă cumpere și să vă instaleze în birou un purificator de aer cu acțiune antivirală. Vedeți că pe piață preferatul românilor este Xiaomi 3H, fiindcă e ieftin, dar ăsta nu e bun decât pentru spații mici, cum aveți acasă, și strict ca să scoată fumul de țigară sau mirosul de sărmăluțe. Puneți-i să cumpere un aparat corespunzător sau, dacă nu vor, puneți voi mână de la mână și investiți într-un astfel de aparat.

Nu vă jucați cu viața voastră!

Niciun comentariu: