6.1.23

Jocul predicțiilor: 2023

Anul ăsta a început cât se poate de prost.

Chiar de Crăciun a murit tatăl unui prieten foarte bun (nu era vaccinat, nu are legătură). Un om pe care îl cunoșteam de când eram copil, adică de vreo 40 de ani. Pe final de an a murit Pele. La începutul anului, Mitică Popescu. Ieri seară, o veste care a căzut ca un trăznet: a murit Constantin Gheorghe. Dureros.

Trecând peste toate acestea, mă încumet să fac o listă cu câteva predicții pentru 2023. Dacă aveți și voi, puteți să puneți.

1. 2023 va fi anul în care se va înregistra o „ciudată” epidemie de cancere în toată lumea Occidentală.

2. XBB se va dovedi o variantă extrem de periculoasă, dar numai în Occident. Se va pune iar problema unor măsuri dure, dar lumea va protesta. Din cauza XBB Occidentul va continua să acumuleze morți de Covid, și nu puțini.

3. Unul sau mai multe „vaccinuri-minune anticancer”, pe bază de mRNA, va intra în producția de masă.

4. Războiul din Ucraina se va întinde spre țările vecine. Din cauză că Ucraina e incapabilă să-i învingă pe ruși de una singură NATO va încerca să implice direct România, Polonia și țările baltice. Dar succesul va fi limitat, pentru că românii vor refuza masiv înrolările, polonezii vor fugi din țară și chihuaua baltici vor face pișu pe ei de frică. Pe de altă parte Rusia va atrage de partea sa Belarusul și e posibil să se procopsească și cu sanchi-„voluntari” chinezi, nord-coreeni, central-asiatici care îi vor întări masiv puterea de foc. Până la finalul lui 2023 înfrângerea Ucrainei va fi totală, și rușinea NATO, desăvârșită.

5. SUA și aliații occidentali vor încerca să reformeze ONU pentru a da afară din Consiliul de Securitate Rusia (și poate și China). Nu vor reuși.

6. Recesiune profundă, fără precedent, în lumea Occidentală, și mai ales în SUA. Va fi nasol, șomaj foarte ridicat, și dolarul își va pierde accelerat statutul de monedă de rezervă, tot mai multe țări alegând să utilizeze un coș de monede BRICS. România va fi parțial afectată, pentru că din fericire noi nu avem o situație economică atât de proastă.

7. Cel puțin o țară din blocul Occidental va interzice complet, pentru toate grupele de vârstă, vaccinurile mRNA anti-Covid. Acesta va fi începutul sfârșitului pentru narativa vaccinistă. Totuși, cele anti-cancer vor fi acceptate. Se va accepta ideea că singura utilizare fezabilă a acestei tehnologii e în cazuri extreme.

3 comentarii:

Dumitru spunea...

De apreciat "curajul"de a face predictii....vom vedea.
Personal rezonez cu punctele: 1) si 4)...cel mai frica imi e de 4.
Dar trag speranta ca primii care vor fi serviti pe tava vor fi polacii(in fata noastra)...astia au asa un talent de asi da cu tesla-n coaie mai ceva ca noi.

cristian dogaru spunea...

punctul 3 e aproape bifat...

tcalin spunea...

1 e deja bifat.