20.10.22

Un studiu făcut de cercetătorii din Barcelona a confirmat încă din vară efectul OAS în cei vaccinați


În urmă cu fix un an bloggerul „eugyppius” teoretiza pentru prima oară posibilitatea efectului OAS - Original Antigenic Sin / „immune imprinting” / „amprentare imunitară”, cauzat de vaccinuri.

Pe scurt, e vorba chiar de faptul că vaccinurile sunt astfel concepute încât răspunsul imunitar nu e îndreptat împotriva virusului în întregul său, ci doar împotriva unei mici părticele ale lui (proteina spike). Dar corpul nostru, după ce „respinge” agresorul, îl fișează în sistemul imunitar ca și cum ar zice „aha, pe golanul ăsta îl omor dacă-l apuc de proteina spike”. Atâta doar că unii viruși, inclusiv coronavirusul SARS-CoV2, produc mutații, și atunci când domnul virus se prezintă sub forma Omicron sau naiba mai știe cum, sistemul nostru imunitar vrea să-l atace așa cum „l-a fișat”: înhățându-l de proteina spike pe care o cunoaște el. Numai că proteina aia spike, ia-o de unde nu-i, fiindcă virusul de acum atacă altfel (și la următoarea mutație va ataca... tot altfel). De aici „pandemia vaccinaților” la care asistăm în acest moment, confirmată de toate cifrele, inclusiv în România, unde de luni bune vaccinații dau grosul cazurilor. Soluția este, firește, ori un vaccin tradițional, care să inducă răspuns imunitar la virus în întregul său, ori, pur și simplu, trecerea prin boală. Acestea ne întăresc imunitatea și sistemul nostru imunitar devine tot mai sigur pe el indiferent de varianta de virus întâlnită, astfel încât, cu timpul, chiar și cel mai de temut virus se transformă în cele din urmă într-o banală răceală.

Eugyppius nu doar că a avut dreptate, dar modelul teoretic al eșecului vaccinurilor pe care el doar îl avansa în urmă cu un an, la confruntarea cu realitatea și evidențele din teren, începe să fie confirmat de studii. Nu am mai scris despre OAS din decembrie, dar curioșii pot citi, măcar de curiozitate, acest studiu de la Universitatea din Barcelona, făcut în luna mai și publicat pe 29 iulie a.c., care confirmă, practic, ipoteza avansată de eugyppius: SARS-CoV-2 Spike Protein Vaccine-Induced Immune Imprinting Reduces Nucleocapsid Protein Antibody Response in SARS-CoV-2 Infection

Care sunt consecințele?

Păi consecințele sunt destul de duruțe, pentru că asta înseamnă că virusul care pentru cineva protejat / imunizat cum trebuie a devenit o simplă răceală, pentru cineva a cărui imunizare a fost dată peste cap de vaccinurile anti-Covid reprezintă o continuă luptă împotriva bolii, la fiecare întâlnire cu variantele care apar și dispar ca măgaru'n ceață. Organismul - fiindcă, deh, Dumnezeu ne-a dat sistem imunitar, dar nu ne bagă-n traistă dacă suntem tâmpiți - luptă împotriva virusului și până la urmă își „calculează” cu chiu, cu vai, răspunsul imunitar, dar asta nu garantează că la varianta BA.ȚȘV care va apărea peste jumătate de an lupta nu va fi la fel de dură și intensă. Ceea ce înseamnă, pur și simplu, epuizarea resurselor imunitare ale organismului pe un virus banal, care ar trebui învins fără probleme. Adică vulnerabilizarea în fața altor virusuri și agenți patogeni care abia așteaptă după colț o oportunitate de a ataca.

Niciun comentariu: