3.10.08

Economia raspunde asa cum stie la imbecilitatea guvernantilor

Dobitocii anunţă creşterea salariilor cu 50% la singura categorie profesională care din 1990 până acum a rămas nereformată: profesorii. Pe bună dreptate, ceilalţi bugetari vor şi ei.

Soluţia pentru aceste revendicări ar fi foarte simplă: să se dea afară 50% din profesori, şi anume cei care predau materii tâmpite, create pe timpul comuniştilor pur şi simplu pentru că sistemul pregătea în exces "specialişti" cu care nu avea ce face.

Soluţia asta însă nu a avut nimeni curaj să o aplice, şi probabil nici nu va avea, pentru că în România nu avem lideri, ci tătuci. În educaţie e ca-n fotbal: aşa cum mizeria din fotbal a fost ascunsă sub preş cu ajutorul performanţelor "generaţiei de aur", şi mizeria din educaţie a fost ascunsă cu ajutorul performanţelor câtorva olimpici. Din păcate adevărul nu iartă.

Aşa cum în fotbal am ajuns să fim ciuca bătăilor şi la nivelul echipei naţionale, şi educaţia a ajuns să producă dobitoci în serie care numai la avântul economic al României nu pot contribui, deşi au ajuns, încet-încet, să iasă de pe băncile şcolilor şi să populeze "echipa naţională" a salariaţilor. Şi pentru performanţa asta, profesorii, din care majoritatea predau numai tâmpenii, fără nici un fel de aplicabilitate practică sau folos cultural pentru elevi, să fie recompensaţi cu salarii mai mari cu 50%?!

În plus, sistemul de învăţământ este şi un uriaş, enorm, GIGANTIC rezervor de bani negri. Poate cea mai mare piaţă de bani negri din România! Cine e părinte ştie: meditaţii, fonduri, biruri, ... cine le controlează? Profesoara aia care s-a cărat în Anglia după ce s-a regulat cu elevul ăla care s-a sinucis - a întrebat-o cineva de sănătate, "Madam, sub ce formă încasai banii de meditaţii?!" Vax. Toate ziarele au scris că tipa "medita", deci procurorii se puteau autosesiza nu, Doamne-fereşte, pentru ce a făcut pe plan emoţional cu elevul (în fond erau tineri şi majori amândoi) ci pentru treaba asta, cuvântul ăsta, "meditaţii". Ce înseamnă asta? Câţi bani la negru lua?

Aşa că economia răspunde cum ştie. "Fuck. A-nnebunit lupu'. Hai dracu' să ne scoatem banii de la idioţii ăştia, că la anul va fi distroi." Euro e în clipa asta pe la 3,85 si dolarul pe la 2,77. Şi totul datorită faptului că nişte giboni retardaţi au ajuns să ţină în mâini destinele ţării.