10.7.22

Apocalipsa Sf. Ioan și corona

 Am văzut la cineva un comentariu în care se făcea următoarea remarcă (o citez din memorie): 

„Calul alb e coronavirusul. Calul roșu e războiul, Rusia. Calul negru, foametea. Nu-mi dau seama cine e calul galben, probabil chinezii, ne omoară pe toți.”

Într-adevăr, sunt chestii bizare. Dacă ne uităm în Apocalipsa după Ioan în faimoasa Carte a 6-a, avem cei 4 călăreți ai Apocalipsei. Primul dintre ei călărește un cal alb, poartă pe cap o coroană (latinește: CORONA) și are în mână un arc, instrument prin excelență al „înțepării”.

6.2 Et vidi: et ecce equus ALBUS, et qui sedebat super illum habebat ARCUM, et data est ei CORONA, et exivit vincens ut vinceret.

Albul e culoarea în care se îmbracă medicii. Primul călăreț iese de sub pecete deja „învingător”: et exivit vincens, dar continuă să învingă, să fie victorios (ut vinceret).

Călărețul pe cal alb (=salvatorul) e singurul al cărui rol e neclar. Dar e clar că nu salvează pe nimeni, dimpotrivă, de fapt el îi anunță pe următorii trei. E un fals salvator.

Următorul e călărețul al cărui cal e în mod tradițional „roșu”, sau poate „roșcat” (în grecește e πυρρός, în latină e rufus), și are o sabie mare și aduce cu sine războiul. Dacă tăiem f-ul din mijloc rămâne ru-us. Rusia. Hitlerputin care, uite, invadează Ucraina.

Apoi vine călărețul cu calul negru care aduce foametea, dar e o foamete instrumentată, artificială, pentru că prețul la grâu și orz va fi exorbitant, dar la ulei (untdelemn) și vin, nu („6.6 Și-am auzit ca un glas în mijlocul celor patru Ființe, care zicea: Măsura de grâu, un dinar și trei măsuri de orz, un dinar; cât despre untdelemn și vin, nu le vătăma”), deci nu se pune problema că pământul nu mai rodește, de vreme ce rodește suficiente măsline și suficienți struguri. Problema e că grâul și orzul nu mai ajung la cei în nevoie. În latină al treilea călăreț călărește un „equus niger”. „Niger” e indubitabil culoarea „neagră”, „negru”; în Africa avem țările Niger și Nigeria care, prin extensie, ar putea desemna tot continentul. Așadar călărețul „pe cal negru” poate semnifica foametea care va veni asupra continentului african, supranumit și „continentul negru”, ca urmare a războiului declanșat de Hitlerputin.

În fine, al patrulea călăreț vine pe un cal „șarg” sau „lat: pallidus”, în grecește e χλωρός, cuvânt care cică s-ar traduce mai degrabă prin „verzui”, adică o culoare de boală (verzui <=> gălbui, v. cartea lui Dan Alexe despre dacopați). Călărețul ăsta pare să fie stăpânul tuturor și practic dezlănțuie iadul pe pământ, pentru că el este chiar Moartea, și este singurul călăreț care nu vine singur, ci în urma lui merge însuși Iadul care îi culege - probabil ca într-o tolbă - pe cei omorâți de război, de foamete, de moarte pur și simplu sau - aspect interesant - „de fiarele pământului” (et bestiis terrae). Aparent o trimitere la martirii creștini omorâți în arenele romane cu lei și pantere... sau poate o trimitere la zone pustiite și rămase în... anarhie, pe care încep să se înmulțească la liber fiarele sălbatice?!

Totul sună extraordinar de coerent cu ce se întâmplă acum, nu? Wow. Chiar credibil. Impresionant.

Și totuși asta nu înseamnă câtuși de puțin că aparenta suprapunere hermeneutică dintre Cartea Apocalipsei, corona și războiul ruso-ucrainean are vreun sens real. 

Vă aduc aminte că OMICRON, anagramat, duce la MORONIC, cuvânt care în engleză înseamnă „cretin”. Litera „omicron” în alfabetul grecesc e undeva pe la mijloc, nu avea nici o logică desemnarea variantei de coronavirus cu această literă câtă vreme abia se ajunsese la Delta (alfa - beta - gama - delta). Decât dacă vrei să-ți bați joc de proști. Adică de „MORONICs”. Vă mai aduc aminte că încă din perioada TTIP miliardarii doreau să poată impune în UE și SUA medicamente și proceduri medicale care să nu necesite prea multe testări și aprobări. Nu le-a reușit atunci, dar le-a reușit în 2020, cu mizeriile. Așa trebuie înțelese și aparentele suprapuneri dintre Cartea Apocalipsei și câteva întâmplări recente. Pur și simplu oamenii ăștia, care au la dispoziția lor o armată de marketeri și piariști, se joacă la greu cu mințile noastre ca să-și atingă scopurile. Eu sunt convins că ar fi în stare să inventeze și holograme 3D cu extratereștri cu căpățâna mare ca să-și atingă scopurile: domesticirea și supunerea. Da, ne cred cretini și handicapați și ușor de manipulat. Vor să ne facă să credem că „totul e inevitabil” fiindcă - nu-i așa? - ... wow, însăși Biblia o zice!

Nu, nu e nimic inevitabil: dacă le-am trage un pumn în bot să vedeți ce „evitabil” devine totul!

Niciun comentariu: