3.4.22

Așa-zisul „masacru de la Bucea” pare o făcătură grosolană menită să crească sprijinul în favoarea războiului în rândul cetățenilor europeni

Așa-zisul „masacru de la Bucea” pute de la o poștă a făcătură SAU a crimă în masă perpetuată de ucraineni împotriva colaboraționiștilor „locali”, crimă pe care vor s-o pună în spinarea rușilor crescând, în același timp, sprijinul cetățenilor europeni pentru un război absurd.

Ministerul Apărării din Rusia a declarat deja că e vorba de o provocare pentru că:

- armata rusă s-a retras încă din 30 martie din această suburbie a Kievului;
- pe 31 martie - și ăsta mi se pare argumentul nr. 1 al rușilor - primarul din Bucea, Anatoli Fedoruk, a postat un mesaj pe Telegram prin care zicea că nu mai e picior de soldat rus în localitate: „E ziua eliberării așezării noastre de orcii ruși”, a zis el. Iată mesajul lui:

Și confirmarea din mass-media noastră: Primarul orașului Bucha din regiunea Kiev anunță că au eliberat localitatea de armata rusă/ Prezența militară la nord-vest, vest și est de Kiev, ”tocmai a încetat să mai existe”, anunță jurnaliștii de la Kyiv Independent (g4media.ro)

Ei bine, în acel mesaj, a naibii chestie, primarul ăsta habar n-avea de zecile, sutele de morți care zăceau pe strada lui...

- Trec două zile: 1 aprilie, 2 aprilie...
- În fine pe 3 aprilie, probabil după trezirea din beția organizată în cinstea retragerii rușilor, că altfel nu-mi explic, încep să fie descoperite sutele de cadavre pe... străzi?! Măcar dacă era vreun Katyn, ceva, să zici că morții au fost ascunși...

Este evident că nu e posibil așa ceva. Morții ar fi fost vizibili încă din data de 31 martie.

Mai mult. Pe canalele de Telegram rusești deja au început să circule păreri care susțin că:

- „totul e făcătură”: există un filmuleț în care se vede în oglinda retrovizoare a unui mașini cum unul dintre „morți” se scoală după ce trece mașina de el.
- „nu e făcătură, dar masacrul a fost comis de ucraineni și cei omorâți au fost așa-zișii colaboraționiști”: într-un film se vede cum cei omorâți au banderolă albă la braț, cea cu care ar fi însemnați pro-rușii. În altul, postat chiar pe canalul de Telegram al unui comandant ucrainean, cineva întreabă „dacă poate să-i împuște pe ăia care n-au banderolă albastră”. Și vocea celui care filmează îi dă confirmarea. Nu m-ar mira așa ceva, în fond ucrainenii și-au bombardat fără milă Donbassul ani de zile și au masacrat oribil la Odesa în 2014 zeci de oameni. Nimeni, niciodată, nu a răspuns pentru aceste crime.

Pentru occidentali e un prilej de aur să mai stoarcă niște lacrimi de la propria populație și să-i facă pe cetățenii lor să devină mai îngăduitori față de războiul din Ucraina și „strânsul curelei” în numele solidarizării cu regimul lui Zelensky. 

Niciun comentariu: