14.9.21

America de Sud, un continent cu 430 de milioane de locuitori, nu a auzit de varianta Delta. Ce au făcut diferit față de Occident?

Lucrurile sunt clare în Occident (și încep să fie clare și la noi): comparativ cu anul trecut pe vremea asta, cazurile sunt de câteva ori mai multe, internările așijderea, la fel și decesele. Vaccinarea a fost fix apă de ploaie.

Propaganda ne zice că de vină ar fi „varianta Delta”. Deși s-au folosit 4 vaccinuri, vioara întâi în Occident au fost vaccinurile mRNA, și în principal vaccinul Pfizer.

Dar hai să ne uităm un pic la America de Sud. Țările Americii de Sud au ajuns și ele la procente respectabile de vaccinare full. Excepția e Venezuela (doar 15%). Paraguay, Bolivia și Peru sunt la nivelul României (dar trendul e mult mai favorabil decât la noi), apoi restul țărilor au minim 30% vaccinați full, în timp ce Ecuador, Chile, Uruguay sunt chiar la nivelul țărilor occidentale.


Cum era de așteptat, figurile pandemiei arată mult mai bine în America de Sud comparativ cu anul trecut: mult mai puține cazuri decât anul trecut pe vremea asta, mult mai puține internări, mult mai puține decese. Așa trebuie să funcționeze un vaccin, nu?!


Dar ce au făcut diferit țările din America de Sud?

Ce au făcut diferit? Simplu, nu s-au lăsat exclusiv pe mâna Pfizer. Sud-americanii au folosit masiv tot ce le-a căzut la mână, inclusiv vaccinurile chinezești și Sputnik V. Vaccinurile chinezești, dacă mai țineți minte, au fost bălăcărite de la bun început din cauza a ceea ce au părut a fi niște rateuri monumentale (Seychelles, Mongolia) dar iată că pe termen lung s-au dovedit a fi câștigătoare. Pfizer nu acoperă mai mult de 20% din campaniile de vaccinare de acolo, în general prin mecanismele create de OMS.

Singurele țări din UE care se apropie de succesul Americii de Sud sunt Ungaria, care a utilizat și ea tot ce i-a picat la mână, fără să se lase exclusiv la mâna Pfizer, dar și Cehia și Slovacia, care se pare că au introdus în schema de tratament Ivermectina. Nici măcar Suedia nu stă mai bine decât anul trecut. 

Concluzia ar trebui să fie clară

Nu, problema nu e Delta. Problema e vaccinul Pfizer. Nu știu ce e greșit cu el, dar ceva e sigur greșit. E inexplicabil ca utilizarea pe scară largă a vaccinului Pfizer să fie însoțită de un eșec atât de răsunător al campaniilor de vaccinare, în timp ce pe ditamai continentul cu peste 400 de milioane de locuitori, unde Pfizer nu a fost utilizat pe scară largă, vaccinurile să funcționeze... ca niște vaccinuri.

Sigur, propaganda susține altceva, dar cifrele sunt clare: vaccinul Pfizer e o mizerie infectă. Nu oprește contagiunile, nu reduce încărcarea pe ATI, le face o bună afacere producătorilor de sicrie.

Și totul e cu atât mai revoltător cu cât deși OMS-ul a inclus de luni bune pe lista de vaccinuri recomandate două vaccinuri chinezești, Sinovac (Coronavac) și Sinopharm, accesul la ele este refuzat cetățenilor europeni de către jigodiile de la Comisia Europeană.

Jigodii care sunt brelocul Pfizer...

PS. Și uite că avem și noi informații oficiale.

În luna august România a depistat 15.576 cazuri noi de Covid.

Dintre acestea 2.635, adică 16,9%, erau dublu vaccinați. Dacă din cei 15.576 scoatem cazurile de copii sub 12 ani (non eligibili pentru vaccinare) procentul probabil că ar sări binișor de 20%. Adică se va apropia de procentul real al vaccinaților din societate. Se confirmă ce ziceam în postarea trecută: eficiența reală a mizeriei e de vreo 10-20%, nicidecum 95%, cu cât le lua ochii idioților marketingul Pfizer. Având în vedere treaba asta, mă încumet să fac o predicție: în septembrie numărul dublu vaccinaților care vor fi depistați cu Covid va fi undeva în jur de 16-19.000.

Pfizer = frecție (scumpă!) la picior de lemn.

Niciun comentariu: