23.9.11

Copiii, eternele victime ale tranziției...

Sinistru. O fetiță din județul Timiș a murit de dorul mamei plecată la muncă în Spania. Fetița își dorea așa de mult ca mama ei să se întoarcă la ea, încât a refuzat luni bune să se mai hrănească, ajungând să moară de anorexie.

Bun, nu e primul caz de copil pe care l-a ucis această blestemată tranziției. Imi aduc aminte chiar acum de cazul a doi frățiori din Brăila în vârstă de vreo 5-6 ani care adunau fier vechi și peste care s-a prăbușit un mal de pământ prin 2000, 2001. Au murit pe loc. Presa vremii a ilustrat povestea cu o poză din care se vedea o cizmuliță de cauciuc - piciorul unuia dintre copii - ieșind sinistru și răzleț din pământ, parcă într-o încercare disperată și tăcută de a fugi din calea dezastrului.

Tot victime ale tranziției sunt și cei 2-300.000 de copii care, după estimările organizațiilor non-guvernamentale, trăiesc la ora actuală fără părinții plecați la muncă peste hotare.

Cazul acesta însă e de-a dreptul șocant. Personal, nu am mai auzit de așa ceva. Am auzit de animăluțe murind de dorul stăpânilor, dar de copiii - niciodată. Mai ales în timp de pace... că poate or fi fost cazuri în timpul războiului, dar acum nu e război. Nu, nu e război. Chiar nu e...

Această tranziție trebuie să înceteze. Acum. Ajunge! Tuturor celor care au pus umărul la această tranziție, începând cu Iliescu și Roman și terminând cu Băsescu și Boc, le zic: gata! Duceți-vă dracului! Împușcați-vă! Spânzurați-vă! Muriți! Dispăreți! Ați pus România pe butuci! Ați distrus poporul român! L-ați transformat într-o nație de migranți, cum erau hunii, gepizii și avarii în timpul mileniului întunecat! Tranziția voastră de căcat nu e în stare să creeze un job nenorocit și copiii sunt despărțiți de mamele lor pentru că există mii de localități în România în care NU EXISTĂ JOBURI! Dacă politicile voastre de căcat nu sunt în stare să creeze joburi, duceți-vă dracului! Mă piș pe democrația voastră care golește burțile! Asta nu e democrație, și nu pentru asta s-a murit în Decembrie '89, ca să huzuriți voi, cu neamurile și copiii voștri, și să moară de foame și de dorul părinților lor oamenii simpli! Nu există democrație cu burta goală, idioților, cretinilor, retardaților! Ne mințiți în fiecare zi! Suntem mai rău ca pe timpul lui Ceaușescu! Măcar atunci exista speranța că va fi cândva bine, dar voi distrugeți și această speranță! Nenorociților! Rușine!

Niciun comentariu: