7.11.06

Arbomedia 3: Ori eu, ori sistemul: unul din doi e prost

Nici nu mai stiu cat a trecut de la tentativa de deschidere a campaniei. Intre timp am mai platit o factura la AdWords, unde cele 5 campanii deschise au adunat o gramada de clickuri... pe Arbocontext, insa, 0 afisari, implicit 0 clickuri.

Ca o informatie, alimentarea contului a durat vreo 10 zile, dar nu-i bai... chiar nu-i bai chestia asta. Cu timpul probabil ca oamenii vor invata cum sa alimenteze mai rapid conturile. Problema acum e cu scriptul ca atare.

Ok. Sa zicem ca sunt eu prost. Dar vreau sa ma documentez. Scriptul de management al campaniei pare a fi un anume Bbkontext despre care nici daca tragi cu tunu' nu gasesti alte informatii decat in... ceha. Limba pe care evident ca nu o stapanesc. M-ar interesa, de exemplu cum &$***$#(~] isi compune "contextualitatea", adica dupa ce criterii. Fiindca am dat pe Google "site:www.hotnews.ro my-keyword", deci am cautat cu cel mai tare motor de cautare cea mai relevanta pagina de pe HN legata de unul din cuvintele mele cheie si... rian. Nada. Nafing. Zero impresii (artistice si neartistice). Pe de alta parte, in sursa paginilor HN se vede foarte clar scriptul de contextuala, chiar inainte de /html. O fi introdus gresit?!

Alta chestie ciudata: desi in raportul campaniei scrie 0-impresii-o-clickuri, in raportul cuvintelor cheie sunt afisate diverse cifre de afisare, unele chiar impresionante. Care naiba e informatia reala?! La AdWords vezi foarte clar ce, cum, cat si cand, ba, daca te superi, iti tragi si niste minunatii de rapoarte Excell de stă mâţa'n coadă.

Ma rog, ce mai tura-vura, ca nu or fi introdus toti webmasterii scriptul de contextuala, ca l-or fi introdus gresit, ca e scriptul dubios, deja mi-e clar ca avem de-a face cu un serviciu lansat prematur (interfata 100% in engleza, documentatia accesibila numai in ceha) care nici in vis nu are cum sa concureze cu Neogen. De bine, de rau, Neogen functioneaza si e inteligibil dupa niste reguli simple. Be-be-contecstu' asta pare iesit din zona crepusculara si recunosc cinstit ca ma umileste.

3 comentarii:

Anonim spunea...

De ce oare credeam ca se va intampla asa? Oricum, se pare ca pe alte site-uri functioneaza (cel putin pentru unii). Personal cred insa ca in practica mare lucru nu se va face cu acest BBcontext de la Arbo, insa in teorie, Cei de la Arbo sunt experti si vor reusi sa-si atraga clientele necesara si dispusa sa plateasca pentru un serviciu lansat in graba (vezi si textele in romana care sunt fusarite) si la care mai este de lucru. Pana una alta, stick to good old Google, sau (de ce nu?) chiar si Neogen ;)

Lucian Sarbu spunea...

A inceput sa functioneze si pentru mine, culmea, chiar a doua zi dupa acest post.

Anonim spunea...

Cineva, acolo sus, te iubeste :)