22.5.12

Ia să vedem: bate Vântu și pe la muma capitalizmului?

Am dat azi dimineață peste un articol incredibil pe Yahoo! Finance: Morgan Stanley cut Facebook estimates just before IPO. Pe scurt, s-a aflat că în timp ce fazanii erau îndemnați să se bage pe acțiunile FB oferite prin IPO, pe canale dosnice intermediarii ofertei publice își avertizau clienții să nu cumpere acțiuni FB pentru că nu au potențial de creștere.

După ce au lâncezit în prima zi de tranzacționare, acțiunile FB au căzut ieri cu 11% și azi văd că se învârt pe la -7%.

În România există tendința de a idealiza tot ceea ce poartă ștampila „Made in US”, dar treaba asta începe să pută din ce în ce mai mult a făcătură GELSOR, tipic balcanică. De unde se vede, de altfel, că așa-zisul „capitalism de cumetrie” din România nu e deloc original (și chiar nu e, recomand această lectură pentru mai multe amănunte: Peter Schweizer: Throw Them All Out). Se inflamează artificial o bulă, se găsește numărul necesar de fazani, șmecherii iau potul, proștii pierd totul. La noi se zice de 10-11 ani că „nu funcționează justiția”. Sunt curios dacă la mama capitaliștilor tot 10-11 ani o să dureze până când se va trage concluzia că pe răufăcători îi bate „vântu”, nu poliția.

...se aude, bre Gittenstein?... Ia dă-ți temă de gândire și fă matale niște spume la mă-ta în carcasă. Mai lasă comentariile coloniale despre ce procuror, câte gaze, muma democrației și așa mai departe. Sictir!

Un comentariu:

dragon spunea...

Era de asteptat. Cu un P/E de 100 ce om intreg la minte cumpara asa ceva?