Într-o sală mare,
Cu multe mioare,
Și baci adunați
De la Cotârlați,
Un baci Ungurean
Privind în tavan
La toți le zicea:
„Dragi baci însemnați,
Oițe cu miei,
Azorel, Grivei,
De azi vă numesc
Ungurenii mei!”
Nu, acum serios, tipul ăsta nu a citit niciodată Miorița?! Eu îl înțeleg că se mândrește cu numele lui, foarte bine, e numele purtat de bunicul lui care a murit în război, amănunt pe care Ungureanu n-a uitat să-l amintească, bun, toată stima. Îl înțeleg pentru că și bunicul meu a murit în al doilea război mondial, iar bunicul dinspre tata a fost pe front atât în războaiele balcanice cât și în primul război mondial, dar de la a fi mândru de numele pe care îl porți până la a comite asemenea gafe imagologice mi se pare un lucru de neiertat de la cineva care se pretinde cărturar, istoric, savant & shit. Mai rămânea să spună că îi cheamă „pe ungureni” la război, să omoare vreun moldovean „că-i mai ortoman / și-are oi mai multe / mândre și cornute”.
Sau poate ăsta le e spiritul la ora actuală, nu de alta, dar după căderea mărețului guvern postacii-chibiți de la Madame Blogary și-au etichetat comentariul: „de pe front”, după care au recidivat în postul următor, denumit: „Mic manual de retragere organizată”. Iar Lăzăroiu, pe Contributors, persistă în același vocabular marțial, inflexibil și războinic: „Un lucru e sigur: cu plangaciosi, obositi si sceptici modernizarea nu poate continua. Cu o armata demoralizata nu mai poti castiga nici macar o lupta nu doar razboiul.” (Experimentul II)
Stați băi naibii, calmați-vă, ce-i cu voi, ați uitat să vă luați prozacul? Vă visați în tranșee, la război, pac-pac, wtf?... Nu-mi vine să cred că genul ăsta de dubioși, cu o percepție în mod vădit aiurită și aiuritoare asupra realității, au fost în miezul și la periferia puterii în ultimii ani. Păi, dacă așa sună vocile tinerelor-speranțe ale „dreptei” românești, atunci nu de funcții și de recunoaștere au nevoie ci de un sejur (prelungit) la un sanatoriu!...
„...pe-un picior de plai,
pe-o gură de rai...”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu