14.4.07

Un pronostic de urmarit: Sport.ro peste Prosport.ro, in numai 4 luni

Orlando Nicoară susţine că în 4 luni, nou lansatul Sport.ro va fi peste Prosport.ro.

Sincer, eu mă cam îndoi, dar poate fiindcă aşa o fi firea mea, mai lucid / pesimistă. Şi iată motivele care mă îndoaie:

1. Ca să ajungi să te baţi cu locul 2, trebuie mai întâi să te baţi cu locul 3, care momentan e ocupat de OnlineSport.ro (aprox. 100.000 de unici pe săptămână). Ceea ce nu e deloc uşor, fiindcă onlinesport.ro şi-a creat în timp un forum cu aproape 31.000 de membri înscrişi. Momentan pe forumul de la Sport.ro sunt vreo 100 de membri şi adminul face la greu joc de glezne, punând subiecte de unul singur.

2. Sport.ro nu are resurse câte are ProSport.ro. Punct. Sport.ro nu are istoria, banii, imaginea, tradiţia, publicul, ideile, viitorul, resursele offpage, concursurile, promoţiile, abonamentele, babele, moşii, tinerii, bătrânii, acoperirea media, emisiunile tv, emisiunile radio, emigranţii, căpşunarii & căpşunăresele etc. etc. etc. pe care le are ProSport. Redactorii ProSport vor apărea mereu la emisiunile sportive de pe toate canalele, redactorii de la Sport.ro vor fi la TV Sport. Momentan, TV Sport e o televiziune de buzunar, care nu transmite nici măcar meciurile mai importante din liga lui Mitică (pe astea le are Kanal D).

3. ProSport.ro e unul din liderii de piaţă în acest moment. Ce ar putea face piticoidul Sport.ro şi nu ar putea face şi ProSport? Să dea premiu o maşină ca să le vizitezi site-ul? O să dea şi ProSportul una. Să bage milioane de bannere în reţeaua Media Pro-ului? O să bage şi Prosportul milioane de bannere pe Libertatea. O să cumpere o marcă de bere? O să ia şi Ringier una. Chiar nu văd ce ar putea face Sport.ro, care ar putea fi atuurile sale decisive. Avantajul faptului de a fi lider de piaţă e că stai acolo, sus, şi poţi contracara orice mişcare deşteaptă a celui care te muşca te fund, pur şi simplu replicând-o (e ca şi cum i-ai da un şut în bot : "marş mă de-aici!"). Iar că o să crească TV Sportu' şi tot rumânu va sta cu nasu' în el... yeah, sure. Keep walking.

4. Piaţa nu are potenţial să permită 3 site-uri de sport cu peste 500.000 de utilizatori săptămânali fiecare. Sau, când va avea, GSP/Pro vor avea 1 milion. Aşa, acum revenind. Păi de ce nu are potenţial? Păi, de-aia: mutra lui Gigi Becali ar fi alta pe Sport.ro decât pe GSP/Pro? Ştirile? Scorurile? Poate vezi că la GSP bate ManU cu 7-1 pe Roma şi la Sport va fi pe dos...

Pronosticul meu e mult mai rezervat. În 4 luni de acum încolo (adică în 120 de zile) Sport.ro încă nu va tranşa decisiv lupta cu OnlineSport.ro pentru poziţia a 3-a în topul site-urilor generaliste de sport. Până la urmă cred că se vor aşeza bine pe locul 3, pentru că OnlineSport.ro nu pare să dispună de cine ştie ce resurse. Mai precis, pare întreţinut de o mână de entuziaşti. Până la top, însă, acolo unde se află GSP şi Prosportul mă tem că te mănâncă... visele.

Şi acum, ghici ghicitoarea mea: de ce credeţi că MyJob.ro, preluat cu surle şi trâmbiţe de Netbridge (pe vremea când era şi Orlando Nicoară acolo) şi hrănit la greu cu steroizi şi alte chimicale, bălteşte şi azi pe locul 3 în topul site-urilor de joburi, la distanţă colosală de Bestiejobs?

Niciun comentariu: