19.4.07

Si daca-l suspenda pe Basescu, ce?

Se pare că astăzi va fi discutată suspendarea lui Băsescu. Să-i fie de bine. Ţin să-mi exprim public şi nedisimulat votul "pentru".

Cum toţi românii, o ştim de la Caragiale, se visează "bursier, funcţionar la stat sau funcţionar", evident că au apărut şi obişnuiţii căcători pe sine care, băgând la înaintare şi eternul complex mioritic privind faptul că "Europa e cu ochii pe noi, nenicule", încearcă să se autosugestioneze că dacă se duce în pizda mă-sii scandalagiul chelios noi am avea, vezi Doamne, de suferit.

Părerea mea sinceră e că pe Europa o s-o doară-n bască de demiterea unui cancanist iar din punct de vedere economic, pe economia românească o s-o doară-n bască de demiterea unuia al cărui rol în bermudizarea triunghiulară a flotei româneşti a fost, pâş-pâş, ascuns sub preş.

Din punct de vedere politic, nu văd de ce se găsesc persoane care să deplângă demiterea unui fascist. Dacă eşti preşedintele unei republici parlamentare dar te pui rău cu toată lumea - propriul guvern, propriul parlament, propriul mediu de afaceri (a, scuzaţi, mai puţin camarila blondă!) - urmărind impunerea unui soi de "preşedinte jucător" (adică tu însuţi), păi atunci du-te nene şi te joacă de-a soldăţeii pe faleza de pe care ai venit.

Îi mulţumim lui Băsescu şi că i s-a lăudat lui Bill Gates că e piraterie în România. Thaaaaank you very much, domnule preşedinte, să ştii că glumiţele tale de oligofren chiar nu au nici un impact vizavi de felul în care IT-iştii de afară se raportează la România.

Dacă ar fi să îl comparăm pe Băsescu cu vreun alt lider din zilele noastre, marea majoritate am fi înclinaţi să îl comparăm cu Hugo Chavez. Fals! În Venezuela, Chavez face reforme socialiste şi are susţinerea majorităţii clasei politice şi a intelectualilor. L-am putea compara într-adevăr cu Abdala Bucaram, "Nebunul", preşedinte al Ecuadorului între 1996-1997 care a venit la putere cu un discurs populist, a reuşit să enerveze apoi pe toată lumea şi a fost demis de parlament fără să lase nimic notabil în urma sa, decât intrigi, gesturi tâmpite şi un album muzical.

Update 13.31: după ce că a futut o flotă întreagă, 2 guverne în perioada 1996-2000, primăria Capitalei în perioada 2000-2004 şi o coaliţie care funcţiona bine mersi în 2007, acum acest preşedinte complet iresponsabil ne pregăteşte şi de un război civil (noroc că nu mai suntem în anii '30). Aud că se adună "suporteri" de-ai lui Băsescu în Piaţa Universităţii şi în alte oraşe mari din ţară. Şi în condiţiile astea se aşteaptă să fie simpatizat de oamenii normali?

Niciun comentariu: