25.8.22

De ce e nevoie de un vaccin „bivalent” împotriva tusei cu muci denumită Omicron / Moronic?

Poate că știți deja că în toamnă vor apărea noile vaccinuri „adaptate” la teribila variantă Omicron, care pentru un om obișnuit înseamnă că va avea o zi, două, niște muci cu ceva durere în gât. Deci o boală extraordinar de gravă, pentru care chiar e imperios necesar să te înțepi cu niște mizerii făcute pe genunchi și să bagi în tine și dubioșenia asta „bivalentă” (glumesc, desigur!).

După cum știți, inițial circarii de la Moderna și Pfizer au promis că varianta „adaptată” va fi gata până în martie 2022. Numai că azi suntem deja în august și vaccinurile nu sunt gata deși, în sfârșit, se vorbește că suntem la săptămâni distanță de apariția acestui vaccin care promite să te scape de mucii dați de Omicron. Așadar, prin septembrie sau cel mai târziu octombrie 2022, așadar cu o întârziere „de numai” 6-7 luni față de promisiunea inițială, circarii vor livra, în fine, o mizerie nouă. Și, firește, vor încasa iar milioanele corespunzătoare, că cu (sic!) contractele în derulare nu te joci...

Dar care e treaba cu „vaccinul bivalent”? De ce ar mai fi nevoie ca vaccinul să conțină și o componentă care să targeteze varianta inițială de Covid, câtă vreme varianta aia efectiv s-a dus la Doamne-Doamne, e pe tărâmul lui Hades, e „dincolo”, nu mai există?...

Aici avem două explicații. Pe una am citit-o mai demult pe undeva, pe la unul dintre bloggerii mei preferați, nu mai știu care, și este o explicație foarte rațională. Ea sună în felul următor: se pare că din cauza efectului de „immune imprinting”, sau OAS - original antigenic sin, rezultatele primelor încercări de vaccinuri anti-Omicron au fost atât de proaste, încât dobitocii au fost efectiv nevoiți să reproiecteze vaccinul Omicron strecurând în el și o componentă inițială anti-alpha, ca să fie siguri că vaccinul creează cât de cât niște anticorpi.

În mod normal vaccinul ar fi trebuit să creeze anticorpi împotriva proteinei spike care e caracteristică azi variantei Omicron, numai că din cauza OAS nu făcea nimic. Așa că au băgat și niște zeamă din vaccinul vechi, ca să poată raporta că apar niște anticorpi și să poată fi aprobat de handicapații corupți care conduc CDC-ul american și pe cel european. 

Sună perfect rațional, și credibil.

A doua explicație e mult mai sinistră, și îmi aparține mie, o clocesc de câteva luni. Și v-o prezint acum.

În centrul ei stă noțiunea de „efect Marek”, de care am mai amintit. Pe scurt, la boala Marek a găinilor s-a observat că atunci când găinile erau vaccinate cu un vaccin care nu era sterilizant, adică nu oprea contagiunea, virusul Marek nu le mai ataca pe găinile vaccinate, în schimb găinile ajungeau purtătoare ale unei variante a virusului, selectată natural, mult mai dură, care ucidea la greu, mult mai tare decât virusul natural, găinile nevaccinate.

Ei bine, acum e clar că fix asta s-a întâmplat la noi în timpul valului Delta când, dacă ați urmărit graficele mele de atunci, știți că vaccinații erau principalii spreaderi ai virusului.

Acum, hai să punem cap la cap tot ce știm.

1. Anul trecut, cu excepția Israelului - laborator de încercare - și a câtorva țări boșimane, printre care și România, majoritatea țărilor au așteptat vara pentru a accelera campania de vaccinare. Mai țineți minte cum erau vaccinați mai întâi bătrânii, cu țârâita, și se zicea că din cauza cererii enorme nu sunt vaccinuri pentru toată lumea, nu? Apoi, brusc, între lunile mai-iunie și începutul lui septembrie tot Occidentul ajunsese la 70% rate de vaccinare.

2. Treaba asta nu a fost întâmplătoare. Nenorociții au evitat în mod deliberat să vaccineze grosul populației în timpul unui sezon viral (primăvara) tocmai fiindcă știau că vaccinurile sunt „leaky”. Au așteptat ca virusul să-și reducă mult circulația, odată cu venirea verii, și au acționat atunci, pentru ca oamenii să nu-și dea seama că vaccinurile nu funcționează. Chiar și așa, din cauză ca vaccinurile astea nu sunt doar „leaky”, ci cretine în sine, suprimând în primele zile de la înțepare imunitatea celui care e vaccinat, tot au avut niște valuri, mai mici, de vară. Dar la începutul toamnei erau foarte ok, și fel de fel de proști ne băteau nouă obrazul că nu ne vaccinăm și ne dădeau exemplul Portugaliei și al Spaniei care „nu mai aveau Covid”...

3. Ce s-ar fi întâmplat dacă vaccinau în plin val epidemic s-a observat în România: dezastru. Accelerezi circulația virusului, dai naștere unui „efect Marek” și îți mor oamenii pe capete de alte chestii: infarct, AVC-uri etc. pentru că reacția dintre întâlnirea cu virusul și injectare se pare că nu e cel mai fericit lucru.

4. Dar acum, cu acest vaccin bivalent Omicron, nenorociții urmăresc explicit vaccinarea în toamnă, adică în plin sezon viral, când e de așteptat ca virusul să-și reia o oarecare circulație, fiindcă de-asta e toamna, toamnă. Adică fix cum au făcut retardații noștri (Arahat, dr. Gheorghiță etc.) anul trecut, în toamnă!

5. Și aici e chichița: circulația inevitabilă a vreunei variante Omicron BA.xyz, dublată de o campanie de vaccinare cu vaccinul bivalent, care generează niște anticorpi complet inutili, care de acum nu mai sunt anticorpi neutralizanți ci anticorpi facilitatori, va da naștere unui superb efect Marek la scara întregii societăți occidentale. Și asta se și dorește. Cei vaccinați doar cu 2-3 doze, care de acum sunt majoritatea covârșitoare în Occident, vor fi atacați de varianta Omicron facilitată de vaccinarea în plin val epidemic și vor fi disperați să facă și ei doza izbăvitoare. Asta va crește presiunea pe circulația virusului, și vor fi mulți morți, va fi multă teroare, durere și suferință.

De care va fi mare nevoie pentru ca oamenii să nu se revolte fiindcă le va fi frig în case, și va crește șomajul, și nu vor avea apă caldă, și vor sărăci în viteză, și politicienii lor în loc să se preocupe de chestiunile interne sunt cu #slavaucraina în gură toată ziua.

Pe bune, chiar cred că asta se dorește.

2 comentarii:

Petre spunea...

Te incurci in explicatii. Lucrurile sunt mult mai simple. Niste smecheri au reusit sa vanda foarte usor o mizerie de vaccin la o populatia imbecila. Pentru ca au prins gustul banilor si au deja batatorita calea, vor incerca sa repete povestea. Cum vor reusi, e mai putin important. Important este ca va functiona. Nu vor mai fi 70%, dar 50-60% tot vor fi. O multime de bani fara dureri de cap.

Lucian Sârbu spunea...

@Petre: e foarte posibil! Până la urmă (cf. briciului lui Occam) explicațiile cele mai simple trebuie să fie și cele mai probabile.

Însă... atâta ticăloșie?!!!...