12.6.21

O fi și dr. Sucharit Bakhdi vreun conspiraționist nebun?

Eu mi-am făcut un obicei. De câte ori aud că mai apare vreun om de știință care contestă vaccinurile astea mRNA, primul drum pe care îl fac e pe Google Scholar. Îi caut numele acolo, să văd cine dracu' e individul. Pentru că, la modul fundamental, spre deosebire de ceea ce cred imbecilii, eu chiar cred în știință.

Ei bine, pentru dr. Sucharit Bakhdi termenul „somitate” e prea mic. Omul a participat la scrierea unui număr imens de studii și articole, cu sute de citații, fiecare. În unele articole e pus primul, ceea ce înseamnă că el a fost cercetătorul principal. Este ăsta un nebun, un conspiraționist? Măi să fie!

Tocmai de aceea filmele acestea ar trebui să pună pe gânduri pe oricine are de gând să-și facă mizeriile alea de vaccinuri mRNA. Mai ales pe idioții care vor să-și vaccineze copiii.

Mai nasol e că m-a pus pe gânduri și pe mine în privința Sputnik V, în sensul că dacă - presupunând prin absurd - vaccinul rusesc ar apărea și în Uniunea Europeană, cred că aș aștepta să văd ce se întâmplă și cu el. Așa, lucrurile par încurajatoare, Sputnik V chiar pare un vaccin de calitate, fiind lăudat pe oriunde e folosit, dar ce zice omul în aceste două filme e foarte nasol, și nu-mi dau seama dacă se aplică sau nu și la vaccinul rusesc. E clar că vaccinurile mRNA sunt niște mizerii, e clar că vaccinurile cu adenovirus Astra și J&J sunt făcute pe genunchi, dar nu e clar cât de riscant e și vaccinul Sputnik V, chiar dacă rușii se laudă că e cel mai sigur și rezultatele din teren, oriunde e folosit, par să le dea dreptate.


E posibil ca vaccinurile astea mRNA să fie foarte ok pentru populația foarte bătrână (70+) deoarece e de la sine înțeles că raportul cost maxim (moartea unor bătrâni ghinioniști) vs. beneficiu maxim (ieșirea din pandemie) este unul în favoarea beneficiului, dar cred că raportul risc / beneficii e dubios la populația de 60-69 de ani, e complet negativ la populația sub 60 de ani (unde deja apar semne, informații și date că omoară mult mai mulți oameni sănătoși decât a omorât covidul!) și se va dovedi, în timp, criminal prin efectele pe termen lung pentru copiii și adolescenții de azi.

Dar fiecare face ce vrea...

Niciun comentariu: