22.9.14

Meleșcanu = național-comunist și fan Kim Jong-Un



Mă întreb dacă mai există vreo țară NATO în care șeful SIE se scoală dimineața din pat, se bărbierește, își verifică (deh, vârsta) prostata, pleacă la serviciu, unde își depune nonșalant demisia cu efect imediat (preaviz?... ce dracu' e ăla, monșer?)  și după 5 minute se autoanunță catindat la prezidențiale.

Având semnături strânse din timp de flăcăii veseli de la Partidul Dreptății Sociale (de care am mai scris).

Dar ce este acest PDS? Păi, a cam sosit timpul să zic și eu câte ceva. Acest PDS a încercat să înghită PAS-ul în 2013, când se punea problema ca TMB să ne desființeze. Băieții erau insistenți. Îi dădeai afară pe ușă, intrau pe geam. Îi dădeai pe geam, intrau pe ușă. De ce erau așa de insistenți, dracu' știe. Poate că pofteau doar la rețeaua teritorială pe care PAS încă o deține. Eu bănuiesc totuși că băieții cu ochi albaștri se țin puternic de directiva trasată la începutul anilor 2000, când au luat hotărârea să nu mai rămână în țara rumânească decât două partide, unul de stânga, unul de dreapta, plus ceva UDMR pe ici pe colo... prin punctele esențiale. Și tot ce e în plus, oricât de mic, încurcă.

Dacă au văzut că nu le-a reușit fuziunea cu pupat, ne-au clonat cu nesimțire la europarlamentare. Ne-au și furat câteva organizații (un fost lider local al PAS a candidat pe listele lor :), alții i-au ajutat cu semnături). Ba mai mult. Noi am prezentat un discurs de stânga radical, în ton cu discursul stângii radicale europene. A fost prima campanie în care PAS a reușit să se dezbare de național-comunismul prăfuit de până acum, raliindu-se la ideile și idealurile de azi ale stângii contemporane, fără să facă rabat cu nimic de la valorile naționale, așa de dragi generației în vârstă. PDS în schimb a preluat pe alocuri fraze întregi din platforma noastră, a pretins cu nesimțire că e partid european (ceea ce e fals) dar acolo unde i s-a părut că suntem prea europeni în gândire a băgat niște treburi de l-ar fi făcut să roșească și pe Ceaușescu. Plus că și-au asociat deschis imaginea cu cea a lui Ceaușescu (la un moment dat a circulat un afiș cu Ceaușescu și sigla PDS în care mortul întreba poporul dacă e mulțumit). Însă au evitat cu șiretenie pronunțarea termenilor „socialism” sau „comunism”. Platforma lor era un național-comunism grețos care însă nu se numea așa.

Au cheltuit enorm în campanie, vreo 200.000 de euro, organizând o caravană în toată regula care a circulat prin toată țara. I-a acoperit mediatic și un strâmb care e ceva jurnalist fomist din zona de influență a antenelor și a PSD. Traian Rece (candidatul cap de listă, actualul lider al PDS) apărea mereu cu strâmbul ăla cu microfonul după el, luându-i interviu.

Rezultatul e irelevant. Contează că în mica bătălie pe zona de la stânga PSD ne-au destructurat mai multe organizații și ne-au luat voturi. Rămâne însă realitatea de necontestat: în campania electorală PDS a fost un partid incredibil de grețos, cu un discurs național-comunist penibil, prăfuit, de nefrecventat.

Ei bine, de ce vrea șeful SIE de până mai ieri al unei țări NATO să se asocieze fix cu acest partid național-comunist - împușcați-mă dacă înțeleg! Dați-mi palme! Luați-mă la șuturi!

Nu pot să înțeleg cum a fost posibil, nu pot să înțeleg cum e posibil, nu pot să înțeleg de ce, cum, cine, și când. Nu înțeleg ce țară e asta! Sau poate nici NATO nu mai e ce-a fost!

Oare celelalte servicii „secrete” știau ce vrea să facă Meleșcanu?! Băse știa? Dar Ponta? Deci SIE a fost 2 ani pe mâna unui bolșevic?!

Am citit fel de fel păreri. Cum că Meleșcanu ar fi parte a unui proiect grandios, ba al lui Băse (ceva cu 2 ani și alegeri prezidențiale anticipate), ba al lui Ponta. Vax. Dacă ar fi candidat de la Verzi, credeam. Dar, de la PDS?! Păi va fi făcut arșice. „Huo, cu cine te-ai înhăitat? Bolșevicule. Ceaușistule.” Dacă va lua 2% (fiindcă are, totuși, o notorietate) să fie mulțumit. Ori, ce poți face cu 2%? Să negociezi ceva? Cum?

A, și încă am uitat să vă zic una bună. Ipochimenii de la PDS depuseseră în urmă cu vreo 2 săptămâni la BEC o cerere prin care să li se accepte participarea în alegeri sub sigla alianței ... Alternativa Națională! (Asta așa, ca fapt divers, că tot se numește PAS-ul Partidul „Alternativa” Socialistă.) Ori, cine forma această alianță? Ei și cu defunctul Partid Socialist Român (e mort acest partid, oameni buni! ... a fost des-fi-in-țat de tribunal!... gata!). Noroc că BEC-ul le-a dat-o peste bot (decizia aici) și le-a refuzat înscrierea acestei „alianțe” cu un partid care nu există. Însă partea frumoasă din ce vă spun vine abia acum: acest fost Partid Socialist are un lider, pe don Orleanu, un om perfect respectabil, întreg, sănătos, dar un fan entuziast al Coreii de Nord și al succesivilor Kim din dotare (acum e la capitolul Kim Jong-Un; poftim mostră, dar puteți găsi pe situl Coreii de Nord sute de apariții ale d-lui Orleanu).

Și ce declară nea Meleșcanu azi de dimineață? Că va candida, că s-au strâns semnăturile, de către așa zisa „alternativă națională” din care fac parte „câteva partide mici, de stânga” (exact componența care reiese și din Decizia BEC de mai sus.). Da, nene Meleșcanule, înțeleg că te pui entuziast în slujba stângii alternative, dar depinde care stângă: stânga europeană sau stânga nord-coreeană?!

Lămurește-ne!

2 comentarii:

cezar spunea...

Melescanu are 73 ani.
Ca si Beligan, pe care-l compatimesc unii aflati in treaba agresiv pe motiv de critica fina a la Andrei Plesu, e un om care zice mersi pentru inca o zi in plus.
Miza lui politica este, evident,nula. Omul are probabil niste regrete, desi nu e vina nimanui ca nu a jucat serios in politica vreodata. Ma indoiesc ca a fost mare sforar pe la SIE, e un personaj secundar, bugetar semi-prafuit toata viata. N-a impus vreo idee, controversa, proiect personal.

cezar spunea...

http://www.petreanu.ro/2014/09/23/toamna-serviciilor/

400.000 semnaturi...