13.11.11

În social-democrați a dat strechea

Cel mai mare partid din opoziție continuă să se facă de râs. Comisia de Integritate a PSD a propus excluderea lui Mircea Geoană din partid pe motiv că nu a vrut să cedeze unui coleg postul de președinte al Senatului. În condițiile în care PDL-iștii bălesc de atâta vreme după acest post și abia așteptau ocazia de a pune mâna pe el (ocazie ce nu s-ar fi ivit decât în condițiile în care postul ar fi fost repus în discuție) hotărârea lui Geoană de a nu ceda în fața unor umori stupide ale lui Ponta cred că e una dintre puținele decizii bune pe care fostul candidat la președinție le-a luat vreodată. Poate singura.

Acuma, din două una:

- ori Ponta știe mai multe decât știm noi și PSD a făcut un pact cu PDL-ul pentru ca pedeliștii să nu îi faulteze în tentativa de păstrare a postului de președinte al Senatului;
- ori Ponta și cu toți ceilalți din conducerea PSD sunt niște cretini politici care vor pierde și ultima redută a opoziției, ceea ce înseamnă că alegerile de anul viitor nici nu mai are sens să se țină, deoarece vor fi câștigate la scor de actuala putere.

PSD miroase tot mai mult a hoit. Genul acesta de excluderi bolșevice nu doar că nu fac bine la imagine, dar sunt și contraproductive în lupta împotriva puterii. Asta arată deriva tactică de la nivelul conducerii PSD. E din ce în ce mai clar că România are nevoie de un nou partid de stânga, unul autentic, care să-și asume cu curaj identitatea și ideile socialist-democratice. PSD-ul e o panaramă.

Niciun comentariu: