23.7.10

Acum nu e momentul...

Cică Dan Voiculescu (alias Felix, motanul) ar fi depus azi la Senat o iniţiativă privind suspendarea lui Băsescu din postul de oier şef peste Românistan.

E o mare greşeală. Acum nu e momentul.

România trebuie să intre mai întâi într-un faliment profund şi irecuperabil, pentru ca ăia 40-45% dintre români care l-au votat anul trecut (căci restul cu care s-a format majoritatea oranj ştim prea bine că au fost morţii şi ... "expaţii") să înţeleagă ce prostie au făcut. Trebuie să intrăm în iarna lui 2011, trebuie să vedem cum e cu gigacaloria aia nesubvenţionată, trebuie să vedem cum e cu pensiile impozitate, trebuie să vedem cum e cu salariile tăiate, trebuie să vedem cum e cu şomaj de 15%, trebuie să vedem cum e - iată! - cu agitaţii maghiare prin Harcov, trebuie să vedem România post-comunistă izbită de gard, fără centură de siguranţă. Trebuie să vedem pe viu şi ultimele consecinţe logice ale cotei unice şi ale lipsei de solidaritate socială şi corporativă. Abia atunci va putea fi demis Băsescu.

Românii ca popor nu pot avea un viitor dacă România post-comunistă - oligarhă, populistă, politicianistă, iresponsabilă la nivel colectiv şi individual, coruptă până în măduva oaselor - nu va părăsi istoria.

[Ştiu, s-ar putea zice că noi tot timpul am fost aşa şi degeaba îmi doresc imposibilul. Am chiar acum în minte câteva texte exasperate: unul scris de Eminescu pe la 1880, altul scris de Paulescu prin 1910 şi unul - "Piloţii orbi" - scris de Eliade în 1937, plus opera clasică şi definitorie a lui Rădulescu-Motru, "Cultura română şi politicianismul" - scrisă pe la 1904 - şi toate ne-ar putea face să credem că poporul român, dimpreună cu iluştrii săi reprezentanţi, de la 1859 încoace a tot bătut pasul pe loc. Şi totuşi nu e aşa: între 1859 şi 1989, cu chiu cu vai, cu un pas înainte şi doi paşi înapoi, ţara noastră s-a modernizat în continuu. Acesta e un fapt incontestabil. Indiferent de prostiile sau de ororile pe care le-au făcut, toate regimurile, începând cu regimul lui Carol I şi terminând cu cel ceauşist au concurat pentru îmbunătăţirea unor indicatori de bun simţ: alfabetizarea, produsul naţional brut, sănătatea naţiei, creşterea speranţei de viaţă, creşterea populaţiei, tehnologizarea economiei şi reducerea dependenţei de agrar, culturalizarea maselor. Ceea ce s-a întâmplat însă în ultimii 20 de ani, această dominaţie agresivă şi retrogradă a unei oligarhii fără suflet peste un popor neputincios, tălâmb şi excesiv de pasiv, cred că numai în câteva ţări din Africa mai putem întâlni. Rezultatele a 20 de ani de "tranziţie" încununaţi cu succes de regimul lui Băsescu înseamnă mai mulţi analfabeţi ca niciodată, o naţiune împuţinată şi împrăştiată în toate colţurile lumii, o rată de sărăcie de 23%, decăderea culturală a maselor şi compromiterea actului educaţional. Numai în timp de război românii au mai avut parte de asemenea orori şi tocmai de aceea România de azi trebuie să moară! ]

3 comentarii:

BlacKat spunea...

Basescu (si tot ce reprezinta el - esalonul doi al nomenclaturii care abia astepta sa se cocoate pe prima treapta, sa devina cu totii niste ceausei) trebuie exorcizat. De ce credeti ca Moise si-a plimbat poporul atita amar de vreme prin desert? De ce credeti ca la botez (si atunci cind un crestin este calugarit) se fac atitea gesturi rituale menite sa arate clar ca viata cea veche, omul cel vechi a murit si in locul lui va iesi unul nou, de la care comunitatea va avea alte asteptari? Simplu spus, pt ca nimeni nu poate inainta cu ochii atintiti inapoi. Personal cred ca toate popoarele care au avut sansa sa mearga mai departe in istorie au stiut sa treaca prin acest tip de botez de foc, au stiut, la incheierea unei epoci nefaste, sa arda (simbolic) tot ce a fost rau si sa lamureasca tot ce a fost bun (etimologic,a lamuri inseamna tot a trece prin foc un metal pretios pt a elimina impuritatile). Numai astfel se poate merge mai departe cu fruntea sus. Nemtii au stiut sa faca asta (si dupa WWII si dupa 1989), polonezii, ungurii, cehii, chiar si bulgarii au stiut sa faca asta. Numai noi ne vaicarim mioritic si sintem blocati in neputinta de actiona pt ca sintem prea ocupati sa ne holbam la trecut si sa ne plingem de mila. Complet lipsit de intelepciune.

Mădălin Guruianu spunea...

felicitari pentru text...foarte inspirat... ai perfecta dreptate!

Unknown spunea...

Ne mai trebuie inca 50 de ani sa iesim din epoca ceausista , sa lasam tot trecutul si sa ne gandim cum pot copii nostri sa construiasca o tara fara clienti politici , fara furturi si magarii politice, si fara indobitociri ale populatiei