17.6.08

Vai de capul lor cu temporizarea mă-sii

Ai nevoie de victorie. Adversarul, care n-are nici o miză, te invită la joc şi îşi fereşte gleznele mai rău ca o echipă de domnişoare. În minutul 45 Codrea prinde un şut de la marginea careului şi se vede foarte clar cum lunganul ăla mulatru vrea să atace mingea şi apoi se răzgândeşte şi îi lasă lui Codrea 2 metri şi 5 secunde timp să şuteze. Un semn evident că olandezii n-ar zice "nu". În loc să profiţi de şansă, "temporizezi", fir-ar a dracului de temporizare şi cu cine a inventat-o.

Un meci stupefiant, care te face să te întrebi dacă nu cumva mafia italiană i-o fi ameninţat pe ai noştri cu lichidarea dacă elimină Italia. Iar dacă n-a fost mâna mafiei, atunci câteva nulităţi în frunte cu Florentin Petre trebuie să dispară din lot. Înţeleg că omul trebuie să se transfere de la ŢSKA Sofia, dar putea să bage nişte filmuleţe pe Youtube şi era suficient să-l ia vreun club din Dubai. Nu trebuia să ne fericească la Euro cu prestaţia. Şi eu am 1,67 şi constituţie astenică şi dacă ar fi să mă cheme Piţurcă la lot aş zice din bun-simţ "Mulţumesc pentru onoare, da' nu e cazul".

Iar Chivu, Mutu, Tamaş şi Contra trebuie să-şi facă serios autocritica. Cei doi Niculae, de asemenea, ne pot scuti de reprezentaţiile dumnealor. Ăştia sunt orice, dar nu atacanţi. Singurul nostru jucător care a jucat într-adevăr la înălţimea evenimentului, constant, e Lobonţ.

Cât despre fraierii de olandezi, or să ia ei Euro 2008 când mi-oi vedea ceafa. Hai să zicem că în sferturi vor trece de Suedia / Rusia (eu aş miza pe Rusia), dar în semifinale vor reîntâlni iar Italia care o să-i jupoaie de vii. Nu cred că-şi închipuie cineva că olandezii or să prindă de 2 ori în cadrul aceleiaşi competiţii campioana mondială, şi de 2 ori vor da gol dintr-un ofsaid de 3 metri...

PS. şi dacă tot vorbeam de palmares, uite că desculţii ăia de croaţi, sau poate turcii, adună în câţiva ani 2 semifinale. Turcii, cu care măturam pe jos acum 2 decenii...

Niciun comentariu: