29.7.12

România, o țară africană în inima Europei

Dimineață. Despre cvorum. Chiar dacă nu se va atinge, procentul de 47-48%, la cât e cel mai probabil că se va ajunge, este suficient. Băsescu e complet ilegitim.

Postul inițial. Ceea ce este clar pentru oricine nu este clar și pentru Băsescu și mass-media sa. Altfel zis, deși astăzi s-a votat masiv împotriva sa, și este evident că se va atinge și cvorumul, Băsescu și ai lui nu se sfiesc să pretindă că „au învins” (mă rog... cât de victorie poate fi un scor de 16% vs. 84%).

Conform teoriei mele de aici, nu ar trebui să fie nici o problemă în atingerea cvorumului. Recunosc, la ora 17.00 am avut și eu ceva îndoieli deși știam bine ce caniculă e afară, întrucât am tot avut drumuri prin oraș și muream de cald cu aer condiționat în mașină cu tot. Totuși, prezența la vot de dimineață era un indiciu foarte clar, interesul și determinarea alegătorilor erau evidente. Când au început să vină datele de după ora 17.00 am fost sigur că se va atinge la pas cvorumul. Am fost optimist toată ziua. Rămân optimist cu privire la datele finale de mâine. 

Dar iată că tabăra învinsă, și încă învinsă, cum s-ar zice la fotbal, cu un scor-fluviu, clamează... victoria. Tabăra lui Băsescu reușește astfel să comită o ultimă lovitură împotriva României. România e din acest moment o țară africană în inima Europei. Numai prin Africa mai vezi scrutinuri electorale care se termină cu ambele tabere clamând victoria. După 8 ani de la SMS-urile cu „Dacă iese Bombo vom pleca în Congo” Băsescu ne-a băgat Congo în casă. Bine măcar, Doamne-ajută, că la noi nu se vând la kilogram arme de foc, că tare mi-e teamă că „apărătorii democrației” o puneau și de un mic război civil.

7 comentarii:

MIA spunea...

Dacă rezultatul de 47-48% se confirmă e cum e mai rău ...

Așa - pragmatic vorbind - Băsescu/PDL-ul avea nevoie de o prezență de vreo 35-40% iar USL-ul de una peste 55% ca să nu mai fie discuții - acuma e cum e mai rău.Sau na - mai bine pentru cine vrea circ.

AristotelCostel spunea...

@Mia

E cum nu se putea mai bine.

Lepra securista isi aclama victoria cu 13% voturi impotriva demiterii.

Ii jigneste pe toti prostutii care au luptat pentru "democratie" stand acasa si, cel mai important, ii motiveaza pe ignorantii treziti la ora 21 la rand la sectiile de votare sa nu mai repete... "romanismu'".

8 milioane i-au dat cretinului suturi in cur, iar bou' statului securist cere mai multe suturi... in gura.

Le va primi. :)

Cu cat va creste frustrarea astora cu atat scad sansele castigatorilor de conjunctura sa mai faca ce-i taie cucu.

Prostovenia securista ii motiveaza... iar Romania se civilizeaza!

MIA spunea...

Ar fi bine să fie așa - dar la ce declarații la limita deliriului ( de genul "Mă întorc acuma mai puternic ca înainte !" ) s-au făcut ... mă cam îndoiesc ...

Dan Fugulin spunea...

Animalul politic isi aroga nevoturile tuturor absentilor in aplauzele intelighentiei din jurul sau! Un animal de felul asta, inconjurat de intelectuali, este un potential criminal. Nu putea sa fie mai rau pentru noi toti.

AristotelCostel spunea...

@Mia

Eu vorbeam de romani.
Șmenaru' statului n-are alt text... merge înainte cu tupeu.
Ceașcă nu atinsese nivelu' ăsta de prostovenie.

@Dan

"Intelectualii" sistemului securist vor fi reevaluati de prostuți.

"Dejucarea" loviturii populare de stat și clamarea victoriei democratice cu 12% miroase urât până și pentru cei mai proști dintre ei. :D

În plus, nici frustrarea guvernanților nu trebuie desconsiderată. Miroase a audituri și anchete realizate cu multă pasiune.

Lucian Sarbu spunea...

@all: hai să așteptăm și decizia CCR, și decizia parlamentului. Oricum ar fi, când ai 7 milioane și ceva de voturi împotrivă ai o uriașă problemă de legitimitate. Politic, Băsescu e terminat. Și odată cu el își termină și familia politică. După Viktor Orban, care a fost acuzat fățiș de fascism, popularii europeni s-au mai căptușit cu o oaie neagră. Unul care vrea să rămână la putere deși populația l-a dat afară. Treaba asta nu va rămâne fără ecou la nivel european. Merkel va regreta amarnic că l-a sprijinit, dacă nu cumva regretă deja.

MIA spunea...

>Politic, Băsescu e terminat. Și odată cu el își termină și familia politică.

Buhuhu ... dacă valul de voturi din Europa se schimbă ( sau în fine, continuă schimbarea după modelul francez ) nu m-ar mira absolut deloc ca Băsescu să se reinventeze din nou și se reintegreze în Internaționala Socialistă, eventual cu un patid proaspăt-format ... în fond UNPR-ul e partid progresist(*), nu ?

(*) Și garantat și liber-schimbist ... :)))