14.7.12

Urmează un atac murdar la Crin Antonescu?

Crin Antonescu, știm prea bine, s-a făcut cunoscut în politică în perioada CDR, când a deținut portofoliul de ministru al tineretului (și parcă și al sportului) din partea PNL. Apoi, după ce PNL-ul abia a mai reușit să intre în parlament în 2000, a dispărut din peisaj o perioadă lungă de timp, mai bine de opt ani, până în 2009 când a revenit în forță preluând președinția PNL și devenind candidat la președinție din partea acestei formațiuni politice.

Datele Google sunt relevante. În perioada 1.1.2000-1.1.2008 Google nu a păstrat decât 57.000 de pagini care îl privesc pe Crin Antonescu. De la 1 ianuarie 2008 încoace numărul acestora a crescut spectaculos la 5,4 milioane, marcând revenirea acestuia în politica mare.

Dacă dispariția din perioada 2000-2004 o putem pune pe seama reculului electoral al PNL, cea din 2004-2008 știm prea bine că se datorează unei tragedii personale, și anume pierderea primei soții, care s-a sinucis în 2004 fiindcă suferea de cancer. La vremea respectivă drama familiei Antonescu nu prea a apărut în presă, după cum rezultă din extrem de puținele date păstrate în cache-ul Google. Ea a devenit cunoscută publicului larg abia în campania din 2009, când Băsescu a avut nesimțirea să-i reproșeze lui Crin Antonescu în timpul dezbaterii de la Cluj că și-a lăsat soția nesupravegheată, ceea ce a împins-o pe aceasta la gestul extrem.

Și acum să ajungem la zilele noastre. Momentan toate sondajele de opinie sunt amenințătoare pentru Băsescu și echipa lui de lingăi. Cel puțin la nivel declarativ oamenii par hotărâți să iasă la vot și să-i demită. De aceea Băsescu și ai lui trebuie să găsească repede ceva compromițător, vreo „vizită la Vântu”, o chestie de-asta, pentru a putea spera că vor recupera. Un indiciu despre viitorul atac murdar al echipei suspendate e posibil să fi venit de la Lăzăroiu S., individul cu privire fixă și ochi sticloși care face parte din suita de trepăduși de la curtea lui Băse. Pe contul său de Facebook, Lăzăroiu a scris:
„Destinul lui [Crin Antonescu, n.m.], dupa cum stiu ca se teme si el, este ca va sfarsi intr-un spital de boli nervoase. Si, din decenta, n-as vrea sa vorbesc mai mult despre asta”
Am aflat de asta din Adevărul, că nu stau eu să-l urmăresc pe dobitoc. Dar, într-adevăr, pe pagina sa de Facebook a recidivat vineri pe la miezul nopții cu următorul status:
„Nu, bolnavule [Crin Antonescu, n.m.], nu Romania nu mai putea astepta. Tu nu mai puteai astepta si papusarii din est de care tu nici macar nu esti constient pentru ca traiesti in lumea ta.”
(Acum, ca o părere personală, așa cum am lăsat de înțeles aici, dacă tot îl invită pe Crin Antonescu să meargă la ospiciu poate ar fi bine să se ia de mână cu el.)

Punând cap la cap toate indiciile, cred că dobitocii ăștia vor lansa la un moment dat unul dintre cele mai murdare atacuri politice pe care le-a văzut și le va vedea vreodată România. Ceva, ceva, știu ei cu siguranță; și, ca și în cazul lui Ponta, după ce or fi scormonit ca proștii după fel de fel de ilegalități ajungând la concluzia că singura cale de atac e pe tema răsuflată a posibilului plagiat, și la Crin Antonescu or fi încercat să caute dosare compromițătoare cu flote scufundate, privatizări oneroase, corupție, ajungând în cele din urmă să dețină un biet dosar medical.

Iar dosarul medical al lui Crin Antonescu e foarte posibil să conțină și niscaiva file de psihologie, poate chiar de psihiatrie. În mod normal în Occident nu e nimic rușinos să faci din când în când o vizită la un cabinet psihologic, la fel cum nu e nimic rușinos să vizitezi și alte specialități medicale, dar în România chestia asta încă e tabu. Însă știm că prima soție a lui Crin Antonescu era psiholog la spitalul 9, deci e foarte posibil ca Antonescu, spre deosebire de majoritatea românilor, să fi fost mai relaxat față de posibilitatea vizitării unui psiholog ca urmare a unor suferințe psihice. E foarte probabil, și foarte normal, ca omul să fi făcut acest lucru atât în perioada suferinței soției sale (confruntați cu o problemă similară majoritatea românilor preferă să bea), cât și, mai ales, după moartea acesteia. Ceea ce înseamnă că a lăsat undeva, în vreun fișet, un dosar medical destul de gros pe care adversarii politici de azi au pus mâna.

O altă posibilitate ar mai fi legată de cei doi ani de repetenție din anii '80. Explicația oficială a lui Crin Antonescu a fost că un an l-a repetat din frondă față de sistemul comunist și încă unul ca să poată rămâne lângă soția sa în București. Ceea ce e cert e că pe vremea aia nu era deloc în neregulă să vezi studenți „întârziați” care preferau să rămână repetenți ani în șir pentru a putea sta gratis în București. Eu știu un caz în care un individ care ar fi trebuit să termine în 1986 încă mai era student prin 1993, când am intrat eu la facultate. Din căminul în care era cazat, practic, pe gratis, conducea o grămadă de afaceri de tip „bișniță”. Explicația lui Crin Antonescu sună așadar credibil, dar e foarte posibil ca anii de repetenție să se fi datorat unui motiv mult mai banal: probleme psihice. Probleme care s-au materializat într-un dosar ajuns acum în mâna adversarilor săi.

Totuși, nu prea cred că e vorba de un dosar chiar atât de îndepărtat în timp dintr-un motiv foarte simplu: el ar fi fost dat pe țeavă fără nici un fel de scrupul de către camarila băsistă. Mai degrabă e vorba de un dosar recent, datorat cu siguranță stării psihice prin care a trecut Crin Antonescu în timpul suferinței și după moartea soției, și care e absolut scuzabilă pentru orice om. Însă depinde cum furnizezi informația. Dacă zici: Crin Antonescu a fost la psiholog/psihiatru, e una. Dacă zici: Crin Antonescu a avut o cădere psihică la moartea soției sale și a fost la psiholog/psihiatru, e cu totul altceva. De aceea e destul de riscant să arunci pe piață un atac chiar atât de abject în condițiile în care mai sunt două săptămâni până la referendum și hidoșenia atacului ar putea fi ușor demascată. Mult mai sigur e să încălzești atmosfera și să lansezi atacul, la fel cum s-a întâmplat cu „vizita la Vântu”, cu doar câteva zile înainte de vot, în așa fel încât electoratul să nu mai aibă timp să primească și restul informației și să rămână cu impresia că Antonescu, dacă are dosar la psiholog / psihiatru e, pur și simplu, nebun cu acte în regulă, deci trebuie neapărat votat Băsescu pentru a nu ajunge nebunul președinte. Om trăi și om vedea. Cert e că următoarele două săptămâni promit să aducă un spectacol pe cinste.

7 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Si iata cum serviciile secrete permit unui cretin cu dosar pierdut sa-si bata joc de o tara.

In schimb il cauta si in intestinul subtire pe cel care i-a trimis la plimbare.

Cred ca am face mai bine sa vorbim despre necesitatea reducerii cu 99% a septelului securist.

florentin spunea...

100% de acord cu reducerea serviciilor insa cred ca adevarul ar trebui totusi sa ne intereseze si nu partizanatele politice. Se pare ca omu si-a cam parasit nevasta la greu...ceea ce daca e adevarat e grav.

AristotelCostel spunea...

@florentin

Recunosc ca n-am votat niciodata cu basescu si nici cu PDL, deci, practic, suntem ca fratii de cruce, dar chiar si daca si-ar fi parasit nevasta la greu, omu' a dovedit ca stie sa paraseasca.

Stapanul tau, sclavule care esti, nu-si poate parasi corabia chiar daca e a echipajului care nu-l mai vrea.

Adevarul care ma intereseaza n-are legatura cu libidoul lui basescu, nici daca si-a cheltuit 10% din avere mergand la curve, nici daca a ras tone de cacat de pe pereti in scoala de ofiteri.

Nefiind vorba de alegerea unui dumnezeu in pozitia de presedinte al Romaniei, viitoare republica parlamentara, important e sa alegem presedinte... un om.

Iar un sculer-matrițer, cu ifose militare, cu trecut securist și atitudine de golănaș, caracteristici manifestate din plin în timpul mandatelor de președinte nu poate continua să fie președinte al unei republici democratice.

Cam atât ar trebui să ne intereseze.

Cine a deflorat-o pe Merkel, când a copulat Barosso, cu cine s-a culcat Cristian Diaconescu în afara căsniciei, de câte ori a vacuumat Udrea pe parcursul carierei politice... n-ar trebui să ne intereseze. Totul e să nu ne oripileze când vedem curve în politică sau șantajați la B1.

Lucian Sarbu spunea...

Florentin: chestia asta cu părăsitul e o presupunere și nu prea se leagă cu altele, de pildă că soția lui a făcut nu mai puțin de 5 operații (chestie, zic eu, imposibilă dacă nu avea sprijinul moral și material al familiei). Crin Antonescu a fost o persoană foarte discretă cu viața personală la acea vreme, cum destul de discret pare să fie și acum, în actualul mariaj. Cert e că dramele personale ale cuiva nu ar trebui folosite ca arme politice.

Doina Manea spunea...

Hello News from the Net! Iată un blog cu un conținut pe sufletul meu, descoperit intâmplător, cum se întâmplă de multe ori pe Internet.
Ref. la acest articol - ar fi oribil ca o tragedie din viața personală a unui om politic să fie exploatată în campanie electorală, terfelită în presa șantajistă, de pseudo-jurnaliști obițnuiți să ”hă-hă-ie” cu satisfacție infantilă.
Voi reveni cu bucurie pe acest blog. Cu stimă,
Doina din New York

Lucian Sarbu spunea...

Mulțumesc, sunteți binevenită.

Nikos Karras spunea...

Is curios cum o sa stea basescu cautarile pe google dupa 2014 :))