16.7.12

Delirium tremens în acțiune

E clar. Susținerea de Băse nu face bine la cap. Altfel nu-mi explic cum un jurnalist ca Radu Moraru, altfel băsist în niște parametri cât de cât normali (cămașă de forță cu șiretul relaxat) poate să delireze în halul în care o face pe blogul / tv-ul propriu, acolo unde i se năzar varani pofticioși, conspirații ca-n '46 și atacuri sovietice.

Dacă nu știați ce vă/ne așteaptă, vă fac eu rezumatul: din toamnă președinte va fi Dan „Felix” Voiculescu, prim-ministru Crin Antonescu, iar Ponta va fi „eliminat”. Pentru toate acestea există un PLAN (sic!) care ... nu poate fi divulgat. Cert e că situația de acum seamănă cu cea din '46, fiindcă i-a confirmat-o însuși Tismăneanu (emisiunea în care Tismăneanu a enunțat enormitatea asta am văzut-o și eu, e la Nașul pe site).

Tataie, du-te repede după Lăzăroiu, cetățeanul cu ochii sticloși. Până să-l băgați pe Antonescu în ambulanță vedeți că primii care au nevoie de un consult sunteți voi.

Un prieten mi se plângea că din 1990 nu a mai fost societatea așa de divizată cum e acum. Mă întreb, însă, dacă poți fi înțelegător cu nebunii furioși. Cei care au dus relațiile sociale în zona patologicului, acuzând și instigând permanent politicieni contra politicieni, oameni contra oameni, clase sociale contra clase sociale, au fost chiar fostul președinte Băsescu și cu susținătorii săi (din fericire, funcționând ca o arhivă, internetul a păstrat și mostrele de demență ale blogurilor care susțin opinii apropiate de fostul locatar de la Cotroceni - a se vedea, de pildă, porcăiala celor de la În Linie neDreaptă la adresa Critic Atac atunci când CA a avut îndrăzneala să apară pe piață). Dacă societatea îi respinge violent pe bolnavii mintal care lansează zvonuri dezaxate și interpretări halucinante ale faptelor contemporane - așa cum e și acest Radu Moraru, cu audiențele lui care încap lejer într-un autobuz - e pentru că societatea, oamenii simpli în general, încă mai prețuiește sănătatea în locul bolii și preferă mai degrabă să le dea o copită violentă nebunilor decât să fie „înțelegătoare” cu ei.

Celor care vor să fie „înțelegători” față de asemenea comportamente deviante le-aș sugera să se dezbrace la pielea goală, să ia un cuțit de carne în mână și să alerge pe stradă. Vor putea vedea cât de „toleranți” sunt restul oamenilor atunci când se manifestă astfel.

O vorbă de bun simț zice că e bine să audiatur et altera pars, lucru pe care, iată, chiar și acest text e o dovadă clară că sunt dispus să-l fac, și chiar îl fac. Citesc în fiecare zi o grămada de bloguri, sunt abonat la numeroase feed-uri de știri, de toate nuanțele. Depinde însă despre ce fel de „altera pars” vorbim aici... în cazul unei altera pars care în mod evident suferă de schizofrenie paranoidă prefer să o văd „mai răruț, că-i mai drăguț”.

3 comentarii:

MIA spunea...

Ce ai cu Nasul dom'le - vrei să rămână cei dezamăgiți de Gâdea și compania fără alternativă ? ;)
Ceva audiență are totuși - nu fi rău ... și problema sa mare în fond e că astfel de atacuri vin după ce constant a fost unul din cei care a tocat, cu temei sau fără, imaginea Parlamentului României - pentru a crea imagologia unui Băsescu-pe-cal-alb care luptă contra celor răi și mulți, sute nu așa ..., de unul singur. Tot un atac la instituțiile fundamentale e și asta în fond dar na ... se trece cu vederea ... :(

Oricum - din toată povestea asta eu unul altceva nu pricep : cum naiba a reușit mașinăria de propagandă a lui Băsescu să-i construiască unui afacerist care totuși nu e din prima ligă ( averea lui/a grupului pe care-l conduce e totuși binișor în spatele altora - precum Patriciu, Țiriac etc. ), șef de partide de buzunar cvasi-insignifiante, care a tot propus măsuri legislative pe care nici dracu' nu le-a luat în serios darămite să le aprobe în ciuda ultra-mediatizării pe care a ordonat-o probabil pe canalele trustului său de presă ș.a.m.d. imaginea asta de "Marele Păpușar Malefic din Umbră" ( nu că Voiculescu probabil nu s-ar măguli cu așa ceva în secret ... ) ?

În fond dacă e chiar atât de malefic de ce în 2004 Băsescu a apelat la el/partidul lui ( + UDMR ) pentru a forța numirea unui premier pe care și-l dorea ?

Lucian Sarbu spunea...

S-avem pardon. Ăia de la A3 în general hiperbolizează o stare de fapt mai mult sau mai puțin măruntă. De exemplu, dacă un PDL-ist e corupt, a furat o găină de pe sârma de rufe, ei se jură că a furat toată producția de găini a României și fac emisiuni după emisiuni cu Mircea Diaconu, Marga, Ursu, Ciuvică, Ciutacu etc. în care fiecare zice că l-a văzut pe ăla furând o găină. Ca să fie suspansul total, pedelistul nu declară nimic, ceea ce îl incriminează total. Ergo, numai din numele înșirate mai sus rezultă că ăla a furat 5 găini, adică una de fiecare; știrea e preluată apoi de societate și fiecare român devine convins că ăla a furat o găină pentru fiecare și în final pedelistul e cu siguranță vinovat de dispariția a 22 de milioane de găini. Totuși, fapta de bază, adică furtul unicei găini, întotdeauna există, la documentare sunt buni. Alde Nașul, în schimb, delirează paralel cu realitatea, vorbesc cu seninătate de tancuri sovietice... 1946... comuniști... lagăre... trebuie să fii nebun să susții așa ceva. Dar, de fapt, de ce mă mir? Ăsta e Băsescu, el toate campaniile le-a dus împotriva unor dușmani inventați și a unui viitor „rău” de care numai el ne putea scăpa. Întotdeauna i-a păcălit pe votanții săi că reprezintă o salvare, nu se știe prea clar de la ce, dar în orice caz o salvare. Acum cred că ori sunt ușor disperați, dacă de la războiul pentru apărarea sării și a poștei (devalizată între timp tocmai de ai lor) au trecut la războiul... anticomunist, ori sunt, pur și simplu, demenți.

MIA spunea...

>Ăia de la A3 în general hiperbolizează o stare de fapt mai mult sau mai puțin măruntă

Şi asta - dar şi ei au o componentă "ideologică" să zicem aşa dar şmecheria ar fi că nu le suprapun aşa puternic. :)

>Acum cred că ori sunt ușor disperați{...}

Uşor ? :)))

Problema uriaşă a PDL-iştilor/băsiştilor e că ... nu prea au reuşit să-şi delimiteze sau, cum s-ar zice în marcheting, să fidelizeze propriul electoral - dincolo de cei 2-3% care cam la orice partid reprezintă cei interesaţi "direct" de menţinerea la putre - prin măsuri "de dreapta" ( cu tendinţă conservatoare - cum cică e mai nou PDL-ul ).De ex. întreprinzătorii mici și medii au în continuare de înfruntat același hățiș birocratic, fiscalitatea idioată ( că nu e neapărat mare, dar nici mică ), angajații din mediul privat/corporatist tot nu beneficiază de vreo implementare a unei scheme de asigurări medicale private care să permită dezvoltarea unui sistem alternativ/complementar celui de stat ș.a.m.d.
Aşa că recurg şi ei la talibanisme ... ;)