1.9.22

O carte din 2013 care prevestea un „reset” al umanității începând cu 2020

Nu voi face altceva decât să dau share la postarea mea de pe Facebook, pentru că am scris acolo suficient.

În acest moment nici nu știu ce să cred.

E clar că trebuie să fii prost să crezi că ăla s-a apucat să viseze el așa, la întâmplare, chestiile astea. Din poziția lui omul a avut acces la discuții, întrebări, spaime, temeri ale bogaților și hiperbogaților.

Care știau și știu prea bine în continuare că în 2007, cu „helicopter Ben”, nu au rezolvat nimic, doar au împins criza cu 15-20 de ani mai încolo.

Întrebarea e cu câtă bună-credință a scris cartea. Poate că a vrut sincer să-și alarmeze cititorii cu privire la dezastrul inevitabil care va veni. Sau poate că doar a auzit sau a asistat la niște discuții prin cercurile în care se învârte și și-a zis că ar fi foarte mișto să le redea publicului și să facă un ban.

De ce naiba dispare total din 2015, nu știm. Blogul e mort.

Cine știe, poate că l-o fi văzut Schwab și i-o fi zis: „Băh tu ești tâmpit, noi chiar vrem să facem great reset în 2020 și tu dai pe goarnă?”...

Dar multe scenarii ziceau că în deceniul 2020 trebuie să vină niște scadențe. Nasoale.

Dacă hiperbogații, în scenariile lor futurologice (și demente), oricum se suceau, se învârteau, găseau că începând cu anii 2020 vor veni niște vremuri atât de nasoale încât rezultatul nu va fi decât colapsul umanității și moartea a jumătate din umanitate din cauza răzmerițelor, războaielor, sărăciei, molimelor ș.a.m.d.? Inclusiv moartea lor, a hiperbogaților, luați în furci pentru ceea ce au făcut. 

Exact cum zice cartea asta.

Și dacă toate scenariile le dădeau treaba asta, ce și-or fi zis? „Băh, dar dacă indiferent ce va fi până prin 2040 umanitatea va colapsa, ia hai s-o colapsăm noi, controlat.

Proștii mor că oricum vor muri, noi rămânem cu meleoanele transformate în hard assets. Cică Bill Gates a cumpărat mii de hectare prin Montana...

Știți cum zicea Rică Venturiano: „Ori cu toții să muriți, ori cu toții să scăpăm!”

Or fi ajuns la concluzia că nu putem scăpa cu toții. Cei pe care Yuval Harari îi numește „useless eaters”, și care nu sunt deloc puțini, pot fi lichidați ceva mai devreme cu un șir de injecții bine plasate care n-au vindecat niciodată nici măcar bubele de la fundul vreunei vaci, darămite o gripă. În felul ăsta nu mai rămâne nimeni să se revolte.

Sună implauzibil? Da, pentru un om normal sună implauzibil, dar nu uitați că hiperbogații - miliardarii - sunt nebuni, a demonstrat-o convingător Caitlin Johnstone în textul pe care l-am publicat cu ceva timp în urmă pe Argumente și Fapte.

Și bani ca să-și pună în aplicare orice scenariu, oricât de dement ar fi acesta, au, fără doar și poate.

Niciun comentariu: