13.6.20

Ca prin farmec, fiindcă urmează să fie dezbătută prelungirea stării de alertă...

...vindecările au luat-o razna.

Uitați-vă la graficul ăsta. Până acum au fost 3 perioade mari cu „platou” al cazurilor active. Adică numărul cazurilor active a staționat prin jurul unei valori oarecare +/- un procent mic. A fost mai întâi platoul din perioada 5-15 mai, în jurul cifrei 7500. A fost apoi platoul din perioada 15-23 mai, în jurul cifrei de 6000 de cazuri. Apoi platoul cel mai lung, în care încă ne aflăm, început pe 28 mai.



Cu gri sunt cazurile active, cu albastru media mobilă pe ultimele 7 zile a vindecărilor zilnice. 

Ce observăm? Păi observăm un lucru firesc în cazul primelor două platouri, și anume că pe măsură ce numărul cazurilor active rămâne aproximativ la fel, se acumulează din ce în ce mai multe vindecări. Între cele două platouri avem data de 14 mai, când au dispărut brusc cca. 1000 de cazuri de la Suceava care de fapt nici nu au existat vreodată. Ele au „existat” însă atunci când s-a votat trecerea de la starea de urgență la starea de alertă. Doar era nevoie de panică!

Și ce mai observăm? Păi observăm un lucru complet anormal: în cazul platoului în care ne aflăm nu se acumulează deloc vindecări. În condițiile în care oamenii nici nu mor și nici nu aglomerează terapia intensivă (ba dimpotrivă, acum mai sunt doar vreo 150 de bolnavi la ATI).

Posibile explicații?

1. Boala s-a schimbat ca prin minune. În urmă cu 1-2 luni perioada de convalescență pentru un asimptomatic era de 20-25 de zile, acum a devenit mai lungă și oamenii se vindecă mai greu. Probabil e din cauza soarelui. Se știe... căldura, vitamina D, sunt factori agravanți în lupta cu virușii...
2. Bolnavii sunt menținuți cu forța în starea de „boală”. Regula lui Popper privitoare la definiția unui fapt științific ca fiind „științific” spune că ipoteza privitoare la acel fapt trebuie să fie falsificabilă. Or, nu e cazul aici. Nu există o instanță independentă care să administreze testele de Covid-19, care să se poată întreba: ia să vedem, dar dacă presupunem că oamenii ăștia NU sunt bolnavi, putem testa această ipoteză?... Testarea e doar la mâna autorităților în frunte cu minunații Rafila, Arafat, Orban și Vela. Practic, dacă ei zic că ești bolnav, apoi ești bolnav, măi omule...
3. Pur și simplu datele sunt greșite (false) și la fel ca în cazul Suceava la un moment dat cineva va ridica din umeri și va spune că 1000 de cazuri erau greșit introduse... dublate... etc.

Personal, estimez că în acest moment nu mai sunt mai mult de 3000 de bolnavi reali de Covid-19 pe teritoriul României (cazuri active). Mă refer, firește, la numărul de bolnavi de care au habar autoritățile, fiindcă nimeni nu are de unde să știe câți or fi „bolnavi” fără să-i descopere nimeni (de fapt, purtători asimptomatici ai virusului).

De asemenea, cred că de îndată ce parlamentul va vota prelungirea stării de alertă, ca prin farmec, fie:

1. se va descoperi, ca și în cazul Suceava, că un număr x de cazuri, probabil în jur de 1000, erau introduse greșit / dublate / picate din cer / strecurate în statistici de mâna criminală a PSD, fie...
2. vom avea câteva zile cu un număr de 4-500 de vindecări: practic, de unde până acum înghețaseră leucocitele în bolnavi, peste câteva zile vom vedea că ele încep să fiarbă și numărul cazurilor active se va duce spre 2500-3000.

Interesul guvernului este acela de a prelungi această mizerie numită „stare de alertă” pentru că ea este rețeta perfectă prin care firmele de partid ale PNL fac bani cu nemiluita din măști, dezinfectanți și alte materiale de acest gen. La toamnă vor fi nu unul, ci două rânduri de alegeri și campania electorală nu se va face gratis.

Sau voi credeați că e gratis?

Niciun comentariu: