7.6.16

Să facem un desen din care să înțeleagă și Nicușor Dan de ce a pierdut Clotilde Armand

Dacă te uiți la secțiile pe care le reclamă Nicușor Dan (dă click pe link) vei constata cu ușurință un lucru: majoritatea sunt așezate la periferia Bucureștiului, adică pe acolo pe unde cazi de pe hartă (vreo două chiar sunt pe la șoseaua de centură, încă una fiind situată fizic chiar în Sectorul 6), prin mahalale, iar cele câteva mai apropiate de centru sunt în zone locuite tradițional de familii de ceferiști. Care votează cu PSD-ul.

Acum, Nicușor Dan se miră că mahalaua și cu muncitorii pensionari au votat mai mult cu candidatul PSD decât cu Clotilde. Eu nu pot decât să mă mir de mirarea lui.

Poate cu prilejul acesta descoperă și el că Sectorul 1 nu se câștigă doar cu Ateneul, Cișmigiul, Piața Victoriei sau Str. Paris, și că „salvarea” trebuie să treacă și pe la periferie, nu doar prin centru, pe unde se fâțâie hipsterii. De altfel Clotilde Armand, pe care eu am votat-o la Consiliu, a avut o campanie corectă, începută chiar în periferii, deși după aceea am mari dubii că a mai trecut de multe ori pe acolo, în așa fel încât să devină cu adevărat cunoscută locuitorilor.

În orice caz, faptul că „salvatorii” găsiți de USB au refuzat să presteze în secțiile periferice, mai puțin cool, departe de centru, preferând mai degrabă să fugă la concertul Maroon 5, spune multe despre ce fel de oameni a adunat în jurul său USB-ul. Pentru că am înțeles că de fapt USB a avut reprezentanți în secții, dar aceștia pur și simplu nu au venit, altfel zis le-a fost lehamite să se ducă la mama dracului, prin țigănime, și să-și piardă frumusețe de duminică.

Cu asemenea oameni n-ai nici o șansă, nu doar să câștigi alegerile, dar nici măcar să generezi vreo schimbare. Nicușor Dan ar trebui acum să tragă concluziile necesare legate de procesul intern de recrutare, pe cine vrea să atragă USB-ul, cum vrea să se impună etc., pentru că doar cu zevzeci adunați de pe Facebook te râd și curcile. După ce a răposat Vadim, parcă, parcă era nevoie să apară unul care să se plângă că-i furat... Și de care să râdem noi.

O fi el ăla?!

Niciun comentariu: