8.11.15

Din specia: voi să nu mai scoateți nasul în lume. Monica Macovei.


Fascismul social ucide. Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, aflat în stare gravă în spital, nu poate fi...
Posted by Alternativa Socialista on Sunday, November 8, 2015


Nu trebuie să uităm aceste aberații. Nu vom uita aceste aberații. Cianurile de la Colectiv au fost rezultatul direct al cianurilor care au otrăvit țara asta atâția ani. Căcaturile lor neolib cu statul minimal, piața care se autoreglează și alte tâmpenii de genul ăsta...

De fapt marea problemă în căcatul ăsta de țară e că nu poți să-ți bagi picioarele în ea de viață și, în virtutea faptului că ești cetățean român, să stai. Să stai, poate, ca să scrii o carte (chiar și proastă!). Să stai să faci muzică. Să stai ca să stai. Să stai ca să dormi. Să stai ca să stai mai mult cu copilul. Să stai, pur și simplu. Nu zic să stai într-o vilă cu piscină, cu Mercedes la scară și elicopter în backyard. Pur și simplu să stai cu nevastă-ta și copilul într-o garsonieră micuță, și să stai. Uite așa. Degeaba. Și să știi că și dacă îți urmezi pasiunile din timpului stării de stat degeaba, copilul tău tot va merge cum, necum la o școală - proastă, bună, dar școală -, nevastă-ta n-o să plângă că n-aveți bani de întreținere și tu nu vei muri în stradă dacă te îmbolnăvești. În România trebuie să muncești non-stop pentru că nimic nu e gratis: școala copilului costă, sănătatea costă, locuințe sociale nu există. În România ai dreptul să trăiești decent numai dacă te faci util cu ceva. Dacă produci ceva util ce se vinde bine. O marfă oarecare, fie ea un bun sau un serviciu. Nu produci nimic? Atunci la revedere: mori dracului. Drepturile se cumpără prin muncă, băi băiete! Nu ai drepturi ca un om liber, ai drepturi numai în calitate de sclav productiv.

(Surse din preajma guvernului dau asigurări că Bogdan Enache va beneficia de aceeași atenție ca toți ceilalți bolnavi. Totuși, oricine are medici în familie știe că în mod normal bolnavii neasigurați sunt tratați cel mai adesea cu câte o aspirină și apoi trimiși acasă. Bogdan Enache are norocul, dacă putem numi „noroc” pacostea care l-a lovit, să facă parte dintr-un caz intens mediatizat.)

2 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Mai rămâne ca revoluționarii "Colectiv" să ceară introducerea asigurărilor "private de sănătate"... privatizarea Smurd și restul mizeriilor securiste.

Libertarianismul neoliberal promovat de puțetele care-i reprezintă pe cei din piață... Sorin Ioniţă, Liviu Mihaiu, Nicușor Dan, Andrei Cornea (jegul prost care închidea televiziuni)... niște zdrențe securist de rit nou... n-are nicio treabă cu solidaritatea.

Cu așa reprezentanți... revoluția e... futilă.

Lucian Sarbu spunea...

A, nu. Sper să nu. Oamenii nu trebuie să uite.

Surse din apropierea guvernului dau asigurări că nu s-a pus problema de nici o întârziere, dar eu nu cred că nu le-a tremurat mâna pe pix atunci când și-au dat seama că băiatul ăsta nu are asigurare (și nu-i acuz!... dimpotrivă, îi felicit că l-au pus și pe Bogdan Enache pe lista celor care necesită transfer în străinătate). Mediafax și Hotnews au fost foarte clare. Ulterior Bănicioiu a ieșit și a zis că nici nu se pune problema să nu-l transfere. Discuția însă a existat cu siguranță pentru că 1. altfel nu ieșea în presă, și 2. nici nu simțea Bănicioiu nevoia să confirme că toți cei care necesită transfer, vor fi transferați. Problema morală e că pur și simplu discuția nu trebuia să existe. În calitatea sa de cetățean român Bogdan Enache ar fi trebuit transferat și în Patagonia, dacă asta era necesar pentru salvarea sa. Și abia cazuri de genul ăsta ne relevă fascismul social propus de adepții macovismului, cei care văd statul „ca pe o firmă”.