9.8.14

Rechinii se mănâncă între ei (despre Voiculescu)

Voiculescu a luat 10 cu executare. Fiind în concediu, undeva la munte, la 20 de grade, și simțindu-mă mult prea bine ca să-mi bat capul cu mizeriile astea, vreau totuși să remarc următoarele:

  • Cel mai cretin comentariu pe care l-am citit a fost produs de CTP: cică s-a terminat cu influența Securității. 'ai să mori tu?! Adică securistul „rău” e executat de securiștii „buni” și s-a terminat cu Securitatea, nu?
  • Al doilea cel mai cretin comentariu a fost al Monicăi Macovei, pe care am auzit-o aberând la televizor despre independența justiției. Madam, justiția românească e o cloacă infectă, o șerpărie care ar trebui lichidată cu barosul. Bum! Bum! Bum! Dacă aș putea, aș aduce judecători străini, așa cum aducea Mitică arbitri străini la meciurile importante de fotbal din Liga 1. Erorile materiale ale justiției „independente” ne costă zeci de milioane de euro anual prin procesele pierdute la CEDO. Cele mai multe din Uniunea Europeană!
Atenție! Un aspect pe care puțină lume îl cunoaște e că la CEDO nu sunt acceptate toate cauzele, ci numai cele despre care Curtea consideră că merită efortul, din perspectiva daunelor materiale produse. Astfel, dacă un vecin ți-a mutat gardul cu 3 metri în terenul tău, furându-ți cu nesimțire 200 de metri pătrați, și justiția „independentă” îi dă lui dreptate deși tu ai toate actele cadastrale și toate hârțoagele posibile și imposibile care dovedesc că dreptatea e de partea ta, nu te poți duce la CEDO pentru că la CEDO ți se va spune că pricina e prea derizorie (cazul e real).

Care-i morala?

Morala e că rechinii se sfâșie între ei și că noi ar trebui să aplaudăm ca proștii ba, mai mult, să mai și ieșim la paradă în jurul Cotroceniului, pentru că așa vor câteva trompete media.

Faptul că în urma unor asemenea sfâșieri „se recuperează prejudiciul” nu mă încălzește cu nimic în actualul context social, politic și economic. Niscaiva milioane din conturile rechinului X-ulescu revin la bugetul statului, de unde modelul neoliberal de dezvoltare va face să fie furați mai departe de viitorul mogul Y. Să fim bine înțeleși, banii recuperați de la Voiculescu (oricum puțini) nu vor ajunge, așa cum e normal, în dezvoltare, adică în (măcar) 2-3 km de autostradă, sau într-un mic siloz care să adune producția agricolă din câteva comune, sau în credite pentru start-up-uri românești șamd. Mantra neoliberală și statutul de colonie al statului român va face ca banii ăștia să reintre într-o tură nouă de tipul furtișag-spălare, unde Y e vreunul dintre membrii clasei de compradores care sugrumă România.

Ceea ce putem spera e ca răzbunările gangsterești să ia o asemenea amploare, încât în câțiva ani de acum încolo rechinii să-și ia gâtul reciproc și să ne scutească de prezența lor. Întărâtă-i, Doamne!

7 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Pe baba de la Rădăuți sau pensionarii sinuciși de DNA în care dintre taberele de rechini îi vezi?

Ce te faci dacă se supără stăpânii mafiei securiste pe PAS și-i bagă pe toți dizidenții comuniști la pârnaie? Mâine dimineață?

Sigur, e reconfortant că mafia securistă trebuie să rezolve Antena 3, tonomatele lui voiculescu. Și după aia ce-i mai oprește să continue "reforma statului"?

Ar putea structurile PAS să coaguleze 7,4 milioane de români pentru un obiectiv comun? Prin ce mijloace? Google ads?

Din perspectiva mea, mafia securistă se chinuie să închidă singurul trust media care a contat în România după anul 2000. Într-un astfel de scenariu, n-ar mai rămâne decât slugile media, Cântarea României și revoluțiile... agricole, științifice, sociale etc.

GM spunea...

Cred ca un moment de respiro este binevenit acum in societate:
http://mnmlistro.blogspot.ro/2014/05/stop-opriti-tot.html
Apoi, de luni, ne reintoarcem la munca. Vedem atunci care-i urmatorul pas...

Lucian Sarbu spunea...

Aristotel: Securiștii „buni” nu vor reuși să închidă Antenele, pentru simplul motiv că e o licență de emisie la mijloc și, câtă vreme ai licența, poți transmite și dintr-o debara.

Din păcate, lăsând la o parte lupta anti-Băsescu, suprapusă în mod fericit în perioada 2010-2012 pe dorința populației, Antenele s-au comportat mizerabil când a fost vorba să redea protestele anti-Roșia Montană, sau în campania electorală recentă, când au făcut gratis o propagandă deșănțată PSD-ului și lui Mircea Diaconu (atitudine care ar fi trebuit sancționată de CNA).

AristotelCostel spunea...

Dacă au putut să-i lase fără acoperiș după numai o lună de mascaradă și dacă ținem cont că membri ai mafiei securiste i-au acționat în judecată pentru prejudicii de imagine cam de câți pași mai este nevoie până la faliment?
Va dura... nu prea mult. :)

În protestele anti-Roșia Montană s-au infiltrat ONG-uri securisto-băsiste care i-au făcut să se folosească de prejudecăți. Poate era și o directivă patronală, dar există atâtea entități media care pot atinge națiunea la sentiment, nu?

S-a dovedit că Voiculescu știa de mișcarea băsistă a lui Antonescu de a se alia cu slugile lui băsescu și i-au mușcat de fund. Bine au făcut.
Iar Mircea Diaconu dacă nu era supus abuzurilor sistemului securist n-ar fi ajuns cea de-a patra forță politică... din România. :D Ce nu trebuia să facă Antena 3? Să nu vorbească despre abuzurile ineptului de la ANI? E interzis? Nu e.

iluminatul spunea...

FELIX (oficial single)

Voicuuuu, du-te tu vreo 3..
Oricat ai face știm bine că esti ok
Vreau să stii că nu ne pasă
Stai în ce cameră vrei
Dar nu la tine acasă
Taxi, du-mă unde vrei
Eu stiu, la Rahova totu-i ok
Vreau să cred că nu-mi mai pasă
Dar ” lingăii” mei , eu știu că nu mă lasă


Da* nu mai căntă nici antenele
S-au stins ideile
Din ziua în care te-au ARESTAT !

S-au ofilit audiențele
S-au dus reclamele
Doamne, de ce L-ai supărat !
şi acum, luminile pe rând par să se stingă
Tre' să fac ceva că Anaf-ul mă confiscă
Scot cate-o carte în curand, dar n-o să schimb nimic
Că voi n-o s-o cititi, că-n toată mint
Si zici "Yeaaah"
Prea mandru ca să recunoști că te topești
Antena ! nu-i ”antenă” de când tu nu ești

Oh-no-no-nooooo

Felix , du-te unde vrei
Oricăt ai ” toarce” știm bine că vei fi ok
Vreau să crezi că nu ne pasă
Du-te unde vrei
Că ai cazut în plasă..

Felix , du-te unde vrei
Dar nu ne aburi cu motănașii tăi
Vreau să stii ca acum esti varză
Una cu cărnați..
Dar nu-i de-acasă !

Toti banii pe care-i ai
Dacă-i donezi intr-o zi
Să spui cum i-ai facut, ar fi bine
N-ai minți !

Sincer pentru o oră
Sau poate jumate
Adevăru-n viața ta e o raritate

Dragă Felix, vreau să-ti dau și trustul peste cap
Vreau să stii și tu, te rog
Ce inseamnă să fii un sclav

Ai tot furat destul
Iar la Grivco faci ce vrei
Că toti, știm manevra ei

Si zic "Yeaaah"
Măi Gadea: tată, recunosc c-o să-mi lipsesti
Ai grijă! Mare grijă , să nu mă urmezi !

Oh-no-no-nooooo

Taxi, du-mă unde vrei
La Rahova mai sunt chiar si Amici de-ai mei
Vreau să cred că nu le pasă
Au și mobil, @ TV
Și un pachet de-acasă !

Am incercat sa-mi spăl si actiunile si contur-le si fața
Tot cu DNA pe urme mă găsește dimineața
Nu pot tot fugi la nesfarsit
Si-acum ,doar eu
Prefer să iau un sut în kur
Dar nu prea ..


Băseee, du-mă unde vrei
Oricum veceul e in camera si asta e ok
Vreau să crezi ca nu-mi mai pasă
Eu am dus-o mult mai rău
La mine-acasăăăă !

Feelix, țipă tu cât vrei ..
Orice ar face, tot nașpa sunt motanii tăi
Vreau să crezi că nu-mi mai pasă,
Acum esti Vărghat
Iar Rahova ție casă

Pooonta, iată ce mai vrei
Orice ar face anteniștii tăi !
Vreau să stii că nu-mi mai pasă
Eu mai am puțin
Și-apoi mă duc acasă ..

AristotelCostel spunea...

S-au ofilit audiențele
S-au dus reclamele


Probabil cretineii pupinbăsiști au forțat rima, ca de obicei, în detrimentul realității și logicii elementare.
Abuzurile conduc automat la creșterea audienței și, deci, a veniturilor, afectând restul pieței media care va mușca puțin țărâna strămoșească, de foame, desigur.

Lucian Sarbu spunea...

Și eu cred că, dacă s-a urmărit reducerea la tăcere a postului Antena 3, efectul va fi invers. Deși pe termen lung posturile tv probabil vor avea mari probleme de supraviețuire, pentru că o mare parte din finanțe era garantată cu terenul și cu clădirea confiscată. Probabil într-o primă fază se va închide, destul de repede, Jurnalul, care din câte știu face o gaură imensă de vreo 2 ani și nu va mai putea fi susținut. Poate vor pica și câteva posturi locale. Dar până când se va pune lacătul complet pe emisia televiziunilor centrale mai trebuie să treacă luni bune or, până prin octombrie-noiembrie, când se va da bătălia pentru Cotroceni, mai e foarte puțin. N-au nici cum să închidă, nici cum să domesticească Antena 3 în 60 de zile. Dimpotrivă, îi vor înrăi și mai mult pe oamenii lui Voiculescu.