14.7.13

Democrația buzunarelor adânci

Articol (eseu) pentru Argumente și fapte. În Grecia Antică „oligarhia” era o formă de conducere a statului de către bogați. Votul popular nu era implicat în nici un fel în decizie, dar toate familiile bogate aveau reprezentanți în sfera puterii. Câteva democrații eșuate din fosta zonă a blocului comunist au reușit ca sub masca democrației să clocească tot o conducere oligarhică.

Printre ele, din păcate, și România. Întrebarea e, de ce tace mass-media? De ce tac intelectualii publici? De ce nu se spune răspicat că ne-am întors la situația de sub comuniști, când alegerile erau un simulacru și candidau numai cei cărora le dădea voie Partidul să candideze?

„Democrația buzunarelor adânci”

3 comentarii:

dragon spunea...

E simplu, nu vor ca sa vina altii sa le ia din ciolan. Asa nu conteaza cu cine voteaza (po)pulimea, tot ei vor fi la putere. Nu conteaza sub ce nume de partid, dar in ultimii 20 si ceva de ani cam tot aceleasi fete + fii, nepoti, fice si alte rubedenii se invart prin parlament si nu numai.

cristian dogaru spunea...

http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/romania-o-democratie-inchisa-de-ce-se-nasc-schioape-alternativele-la-actuala-clasa-politica-310295.html

Lucian Sarbu spunea...

Mulțumesc!