1.12.09

Manifestari "spontane" pentru sustinerea lui Basescu

După 20 de ani, mulţumită suporterilor inconştienţi ai lui Traian Băsescu, România îşi recapătă imaginea de ţară neguvernabilă, haotică, nebună, necivilizată. Din păcate ultima parte a campaniei electorale a lui Traian Băsescu a arătat întregii lumi că:
  • O foarte mare parte a românilor se declară făţiş împotriva libertăţii de exprimare, având convingerea că 3 posturi tv (Realitatea şi Antena 1&3) şi 3 ziare (Cotidianul, Jurnalul, Gardianul) ar trebui închise sau suspendate deoarece îşi permit să critice activitatea preşedintelui în funcţie. Asta în condiţiile în care Băsescu are de partea sa publicaţii precum Evenimentul zilei (vezi datele BRAT, care nu necesită comentarii) şi Curentul, plus cel mai mare website de ştiri din România: Hotnews, plus că este tratat ca un paşă la B1 TV, OTV şi multe alte televiziuni de nişă.
  • Manifestaţiile "spontane" de azi, de la Timişoara, Braşov şi Bucureşti, care seamănă ca o picătură de apă cu cele "spontane" din 1990, pe care le organiza fostul FSN, adică PD-L-ul de azi, arată că în România forţele politice dispuse să recurgă la presiunea străzii pentru a-şi atinge obiectivele nu au dispărut. Nici nu aveau cum. Ei şi-au schimbat doar numele, din FSN au devenit PD, apoi PD-L. Este ridicol însă să crezi că oamenii s-au schimbat fundamental.
Manifestaţiile retrograde şi agresive de azi nu sunt întâmplătoare. Ele apar la o zi după publicarea sondajului INSOMAR, cel mai credibil institut de sondare a opiniei publice din România, care arată că Mircea Geoană are, cu doar câteva zile înaintea alegerilor, 8% în faţa contracandidatului său. Haosul din această zi care ar fi trebuit să fie una a înfrăţirii naţionale, nu a dezbinării şi a urii, este răspunsul maşinăriei diversioniste a PD-L, care vrea să comunice atât nehotărâţilor (dar şi suporterilor proprii) faptul că Băsescu se bucură încă de un sprijin puternic din partea populaţiei, cât şi adversarilor că trebuie să le fie frică. Presimt că vom avea un 6 decembrie plin de autobuze...

Niciun comentariu: