30.3.22

Ce mai fac „cele trei grații”?

În urmă cu câteva luni scriam că trebuie să stăm cu ochii pe Franța, Chile și Noua Zeelandă. Iată ce s-a întâmplat cu cele trei „grații”.

1. Franța. Numărul cazurilor e în plină creștere din cauza apariției BA2, care profită în mod specific de busterizați. Din 2 noiembrie până azi numărul deceselor a crescut cu 25.000, adică 17,6%, sau 5.000 / lună, adică 167 / zi. În precedentele 20 luni de pandemie media lunară fusese de 5.850 de decese pe zi, adică o medie zilnică de 185 de decese pe zi. La finalul lui octombrie francezii nu (mai) înregistrau decât o medie de 30 de decese pe zi.

Așadar, zeci de milioane de injecții pentru o reducere complet nesemnificativă a mediei zilnice de decese. În plus, pe 9 februarie 2022 aveau spitalele pline fix ... ca în vârfurile precedente:


Dacă ăsta e „succes” al vaccinării, eu sunt papa de la Roma. Mai mult, ținând cont de faptul că la finalul lui octombrie media de decese și internări era foarte mică, putem conchide că dacă handicapații nu busterizau atât pandemia probabil s-ar fi încheiat sau, în orice caz, ar fi avut o iarnă mult mai liniștită.

2. Chile. Chilienii sunt campioni mondiali la busterizare. Cu zeama Pfizer, firește.


Drept pentru care tâmpiții au avut un val cât toate valurile (o fi Omicron contagios, dar la ei a fost colosal comparativ cu celelalte):


...ceea ce, în decese, se traduce așa:


Adică la fel de multe maxime ale deceselor ca în timpul valurilor precedente. Și asta, în perioada „blândului Omicron”...

3. Noua Zeelandă. Oierii ăștia abia au ieșit din vară, cu imunitatea făcută muci. Politica „zero Covid” a dementei de Jacinda i-a împiedicat să-și formeze minimul de imunitate naturală, oamenii fiind acum dependenți 100% de vaccinuri. Momentan cifrele arată bine: de la o medie a deceselor de 9 / milion la 31 ianuarie lucrurile au luat-o în sus recent, ajungând azi la 56 / milion, dar tot e incomparabil mai bine decât... 3.400 / milion, cât e media României. Totuși, în urmă cu câteva zile au avut o zi în care au declarat 35 de decese, ceea ce ar fi echivalent cu vreo 140 de decese în România, în zi de vară. Noua Zeelandă are un climat asemănător cu al României, doar că e mai umed, însă iernile (când e la noi vară) sunt destul de neplăcute, cu temperaturi de 5-10 grade și vreme mohorâtă, exact cum e la noi. Frățiorii lor întru imbecilitate, australienii, au ajuns și ei la 229 de morți / milion de la numai 90 / milion pe la începutul anului, dar Australia e însorită chiar și în mijlocul „iernii”, deficitul de vitamina D nefiind o problemă pentru „canguri”. Pe termen lung probabil și australienii vor ajunge să raporteze 6-700 morți / milion. Însă la Noua Zeelandă mă aștept să treacă lejer de 1000 / milion (adică peste 5.000 de morți), ceea ce înseamnă că mă aștept ca prin vară (adică „iarna” lor) să raporteze medii de 50-60 decese / zi și să se apropie de media celorlalte țări avansate.

PS. Și bonusul zilei. România: numărul proporției vaccinaților în total infectați continuă să crească. Acum a ajuns la 58,6% :)))))

În concluzie: asistăm la pandemia vaccinaților.

Niciun comentariu: