8.1.22

Primul raport săptămânal din 2022: vaccinații trag pandemia în sus

A apărut, pe șest, primul raport pe 2022. Îi fac link aici, pentru că e prea delicios. 

DOWNLOAD

Pe scurt:

- 38% dintre infecții au fost la ... vaccinați. Într-o țară în care numărul populației vaccinate pe aici se învârte, pe la 38-39%. Drept consecință, eficacitatea vaccinului (cea relativă, utilizată de autorități) s-a prăbușit iar. Oricum după încheierea valului Delta nu crescuse semnificativ, dar acum s-a dus iar pe copcă, e din nou pe la 20% (adică 4 din 5 vaccinați se infectează) și am mari motive să cred că săptămâna viitoare va deveni negativă.
- 19,9% decese s-au înregistrat tot la vaccinați, ceea ce înseamnă că s-a prăbușit și eficacitatea împotriva decesului, până la 70%. E cea mai mare proporție a vaccinaților de până acum, și informațiile pe săptămâna în curs nu sunt încurajatoare. Se va sări de 20%.

Mare atenție la această ultimă cifră! 

Dacă urmăriți cu atenție comunicatele zilnice veți vedea că la ATI sunt internați constant - așa cum am mai zis - nu mai mult de 8-9% vaccinați. Astăzi 8 ianuarie, de pildă, avem 406 internați la ATI, dintre care 33 (8,12%) „au certificat care atestă vaccinarea”.

Or, câtă vreme la ATI ai 8-9% internați vaccinați dar în decese numărul acestora a ajuns la 20%, se confirmă încă o dată ceea ce ziceam cu alt prilej: bătrânii vaccinați pe care vaccinul nu îi protejează de boală se curăță mult mai ușor decât bătrânii nevaccinați, odată ce ajung la spital. Chestia asta se observase din vară, din Israel.

Avem confirmarea valului 5: linia roșie a luat-o iar razna!

Am refăcut graficul nostru obișnuit. Contaminările arată că linia roșie - vaccinații - a luat-o iar la trap galop peste linia verde - nevaccinații. Din analiza tehnică a valului precedent știm că ăsta e semnul clar că un nou val, valul 5, e aici. Cum a fost și în cazul Delta, este „împins” în sus de contaminările înregistrare printre vaccinați. Putem opri acest val dacă autoritățile iau măsurile necesare împotriva vaccinaților, care sunt principalii purtători ai virusului! 




Niciun comentariu: