26.1.22

Asiguratorii ne transmit, pe limba lor, chestii foarte, foarte „interesante”...

Răsfoind eu sursele mele de informații neoficiale, am dat din întâmplare peste o informație extraordinar de interesantă.

Dar mai întâi vreau să vă aduc aminte de tipul ăla din SUA care era CEO la o companie de asigurări și care zicea că în 2021 s-a observat un fenomen extrem de ciudat. Aveți toată povestea într-o postare mai veche (derulați până jos, la Bonus 2). E important să fim atenți la ce zic asiguratorii, pentru că oamenii ăștia lucrează cu riscuri reale: le evaluează, le cuantifică, le acceptă (contra unui preț), sau le resping.

Să vorbim acum, însă, despre un mare asigurator din Germania, ADAC. ADAC este, de fapt, cel mai mare club de automobiliști din Germania și, firește, un mare asigurator pe nișa asigurărilor auto. Aveți aici toată prezentarea acestui gigant: https://en.wikipedia.org/wiki/ADAC. Componenta de asigurări se numește „ADAC Versicherung AG”. Situl web al componentei de asigurări din afacerea ADAC e acesta: https://www.adac.de/produkte/versicherungen/ „Versicherungen” înseamnă „asigurări”.

Ei bine, undeva pe acest site oricine poate găsi ascunsă informația legată de ceea ce acoperă asigurările de accidente („unfallversicherung”) ADAC dar și, totodată, ceea ce nu acoperă. Pe pagina aceasta: https://www.adac.de/produkte/versicherungen/unfallversicherung/ueberblick/ găsim următoarea prezentare:


Fraza pe care am subliniat-o cu roșu cică a apărut de numai câteva zile. Nici nu avea cum să fie mai veche, deoarece are în vedere un... eveniment în derulare. Ca să nu vă mai chinuiți voi, o transcriu eu și vă trimit și la Google Translate (click pe ea): 

Am pus traducerea în engleză fiindcă în românește sună ca naiba, dar ideea e simplă: „Nu acoperim daunele cauzate de campaniile de vaccinare în masă.” Ups!

Hm, oare de ce nu ar acoperi un asigurator un astfel de risc? Măi să fie, măi să fie... Mister, doamnelor și domnilor... Nooo, nici nu ne închipuim... 😒

Firmele de asigurări sunt, probabil, cele mai „conectate” afaceri la ceea ce se întâmplă în jur, în timp real. Când un tânăr trebuie să plătească 2000 de lei pe primul său RCA, chestia asta nu e întâmplătoare: vârsta îl împinge automat într-o clasă de risc despre care asiguratorii, care dețin toate statisticile din piață, știu că nu o pot asigura pentru mai puțin de 2000 de lei.

Acum, închipuiți-vă ce știe acest mare asigurator german (și, probabil, și alții), dacă refuză să-și asume vreun risc în cazul în care șoferul face un accident ca urmare a vaccinării în masă. Păi vă zic eu ce știe: știe că oricât ar cere, nu se acoperă riscul. Fiindcă asigurările sunt business-uri în care nu ai voie să greșești atunci când evaluezi piața. Iar accidentele auto inexplicabile trebuie să fi devenit atât de multe în ultima vreme, încât nici o societate de asigurare nu își poate asuma acoperirea daunelor fără să riște falimentul!

Un comentariu:

Unknown spunea...

Cumva are sens daca te gandesti la miocardita si periocardita cu toti sportivii care se prabusesc pe teren. In mod normal atunci cand conduci ai pulsul mai mare, asa ca ai un risc mai crescut sa faci infarct in conditiile in care ti-ai introdus otrava.