17.11.15

Fasciștii de la În Linie Dreaptă se dau loviți

Trepanații fasciști de la În Linie Dreaptă se dau loviți, deși ministrul le-a fost acceptat, în ciuda mobilizării exemplare a societății civile împotriva lui.

Nu le place. Au sărit ca arși că de ce îi înjură lumea. Păi cum să nu-i înjure dacă au creier de ku-klux-klan.

Micul Râpă, pseudo-comentatorul ăla pulitic cu meclă de cepelică rebutat care mai agită muștele prin studiourile B1, se minunează în EVZ că e lumea rea și se pretinde autodafat minerește (o jignire la adresa celor bătuți cu adevărat de mineri). Aligică e chiar nesimțit pretextând că „dreapta” și-a făcut curat și și-a dat afară „nefrecventabilii”, în timp ce stânga, vezi doamne, n-a făcut-o. Și ilustrează cu Vasile Ernu și se ia de ăștia care poartă tricouri cu Che Guevara.

Păi nefrecventabili „la dreapta” sunteți chiar voi, stimabile. Nu e de ajuns să zbieri că nu ești xenofob, că nu ești homofob, că nu ești islamofob, că nu propagi ura ș.a.m.d. Trebuie să te și comporți ca atare. Mai credibil decât voi era răposatul Vadim, care zicea că nu e maghiarofob și ca să dovedească asta, chiar băga unguri pe liste în parlament (era unul, Furo, care a luat 2 sau 3 mandate din partea PRM). Câți musulmani au găzduit în paginile lor trepanații de la În Linie Dreaptă? Sau de câte ori au vorbit decent despre homosexuali și homosexualitate, fără să facă spume? Ah, da, am uitat, dumnealor sunt „conservatori”.

Ce altceva decât propagarea urii sunt listele imbecile compilate de cretinii ăștia? Vai de mine, dar nici legionarii nu propagau ura în anii '30... a, doar compilau de zor liste cu cei „vânduți jidanilor”. Așa cum cretinopații ăștia de la ILD compilează liste cu „agenți de-ai lui Putin” și bagă de-a valma acolo pe te miri cine și cum.

Adevăratul „conservatorism”, ca și adevăratul „liberalism” sau adevăratul „socialism” și în general orice „-ism” decent, inclusiv „comunismul” (care nu e totuna cu „bolșevismul”) nu exclude dialogul și respectul. Eu nu voi fi niciodată „conservator”, pentru că îmi lipsesc niște date fundamentele din ADN: în primul rând nu prea cred în Dumnezeu, deci nu pot crede serios nici în instituția monarhiei, nici în imuabilitatea tradiției șamd. Asta nu înseamnă că nu îi pot respecta și nu pot avea un dialog cu adevărații conservatori care cred în valorile conservatoare, după cum pot avea o discuție de principiu cu un liberal (eu fiind socialist) și tot așa.

Dar cu tâmpiții pentru care conservatismul de fapt înseamnă compilarea de liste cu „dușmani ai poporului” și care mă așează din principiu pe una din aceste liste, mă tem că nu am ce vorbi. Ce să vorbesc? Cum să mă execute? Sau să mă rog de ei să mă scoată de acolo?

Nu băieți, voi sunteți fasciști și trebuie să vă împăcați cu gândul ăsta. Nu vă mai dați lebădă rănită. Sigur că nu defilați cu cămăși negre, și nici nu băteți lumea pe stradă, dar mentalitatea voastră obsesional-compulsivă e cvasi-fascistă. Nu defilați cu cămăși negre pur și simplu pentru că nu mai e la modă s-o faceți. Dar aveți alte trăsături ale fascismului tradițional: propagați ura oarbă, nedisimulată și necritică împotriva categoriilor sociale și ideilor politice care nu vă convin, sunteți obsedați să compilați liste cu „vânduți”, sunteți ferm convinși că ideologia voastră explică universul până în ultimele sale cotloane, inclusiv cotloanele conspiraționiste, și prin domnul Bostan dovediți, iată, că vă interesează și exercitarea directă a puterii. Bonus: ca și legionarii, precursorii voștri din România, vă credeți creștini deși nimic nu e mai departe de spiritul vostru decât învățăturile minunate ale lui Iisus cunoscute sub denumirea de „Predica de pe munte”.

4 comentarii:

AristotelCostel spunea...

în primul rând nu prea cred în Dumnezeu

... păi, spuneai cu niște ani în urmă că experiența unui prieten or whatever te-au mai domolit în privința... certitudinilor. În mod natural rațiunea învinge. :D

În linie dreaptă?
Bostan a coodonat un proiect denumit Re>patriot, prin care românilor din diaspora li se prezentau oportunităţiile de deschidere a unei afaceri în România.
El a colaborat cu experţii americani ai Research Triangle Institute în cadrul operaţiunilor de emitere de obligaţiuni municipale şi a lucrat la majoritatea emisiunilor de obligaţiuni din România.


Mi se pare mie sau tovarășul Bostan, antietatistul Terrei, a tot filtrat banii statului? Acum ce face în guvern? E cumva... bugetar? :D
=>
Marius Raul Bostan, bugetar îmbogățit din banii statul...

Lucian Sarbu spunea...

Nu sunt ateu, dar nu mă bat cu pumnul în piept că aș fi creștin. Ideea de „Dumnezeu”, ca și infinitatea universului, e mult prea complexă pentru a fi respinsă lejer de mintea noastră cât un bob de mazăre. Personal cred că dincolo de noi e ceva. Dar voi aștepta să văd ce e dincolo până la momentul potrivit, ca să zic așa.

Din păcate în România tocmai cei care se pretind „creștini” și se bat cu pumnul în piept că sunt creștini, ba încă și practicanți, sunt niște bestii acefale. Uită-te la ăștia de la În Linie Dreaptă, la individa aia, Anca Cernea, care i-a și zis papei, recent, niște porcării: se bate cu pumnul în piept că e fiică (sau nepoată) de fost deținut politic, dar unde e iertarea ei pentru cei care i-au schingiuit familia? Nu e. Or, iertarea e prima cerință a bunului creștin. Nu doar că individa asta nu iartă, ba încă mai și împrăștie ură gratuită în jurul ei, bolșevicii au murit de zeci de ani și ea continuă să eticheteze, să acuze, să împroște cu ordură pe oricine pare „d-ăla”. Și să nu se creadă că eu vorbesc așa fiindcă n-aș avea nici o implicare. Familia mamei mele a fost fugărită noaptea de securitate și am cunoscut și eu unchi (coleg de facultate cu Cioran) care a făcut de două ori pușcărie, și am rămas și noi cu pământ nerecuperat de la CAP și alte căcaturi de-astea, dar acum ce să fac, să dau ceasul înapoi ca să mă simt bine? Să le fie de bine celor care au acum pământul nostru, eu oricum nu m-aș fi făcut niciodată agricultor și nu aș fi folosit la nimic acel pământ. Viața merge înainte.

AristotelCostel spunea...

Yeap, acum rimează.

MIA spunea...

Ce e pe undeva amuzant inclusiv la conservatorii/fasciștii/ce-naiba-or-mai-fi de la "În linie dreaptă" e finalmente că ei suferă fix de aceleași probleme pe care le are și "stânga europenistă/liberalii finuți" ș.a.m.d. :
1. Parazitarea banilor statului;
2. Importul de tematici ideologice de regulă cvasi-străine și cvasi-inutile în plan local ( fix pe principiul comuniștilor anilor '50 despre care ăia din '70 ajunseseră să spună că "aplicau mecanic iar nu organic" ).

Zic asta pentru că tot ce am reținut din răsfoirea saitului cu pricina e o obsesie anti-musulmană mai degrabă adecvată situației Franței ( în principal ) decât României ... și cam atât.