21.8.12

Rămân optimist!

Rămân optimist. Da, e posibil să revină la Cotroceni, și ce? O va suge. Va fi ca Mubarak :) Pe Mubarak l-au sprijinit și americanii, și vecinii din nord, și până la urmă și-a mega supt-o pentru că l-a dat jos poporul.

Apropo de americani: e a doua oară când interpretez greșit prezența unui emisar american la noi în țară (vizita lui Clark la Ponta). Promit să nu o mai fac. Este clar că americanii pregătesc ceva, posibil legat de atacul împotriva Iranului, și au nevoie de un sclav docil aici, de a cărui loialitate să fie absolut siguri. Nu cred că e vorba de ceva economic (Roșia Montană, gazele de șist), ceva pe plan intern, pentru că indiferent cine ar fi la putere americanii oricum și-ar face planul cincinal. Sigur e vorba de ceva pe plan extern și având în vedere declarațiile recente parvenite din Israel nu văd ce altceva să fie decât atacul împotriva Iranului. Posibil ca pregătirile să fie așa de avansate, încât debarcarea lui Băsescu chiar să fi fost inoportună. Ca și în cazul războaielor de agresiune precedente, americanii vor avea nevoie de sclavi docili, gen Băsescu, care să justifice în ochii opiniei publice mondiale mai ușurele de creier un eventual război printr-o participare necondiționată la o forță de agresiune așa-zis multinațională, eventual o mascaradă sub sigla ONU.

Că în scenariul cu demisia de onoare a lui Băsescu urmată de trecerea lui pe un post de raportor NATO nu cred.

2 comentarii:

Luigi spunea...

Basescu e agent CIA, man. Are misiune, are conturi afara si un plan de fuga in caz de ceva, dar nu o sa fie cazul. I se pregateste programul de protectie a "presedintilor". Nasol este si ca serviciile secrete romanesti sunt preluate, atributul 'romanesti' aratand doar de la ce contribuabili isi iau banii.
Procurimea este, de asemenea, in barca unchiului Sam.
Corporatiile care mai dau de lucru sclavilor sunt ale lui nenea Sam.

Reteta este stiuta, de la Kissinger incoace : US isi creeaza o elita loiala, restul actorilor sunt slabiti prin orice cale, poporul ori este tinut in pumni, ori este prostit. Ziceai de Iran. Asa a fost pe vremea sahului, cu varianta popor tinut in pumni. La noi e la fel, cu varianta popor prostit.

Man, si daca se va sparge Romania, cat timp America ii tine, tot astia vor fi la putere.

Zilele astea mai uitasem de Basescu, acum vad ca revine beleaua. Nu pot sa fiu asa optimist. E de asteptat sa fie ca dracu'.

MIA spunea...

Aiurea !

Dacă e strict să ne referim la acest aspect :

>Corporatiile care mai dau de lucru sclavilor sunt ale lui nenea Sam.

... prezenţa europenilor ( în special a nemţilor ) şi a companiilor lor depăşeşte lejer prezenţa americană. Dacă e să o luăm aşa SUA şi-a luat-o rău de tot în freză la "plasarea de influenţă" în Europa de Est.

Procurorimea nu e neapărat la mâna cuiva anume ... ci cu ăia care "dă mai mult". Dar în fine - cel puţin la alegerile din noiembrie vom avea un circ de nu-i adevărat.