13.1.12

Vezi ce înseamnă să fii prost? Trezești mămăliga!

Dacă Băsescu nu făcea prostia să intervină hodoronc-tronc la Realitatea TV, aberând pe marginea SMURD-ului, proiectul de lege a sănătății ar fi avut culoar liber așa cum avea Dinamo-ul lui Porcea culoar spre Ceampions Lig (tururile preliminare, of course) în vremurile bune.

După izbucnirea acestui scandal trebuie să recunosc că am încercat și eu să citesc nou proiectata lege a sănătății dar m-am plictisit repede. E drept, nici dimensiunile ei - 80 de pagini - nu sunt încurajatoare. M-a surprins însă că, atât cât am citit (vreo 15 pagini), nu am găsit nimic legat de ambulanțe. Păi, după scandalul făcut de ditamai Băse în seara cu pricina, și după cât aberase împotriva lui Arafat, care se opunea fericirii populare cum că de ce nu vine domne' și salvaragiul privat să-i bage românului o injecție în fund, mă așteptam să găsesc numai ambulanțe în proiectul ăsta de lege, începând cu articolul 1 și terminând cu... care o fi. Chiar și pe pagini, mă așteptam să văd numai ambulanțe și floricele desenate cu pixul de cei care au compus proiectul. Când colo, nici vorbă de așa ceva.

Mă rog, citind păreri pe ici, pe colea, am ajuns și la postul lui Ovidiu (de pe  colțul străzii, unde scrie el) care a lămurit așa, ca pentru proști sau neinteresați, în ce constă mișelia proiectului: în faptul că peste 10% din conținutul legii este lăsat nereglementat, adică la discreția guvernului și a altor instituții, care ar fi urmat să dea normele de aplicare după aprobarea legii. Adică legea e cam așa: „Legea sănătății: se dă prezenta lege pentru ca șmecherii să dea adevărata lege după cum vrea mușchiu' lor legitim.” Și se pare că de aici i-a sărit țandăra lui Arafat. Care i-a sărit țandăra lui Băsescu, care a dat ca idiotul telefon în emisiune și și-a pus tot poporul în cap.

În ceea ce mă privește, ca utilizator fidel al sistemului privat de sănătate, cred că singura modalitate corectă prin care statul ar putea ajuta sistemul privat de sănătate, ar fi aceea de a accepta (dar în mod real, nu pe hârtie!) un sistem de deduceri în așa fel încât la sfârșitul anului, dacă am cheltuit, să zicem, 1000 de lei pe servicii private de sănătate, statul să mă scutească de un cuantum oarecare de taxe.

Dar revenind la problema asta cu Arafat, Băsescu și salvaragiii, sunt curios dacă boul de Băse o fi învățat ceva din toată istoria asta. Mă întreb, de exemplu, dacă o fi învățat să stea dracului pe funcția lui și să nu se mai bage unde nu-i fierbe oala. În cazul de față, de exemplu, dacă președintele avea ceva de spus atunci președintele putea foarte bine să-i comunice câteva idei departamentului de relații cu publicul de la Cotroceni, specialiștii departamentului periau mesajul, lugu-lugu, îi dădeau o formă comunicabilă, și apoi îl dădeau pe goarnă la toate televiziunile. Intrând ca boul în direct, Băsescu și-a făcut-o cu mâna lui. Oricum toată lumea știe că el e conducătorul de facto al guvernului - dar de aici până la a da telefon ca un idiot în mijlocul unei emisiuni, ca să susții o prostie de care nici măcar nu era vorba în acea emisiune, special ca să-i dai peste bot și să-l demiți pe un amărăștean de subsecretar de stat care, întâmplător, nu e de părere cu tine, e cale lungă. Pare o chestie minoră, dar realitatea e că prin ieșirea din acea seară Băsescu nu s-a pișat doar pe ministrul Sănătății, pe Boc și pe Arafat, ci și pe propriii angajați. Așadar, poate o fi învățat dracului să-i lase pe profesioniști să-și facă treaba: comunicatorii să comunice, specialiștii în sănătate să administreze sănătatea și doctorii să taie pacienții. Iar el să-și vadă naibii de grădina de la Cotroceni.

PS. Băse, dă bre cu flacăra violet în ăi de te huiduie!

2 comentarii:

mihai spunea...

basescu a devenit o oaie neagra indiferent ce spune , poporul mamaliga crede ca daca vine gasca de tovarasi psd+pnl o sa le fie mai bine ... din pacate se inseala amarnic si o sa o afle pe propia piele dupa alegeri ...

Mobile Businessman spunea...

@mihai
Basescu este complet compromis. Orice ar afirma sau ar intreprinde nu mai este credibil. Un om serios isi pierde timpul cu Basescu.

Intr-un sistem competitiv, feedbackul este foarte important. Acum oamenii dau feedback ! Avem o sansa sa imbunatatim sistemul pe baza acestui feedback.

Feedbackul spune Game Over Basescu.

Cat despre profetia cu gasca si cu inselatul amarnic, om trai si om vedea. Nimeni nu e profet in tara lui, asa ca daca traiesti in Romania, mai gandeste-te.