1.12.07

"Batem orice pret", adica avem cele mai mari preturi

Flamingo a lansat eFlamingo.ro . Foarte bine, aş zice, dacă nu aş fi ajuns la ei prin intermediul reclamelor de care s-a umplut brusc tot netul. Reclame care bat monedă pe sloganul afişat şi pe prima pagină a site-ului: "Batem orice preţ!"


Păi şi ce e rău în asta? Păi, n-ar fi rău nimic dacă Flamingo nu ar fi al ţ-şpelea magazin online care pretinde că are cele mai bune preţuri. Pentru că, să fie clar, în comerţul online din România...

- toţi pretind că au cele mai bune preţuri;
- toţi pretind că îţi aduc marfa în 24 de ore;
- toţi pretind că au servicii de 5-7-9-200 de stele;
- toţi pretind că au marfa "în stoc";
- toţi pretind că au investit câteva milioane de parai într-o superplatformă care o să rupă tot la concurenţă (coaste, femururi, şira spinării);
- toţi pretind că etc.

Petarda cea mai tare e, evident, Altexul, care bagă reclama cu Mirya - "dacă găseşti preţ mai mic, îţi dăm banii înapoi" - în condiţiile în care Mirya e brand propriu şi nu-l mai vinde nici dracu' altcineva. Mă şi întreb, de altfel, dacă asta nu e reclamă falsă, care ar trebui sancţionată de CNA, fiindcă e la mintea cocoşului că n-ai cum dracu' să găseşti în altă parte mai ieftin un produs care se găseşte doar la Altex.

Aşa, şi revenind la eFlamingo, am răsfoit şi eu niţel site-ul să văd cam ce preţuri au. Dacă "bat tot", cum se laudă. Am luat la întâmplare câteva produse afişate în vitrină (deci, mă gândesc eu cu mintea mea de prost, chiar or avea preţ bun).

- boxe Creative I-Trigue 3220: pe eFlamingo sunt 189RON, pe Price.ro le găseşti cu 15-20 de lei mai ieftine la vreo 20 de magazine;
- telefoane, hai să vedem un Sony Ericsson W580i: la eFlamingo e 949 RON, pe Price.ro îl găseşti pe 7 magazine la preţuri mai mici cu 15-40 de lei;
- console: la eFlamingo Nintendo Wii e 949 RON, într-adevăr cel mai bun preţ; ceea ce nu se poate spune despre Playstation 2, pe care o poţi lua mai ieftin cu 20-35 RON din alte magazine;

Şi gata. M-am plictisit. Carevasăzică, se ia una bucată slogan stupid, se ia una bucată purcoi de bani şi se face una bucată campanie publicitară mincinoasă pe principiul "massele consumiste oricum e proaste" . Oare cât de departe va ajunge eFlamingo cu asemenea mentalitate de marketing?

6 comentarii:

Anonim spunea...

Imi place mult la eflamingo URL-urile, timpul de incarcare, si codul HTML. N-are rost sa mai zic ceva de usability, atata timp cat "baza" e varza.

PS. Eu nu am pretins nici una din chestiile alea la magazinul meu :D

Anonim spunea...

Cateva clikuri pe eFlamingo si sunt bulversat: click pe un tel ca sa ajung in pagina de detalii respectiva dar ma duce intr-o pagina cu mai multe telefoane, click pe un aparat foto de la oferte speciale din dreapta si mi l-a bagat direct in cosul de cumparaturi. My God...

Anonim spunea...

D-zeule... e praf! Ce linkuri... dar ce cod... Si apropos de costuri, imi inchipui ca au ingropat o mica avere in acest magazin online...

Anonim spunea...

E praf siteul, din toate punctele de vedere. Slogan de mare angajament, dar degeaba.
Daca tot vroiau sa intre puternic pe vanzari online, cu infrastructura din spate, cu brandul cunoscut, cu posibilitatile financiare pe care le au, puteau sa creeze un site brici si sa-si tina promisiunea din slogan.
Ca sa nu mai zic de logo, al carui simbol este foarte inspirat(ca sa nu zic altfel) din logoul de la epravalie, gandit de subsemnatul :).

Anonim spunea...

nu vreau sa comentez ceea ce au spus cei de mai sus , eu vreau sa imi spun parerea cat se poate de obiectiva(probabil ca nu o sa fie chiar asa obiectiva dar e parerea mea...) legata de acest proiect.

Sunt unul dintre cei care lucreaza la acest site si probabil ca cei care au postat mai sus au dreptatea lor: ca e cum e...legat d infrastructura...de cod ..si asa mai departe....dar iti garantez ca se lucreaza foarte mult la acest proiect si peste foarte putin timp o sa observi o mare schimbare si de platforma si de interfata si de tot ce tine de magazin virtual.

Legat de programul " batem orice pret" pe care l-ai criticat tu...vroaim sa il explic un pic : daca orice vizitator da click pe acest banner va afla termenii si conditiile acestui program si anume ca eflamingo.ro oferta cel mai bun pret al pietei adik tu vrei sa iei un gps de la mine si imi spui ca l-ai vazut la emag mai ieftin in momentul ala noi verificam cu emagul daca il au pe stoc daca sunt consturi suplimentare de transport si daca toate astea sunt ok atunci noi iti oferim cel putin acelasi pret ca si ei.
In asta consta programul " batem orice pret "

Tu probabil ca o sa stergi acest comment, cu toate ca ar fi frumos sa apara si parerea unuia care chiar e implicat in acest proiect in plina dezvoltare al flamingo.

Multumesc.

Lucian Sarbu spunea...

Multumesc pentru precizari. Nu ma indoiesc ca se lucreaza la noua platforma, fiindca nu prea avea sens sa il tineti asa cum era inainte.

De ce crezi ca as sterge comentariul tau?!