16.11.21

Nu Delta, ci Delta+ (AY.4.2): de ce li se ascunde occidentalilor acest mic MARE amănunt?

Așa cum era de așteptat, o nouă variantă a virusului a început să facă ravagii în Occident. Mama tuturor valurilor e aici și îi va lua pe toți pe sus, inclusiv mult-lăudatele Spania și Portugalia.

Uitându-mă însă pe situl UE (https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/variants-concern) dedicat variantelor de virus am remarcat o chestie ciudată. În condițiile în care e explozie de cazuri în toată Europa, incidența variantei Delta (B.1.617.2) e... în netă scădere!


Așa că mi-am scărpinat nițel chelia să înțeleg ce se întâmplă. Cum naiba se poate duce săgeata aia atât de abrupt în jos câtă vreme numărul de cazuri explodează prin toată Uniunea Europeană?! Am zis că o fi vreo altă „variantă îngrijorătoare” care a început să ia fața variantei Delta, dar nu. Celelalte două variante îngrijorătoare, Beta și Gamma, n-au nici o treabă, aproape că nici nu mai circulă (de ce sunt păstrate în continuare la „variante îngrijorătoare”, nu știu).

Găsim, în schimb, ceva al naibii de interesant la „variantele de interes”. La începutul lui octombrie erau trei „variante de interes” listate acolo, Mu, Lambda și o variantă „n/a - B.1.620” (n/a - necategorisită), cu origine necunoscută. Apoi au rămas doar două, Mu și Lambda. Dar iată că de câteva zile (mai precis, din data de 12 noiembrie) a apărut pe șestache o a treia, „n/a - AY.4.2”. Mu și Lambda, apărute amândouă în America de Sud, sunt acum cvasi-dispărute din Europa, deși în America de Sud continuă să circule (deși la un nivel mult mai redus decât în urmă cu 3-4 luni). În schimb, iată cum arată circulația pe teritoriul Europei a acestei variante „n/a - AY.4.2”:

Mai mult, secvențierile, mai bine zis comunicarea secvențierilor acestei „variante de interes” se opresc la data de 18 octombrie, deci în urmă cu aproape o lună, ceea ce e de-a dreptul ciudat. Ca și cum cetățenilor europeni ar trebui să li se ascundă ceva. Dar ce?

Nu e Delta, ci Delta+, și povestea e extrem de deranjantă pentru politicieni, „experți” și apostolii vaccinării

Având în vedere dinamica din cele două grafice (primul, despre varianta Delta, se oprește în urmă cu o săptămână) e de la sine înțeles că în acest moment AY.4.2 trebuie să fie varianta dominantă, care dă 80-90% din cazurile detectate pe teritoriul UE, în timp ce Delta a devenit minoritară, circulația ei rămânând să se stingă de la sine în Estul Europei. Însă momentan mai marii UE nu-și permit să recunoască asta fiindcă, implicit, ar trebui să recunoască eșecul politicii vaccinale.

1. Li s-a spus de la bun început (Luc Montagnier și nu numai) că e o imbecilitate totală să vaccinezi de-a-n boulea în plină epidemie, fiindcă vei forța virusul să creeze mutații adaptate la vaccinuri. „Experții” au răspuns că, dimpotrivă, cu cât vaccinezi mai mult cu atât vei restrânge circulația virusului, ceea ce înseamnă că vei reduce șansele virusului de a produce mutații, ca și cum mutațiile s-ar putea produce aleatoriu, ca la loto, nu ca urmare a unei presiuni evolutive (în cazul de față, vaccinul). Ei bine, varianta asta AY.4.2 e apărută și răspândită inițial în Marea Britanie, după ce englezii și-au vaccinat o mare parte a populației (ne aducem aminte că englezii, alături de Israel, au fost printre pionierii vaccinării de-a-n boulea). Cât tupeu să mai ai ca să dai vina pe nevaccinați pentru o variantă apărută inițial într-una dintre cele mai vaccinate țări de pe glob?!

2. Spre deosebire de Delta, această variantă „n/a AY.4.2”(Delta+) prezintă nu doar 4, ci 6 mutații ale proteinei spike, ceea ce înseamnă că vaccinurile sunt și mai ineficiente. E de presupus, așadar, că virusul a devenit și mai infecțios și, pe cale de consecință, are potențialul de a omorî și mai mulți bătrâni și vulnerabili - adică fix ăia pe care ziceai că-i aperi.

Deci cei care ne făceau pe noi „idioții Europei” cam sunt acum cu caca la cur, că ei deja știu prea bine că oricâte boostere ar băga în bătrâni sau în populația generală, astea nu ajută la nimic și până la urmă, dacă vor să împiedice circulația acestui monstru creat chiar de ei, cu politica lor imbecilă de vaccinare a tot ce mișcă, singura soluție reală e tot un lockdown. Adică exact ce le-au promis oamenilor că nu vor (mai) face dacă se vaccinează. De altfel lockdown-urile au și început prin Europa, pe ici, pe colo. După cum evoluează lucrurile, se vor extinde și vor fi incluși și vaccinații (cel mai probabil prin „decăderea” calității de vaccinat oricui nu bagă a treia doză).

Europa la răscruce

Actuala clasă politică e compromisă, e clar că nu mai poate continua fiindcă și-a dat măsura incompetenței depline cu prilejul acestei pandemii.

Dar se va retrage, sau va încerca să țină cu dinții de putere?

Problema e că politicienii și „experții” care gravitează în jurul lor s-au compromis atât de masiv încât chiar și dacă ai vrea să mai păstrezi dintre ei, nu ai pe cine. Toți s-au dovedit a fi niște imbecili siniștri, pe care Big Pharma îi poate cumpăra cu banii de buzunar. E nevoie de ani buni pentru a crea o nouă clasă de politicieni și de experți. Deci dacă se vor retrage, vei ajunge pur și simplu la un vid de putere și de autoritate pe care nu-l poți umple doar cu politicieni și „experți” de la marginea spectrului politic.

Pe de altă parte, dacă ăștia vor încerca să țină cu dinții de putere nu o vor putea face decât prin metode dictatoriale. Democrația va muri în Europa.

Singura ieșire onorabilă pentru actuala clasă politică e inventarea unui rahat și mai mare care să acopere marele rahat de acum.

Dar nu știm ce ar putea fi. Un alt virus? Cred că li s-a tăiat de virusuri. Poate un război? De ce nu? O catastrofă climatică? O confruntare comercială cu China? 

Vom trăi și vom vedea.

LE 17 nov. Oare AY.4.2 a ajuns și la noi? Ieri, în raportul de secvențieri pe săptămâna 8-14 noiembrie a apărut brusc, și cu un procent deloc mic (cam 20% - practic o creștere de +∞), o variantă despre care nu știm decât că e „altă variantă de interes”.


Distracția continuă. Având în vedere că ăștia injectați în septembrie-octombrie (cam 1,5 milioane) vor manifesta fenomenul anticorpilor facilitatori (ADE) cam la 3-4 luni de la injectare, ne putem aștepta la un valul 5 în forță începând cu ianuarie 2022, cu vârful prin februarie-martie 2022.

5 comentarii:

Dumitru spunea...

Foarte interesant articolul....cand o sa mai scrii sa detaliezi un pic treaba asta,
te citez:"fenomenul anticorpilor facilitatori (ADE) cam la 3-4 luni de la injectare".
PS.Am pus link pe softpedia la articolul tau...l-au sters instant.
Parca sunt orbiti,nu vor sa vada alt punct de vedere(desi documentat)decat ce se da la oficial.
Tot respectul,omule...pacat ca nu esti asa vizibil(pe net).

Lucian Sarbu spunea...

Mulțumesc. Nu puneți linkurile mele pe Softpedia sau Facebook, riscați să fiți banați!

Despre ADE - „antibody-dependent enhancement” - nu știu nici eu mai mult decât ceea ce am citit/auzit/văzut la Luc Montagnier, Geert vanden Bossche, Robert Malone, Sucharit Bhakdi etc. (toți, oameni de știință reputați) sau pe blogul misteriosului „eugyppius”, care pare a fi un epidemiolog sau un virusolog german de top, dar care - din motive lesne de înțeles - vrea să-și păstreze anonimatul. Nu sunt specialist - am doar pretenția să fiu corect informat, să mi se explice TOATE riscurile și beneficiile vaccinării, și să nu mi se ascundă adevăruri științifice și fapte. Întrucât autoritățile m-au luat de la bun început cu „crede, băh, în știință, că vrem să-ți facem o injecție” și cum mie îmi place, așa cum am mai explicat, să mă îndoiesc înainte de a crede, am ajuns să mă informez singur din tabăra celorlați oameni de știință - cei care nu apar pe nici un televizor. Și care nu sunt deloc puțini. Oamenii au început să se organizeze (v. GlobalCovidSummit.org) și rezultă că sunt câteva mii bune! Deloc șoșociști și alte lighioane de-astea... (una dintre tehnicile propagandei dintotdeauna e să-și reducă adversarii la „un om de paie” ușor de combătut, de aceea nu-i veți auzi niciodată pe propagandiști încercând să combată argumentele unor adevărați oameni de știință - ei vor avea mereu ceva de împărțit cu alde Șoșoacă și alte persoane de-astea care susțin, într-adevăr, aberații).

„eugyppius”, de altfel, e cel care în urmă cu mai puțin de o lună a propus ipoteza activării OAS - „original antigenic sin” pentru a explica în ce fel vaccinurile mRNA par să interfereze cu imunitatea naturală a organismului în care sunt injectate. De ADE s-a vorbit de la bun început, oamenii citați de mine mai sus au zis cu subiect și predicat: „Băi nebunilor, vă jucați cu focul.” OAS va deveni cu siguranță temă de discuție peste 4-5 luni, când se va observa cu ochiul liber că vaccinații vor continua să se covideze și să behăie o dată la câteva luni, în fiecare val, în timp ce nevaccinații, o dată trecuți prin boală, nu vor mai avea nimic - cel mult, câțiva muci.

Dacă vă uitați pe articolele mele din ultimul an veți vedea că am susținut constant necesitatea vaccinării, dar numai la bătrâni și la vulnerabili, singurele categorii la care raportul beneficiu/risc pare a fi net favorabil beneficiilor (cel puțin din informațiile pe care le avem până acum).

Eu personal aș face fără probleme un vaccin clasic, cu virus inactivat (Coronavac sau Covaxin, recomandate de OMS dar neacceptate în UE), dar nu ce mi se oferă acum.

Dumitru spunea...

Multam de explicatii.
Sunt un pic cu morcovu-n coor,ca na,(cauza la joob) de cand se tot agita
cu obligativitatea si ma tot uit la Johnson,desi am coleg mai tanar(30),nu ca mine
50 s-un pic,care mi-a marturisit ca nu e in apele lui,oboseste mai repede etc de cand si l-a facut(prin Mai).Si e genul ala sportiv,e un munte de om.
Sa speram ca vor lasa o portita de scapare.
Mersi inca o data,si tine-o tot asa...mai aflam si noi una,alta.

FG spunea...

"Nu sunt specialist - am doar pretenția să fiu corect informat..."

Nu, nu esti specialist si nici informat nu esti. Tu doar inghiti pe nemestacate propaganda antivaccin de pe site-urile extremistilor de dreapta. Nu ma crezi? Ia de aici:

https://www.sorryantivaxxer.com/


Si nu ma refer doar la ce regurgitezi despre covid dar si la subiectele politice, in general.

PS
Chestia aia cu "legislatia iudeo crestina" este frecvent intilnita nu in scrierile lui Marx ci, surpriza mare, pe mass media si blogurile de dreapta.

Lucian Sarbu spunea...

@FG: nu mă citi. Ești liber să te cari de aici.

PS. Poți să-ți iei și săitulețul ăla de propagandă vaccinistă și să ți-l bagi undeva. La fel de bine pot și eu să fac trimitere la https://thecovidblog.com/. Și nu numai.

Dar ce rost are? Vaccinarea trebuie să fie o alegere individuală. Fiecare își cântărește riscurile și beneficiile, și decide. Sau nu-și cântărește nimic și crede pe cine vrea și acționează în consecință.

Ai ceva de comentat la subiect? Bine. Nu ai? Haidi pa.