16.11.14

Iohannis chiar a fost votat

SV 68 București, Sector 1: Iohannis 594 vs. Ponta 304. La 69 a fost cam 700 la 300. Votanții lui Ponta au venit masiv până prin ora 14.00, după care au început să curgă ai lui Iohannis.

În noaptea asta mașinăria PSD-ului s-a pus în funcțiune. La această oră funcționează. Să vedem dacă va reuși să-l apere pe Ponta de voturile din diaspora. Dacă Ponta e apărat de imperiu, atunci PSD-ul nu se va da în lături de la nimic pentru a-l scoate câștigător, chiar și cu o marjă infimă de 5.000 de voturi. Dacă imperiul se leapădă de Ponta - mai ales sub influența evenimentelor primitive din capitalele europene - și Iohannis chiar o fi câștigat, atunci Iohannis merită să fie președinte, măcar o zi, până marți, când e posibil să fie declarat incompatibil. Punct!

15 comentarii:

ThinkAgainRo spunea...

Excelenta v-am scris de acum 2 saptamani ca PONTA a pierdut alegerile! Sunt, cred eu, singurul analist de politica interna si externa (mator desigur) din ROMANIA care a dat un verdict clar si sigur bazat pe o interpretare proprie a informatiilor publice existente! NU AVEA CUM CIA sa lase pe PONTA sa castige! IAr asta cu "a fost votat pe bune" e o iluzie! Nu ai cum sa fii retardat si de alta etnie, sa plcei de la 30% si sa ajungi la 55% in conditiile unei crestri de 10% a particparii la vot fara manevre! Ma asteptam sa scrieti despre domnul ENE, avocat judecator de la BEC care in timpul scrutinului a plecat o fuga la PDL la sediu! In rest multa bafta!

Lucian Sarbu spunea...

Nu, nu, nu, am văzut cu ochii mei... dacă n-aș fi văzut, nu aș fi crezut, categoric nu e un matrapazlâc băsist, ca în 2009. Uite, eu am stat într-o secție din buricul Bucureștiului (Arhitectură), practic știu ce s-a votat la SV 68+69 și grosso scorul a fost așa: Iohannis 1300 vs. Ponta 600. Iată filmul zilei: până pe la ora 12 au votat ai lui Ponta, după care au început să vină tineri migranți din provincie aciuați în București. Tineri din Rădăuți, Satu Mare, Sighetu Marmației, Ploiești, Sfântu Gheorghe, sate și sătuce etc. La 1900 de voturi vreo 800 au fost pe suplimentare. Ăștia toți - bag mâna în foc - l-au votat pe Iohannis. Ceea ce se omite din discuție e că migrația internă e la fel de mare ca și cea internă. Avem 3 milioane de români în diaspora, dar avem încă pe atâția emigranți interni, dezrădăcinați de la casele lor de tranziția asta blestemată. Ăștia cu siguranță au votat pur și simplu „ca să i-o dea în freză” lui Ponta. Uite, o să vezi când se vor publica datele finale, dar eu zic că votul pe suplimentare va fi uriaș. Eu zic că de acum încolo vom asista la o „frumoasă” și „fructuoasă” coabitare între Iohannis și Ponta (dacă nu cumva Iohannis e trântit mâine) și după o campanie ca în vestul sălbatic se vor pupa toți în Piața Independenții.

ThinkAgainRo spunea...

Excelenta eu cred orice imi spuneti ca ati vazut....de la 2.6 la 6 milioane nu ai cum sa ajungi in 2 saptamani cu unul ca Johannis!Pian in februarie e o noua majoritate in PARLAMENT ! UNPR tradeaza primul! IAr noul prim ministru va fi.....ghici?

ThinkAgainRo spunea...

la ora 22 35 PONTA l-a felicitat pe cIOLANIS! Nu se putea la ora aceea sti cate voturi are CIOLANIS si cate PONTA fiindca de la ora 2 dureaza minim o ora jumatte numararea si verificarea voturilor plus intocmirea proceselor verbale si smenare de catre toate lumea!La ora 21 CIOLANIS a iesit cu gura mare si stramba sa multumeasca eroilor....in cealalta tabara nimeni! AM stiut din start ca gata WAshingtonul a ales guvernatorul! Restul e fum!

Lucian Sarbu spunea...

Ba da, se putea. Noi la 21:35 știam deja câte voturi a luat fiecare și „greii” au transmis prin SMS la sediul central. Fiind doar 2 candidați, s-a numărat foarte repede. În jurul orei 22:00 probabil deja datele începuseră să curgă și pesediștilor le-a fost clar că nu mai au cum să răstoarne rezultatul, pentru că nu era chestie de 100-200.000 de voturi. Numărătoarea BEC-ului e mai greoaie decât a partidelor pentru că BEC-ul numără în mod real, pe baza hârtiilor.

Lucian Sarbu spunea...

În rest sunt de acord, ascensiunea unui cretinel ca Iohannis e incredibilă, dar votul nu cred că a fost atât pro-Iohannis, cât anti-Ponta. Iohannis a mai luat sigur pe barba lui vreun milion de voturi de la Macovei, Udrea și alți candidați. Restul a fost strict vot anti-Ponta, sau anti-guvern, cum vrei să-i zici.

Lucian Sarbu spunea...

Uite un articol care o să-ți facă plăcere: http://www.argumentesifapte.ro/2014/11/17/cheia-geopolitica-a-alegerilor-prezidentiale-din-romania/

Păcat că e scris post-factum :)

Iohannis a dat niște declarații azi din care reiese voalat că guvernul nu va fi schimbat. Nu-l va putea schimba pe Ponta pentru că îi latră în ceafă Blaga. O va face numai după ce îi va asigura pe stăpânii lui Ponta că e gata să preia obligațiile lui Ponta, dar are pregătit un premier mai bun. Părerea mea e că va urma o perioadă de coabitare amabilă între cei doi. O mână o va spăla pe cealaltă.

cezar spunea...

In 2009, manarie basista in diaspora ?! No shit !
Nu mai stiu, cate voturi pe secunda au fost, ca se incurca Antena 3 si RTV de nu mai stii nimic :)

cezar spunea...

"Cretinelul" de Iohannis este omul din afara sistemului, ca si tine, ca o groaza de romani obisnuiti.
Crezi ca era mai bun un om din interiorul sistemului ?

ThinkAgainRo spunea...

Domnule SARBU eu particip la procesul de votare din 2000! Dupa inchiderea salii in care se afla urna cu voturile la ora 21.01 se procedeaza la desigilarea urnei in prezenta comisiei! Nimeni in afara de presedintele sectiei si vicepresedintele nu are voie sa atinga voturi sau urna! Se ia fiecare vot in parte de catre presedinte si se striga tare Ciolanis VOT VALABIL (sau VALIDAT sau etc) si se pune intr-un teanc! Se ia alt vot si se striga TONTA vot valabil! Se gaseste pe un alt vot 30 de stampile si mesajul PUIE MONTA! Presedintele in arata si striga VOT NUL! LA 1800 de voturi cat ati avut dvaostra trebuia sa fii terminat acest proces la ora 23! Daca ati terminat la ora 21 35 inseamana ca procedura nu a fost indeplinita legal si trebuie sa faceti puscarie! Glumesc desigur! NU avea la ora 22 PONTA cum sa stie exact ca a pierdut! A fost sunat de la Washington si i s-a spus clar ca daca nu cedeaza are soarta lui IANUKOVICI! TONTA fiind slab (aici are dreptate BASESCU) a cedat imediat legitimand prima lovitura de stat executata in ziua de votare! Articolul meu va ramane sper in memoria dvs si chiar daca nu-l acceptati, caci asa e romanul accepta doar ce i se pare lui ca e normal, ati putea sa va revizuiti intreaga opinie despre acest scrutin! La mine in PRAHOVA PONTA a luat 57% la primul tur si 37 la al doilea! Iar eu stiu sigur ca cine e votant de PSD nu se schimba nici in fata plutonului de executie! Uitati-va la toate cifrele intre turul intai si doi! Cum sa se schimbe cineva care a avotat in turul intai PONTA si in turul doi voteaza CIOLANIS? Nici pentru bani nu o va face! Primeste mita si voteaza tot cu PSD! Pentru ca de aceea se numesc bazin electroral!

Lucian Sarbu spunea...

@ThinkAgain: E vorba de 1800 de voturi în 2 secții: 68+69. Procedura descrisă de tine o avea sens în acele secții în care nu există încredere reciprocă între reprezentanții partidelor, dar aici n-a fost nevoie. În privința votanților PSD ai dreptate, dar uiți că au ieșit la vot 11 milioane și ceva de oameni. Totul a funcționat perfect pentru PSD, mai puțin faptul că s-a votat mai mult decât au vrut ei.

@Cezar: nici un candidat din afara sistemului, pe actualele legi, nu poate mobiliza resursele necesare unei asemenea candidaturi.

Luigi spunea...

Salut Lucian. Din cand in cand mai dau o privire e blogul tau. Am citit aici de cateva ori afirmatia ca Iohannis ar fi cretinel. Uite aici cate ceva despre tipul lui de personalitate analizat de cineva care stie http://www.personalitypage.com/INTJ.html

Omul e introvertit nativ si apartine unei culturi inchise. Se ia in serios si cand glumeste. L-am votat cu incredere.

Cele bune.
Luigi

Lucian Sarbu spunea...

Luigi, dă-mi voie să cred că:

- „Nu am făcut copii pentru că mă încurcau în cariera politică.”
- „Ultima întrebare: domnule Ponta, o să votați cu mine?”
- „Ghinion.”
- „...anumite incompatibilități nu sunt totdeauna compatibile”
etc.

sunt declarații de om prost, nu de om introvertit.

Ceea ce nu înseamnă că am ceva anume cu el. Foarte bine că a ieșit. Eram convins și destul de dezamăgit de perspectiva că va ieși politicianul cu coloana de gumilastic, Victor Ponta, ceea ce ar fi fost mult mai rău. S-ar putea ca Iohannis în prostia lui să fie bun ca președinte pentru că proștii sunt și obtuzi, consecvenți în prostie (de aici vorba românească: „numai bou-i consecvent”) și dacă își folosește obtuzitatea pentru o cauză bună, atunci e un loz câștigător. Atenție, nu mă refer la „obtuzitatea” lui ca la o caracteristică de sas, adică „domn'e, cu ăsta vorba-i vorbă, ce-ai zis, ai zis, nu mai merge s-o dai la întors”, ci la ceva de genul ăsta:

România în 2016. Iohannis la Cotroceni. Primește audiențe.

Ministrul Muncii - Domnule președinte, trebuie mărit salariul minim că moare lumea de foame și românii nu sunt stimulați suficient să muncească în condițiile de salarizare actuale.
Iohannis - Ghinion.
Ministrul Bugetului - Domnule președinte, propun mărirea salariului minim. Există loc, România are cel mai mic nivel, la mare distanță de celelalte țări, și mai ales la mare distanță de țările civilizate, al salariilor în PIB din UE. Încasăm și mai mulți bani la buget...
Iohannis - Nu.
Ministrul Culturii - Domnule președinte, dacă veniturile românilor ar fi mai mari ar crește consumul de cultură. Suntem ultimii din Europa. Propun mărirea salariului minim.
Iohannis - Știu ce zici. Nu-i nevoie.
Bancherii - Nu mai avem cui da credite. Măriți dracului salariul minim!
Iohannis - Nu mai vin investitorii.
Investitorii - Noi oricum nu venim. Sunteți prea săraci, iar ca mână de lucru sunteți deja scumpi. Măriți-vă liniștiți salariul minim.
Iohannis - Îmi pare rău, dar nu asta le-am promis românilor în campania din 2014. O să le promit în campania din 2019 și mă voi ține de promisiune din 2019 încolo, dacă mai iau un mandat.

De genul ăsta de obtuzitate mi-e frică la Iohannis.

Luigi spunea...

Inteleg la ce te gandesti. Din dramatizarea ta, cred ca riscul real e ca nemtii care vor veni sa investeasca, sa vina tot pentru mana de lucru de ieftina si, in general, sa se opreasca in Ardeal.
E un risc real ca fractura culturala Ardeal - Vechiul Regat sa fie astfel alimentata.
Desi cred ca nici asta nu ar fi o problema insurmontabila pentru spiritul de unitate romanesc. Ne scoatem la alegerile din 2019 cu Printul Charles.

cezar spunea...

Cresterea lefei minime - bucuria bugetului.
Sclavii interesati de subiect vor fi informati de sefu' ca partea la negru scade corespunzator.
Ideologic, daca Chavez ar mai trai, si ar avea habar de Romania pe harta, ar fi mare bucurie.
In rest, fie dispui de capital, ca sa privesti zbaterile astea de la distanta, fie emigrezi ca sa faci foamea in Dublin - dar in nici un caz nu astepti cresterea lefei minime in RO.