7.4.14

Problemă (și rezolvare): cum te poți prezenta la BEC cu 8 semnături valide, și BEC să decidă că de fapt ai 28 de semnături invalide?

Păi e foarte simplu. Să zicem că foaia ta are 10 poziții, ai cules 9 semnături, și una din semnături e a unei puștoaice care de fapt împlinește 18 anișori abia peste 2 luni. În timp ce completezi lista se întâmplă să faci următoarele erori:

- în loc de numele complet, din grabă scrii doar „Sârbu L.”;
- nu-ți știi CNP-ul pe dinafară, n-ai buletinul la îndemână, zici că îl completezi acasă și uiți;
- ești emoționat și la rubrica „foaia conține ... poziții” treci, evident, cifra „10”, fără să îți dai seama că de fapt termenul „poziții” vrea să spună: „semnături” și ar fi trebuit să treci „9”.

Cum citește onor BEC această listă? Orice om normal s-ar aștepta ca BEC-ul să găsească, pur și simplu, 8 semnături valide și 1 invalidă, sau cel mult 9 invalide. Se pare însă că BEC citește așa:

„Catindatul s-a prezentat cu un număr de 9 semnături. La care onor BEC a observat:

- 1 semnătură dată de o persoană minoră;
- în cazul a 9 poziții neconcordanță între nr. de poziții de pe listă și nr. de poziții declarate;
- în cazul a 9 poziții ăla care a întocmit lista nu și-a trecut numele și prenumele;
- în cazul a 9 poziții lipsește CNP-ul celui care a întocmit lista.

Având în vedere că 28 de semnături suferă de vicii de fond și de formă, și deci numărul de semnături valabile este de -19, adică sub minimul cerut de lege de 4 triliarde 2 buliarde 7 ftiriarde de semnături, catindatul e declarat RESPINS.”

Clar? :)

Un comentariu:

cezar spunea...

This is 'ucked up, manolakis, really ?!